Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuziek

zadanie z angla

Polecane posty

Gość zuziek

Hej, moze mi ktos pomoc zrobic te zadanie z angielskiego: Imagine you are going on an expedition to raise 5000 for charity. 1) What sort of charity are you going to support? why? 2) When and where are you going? 3) How are you getting there? 4) where are you going to stay? 5) Do you need any apecial equipment? 6) How are you going to raise the money before you go? Prosze, pomóżnie, wiem mniej wiecej co znacza te pytania ale nie umiem na nie odpowiedzieć... Może napisze mi ktoś odpowiedzi.... albo chociaż te odpowiedzi po polsku, ja potem sie postaram przetlumaczyc na angielski... Blagam o pomoc... te zadanie mam na poniedzialek.... ;(

Gość angla
Tu nie ma jelonkow. zamiast siedziec w necie, zabierz sie do roboty, a ktos ci na pewno sprawdzi...

Gość zuziekk
jednak licze na pomoc ;( bo naprawde nie umie nawet po polsku nic napisac a co dopiero po angielsku

Gość przecież masz na pewno
jakąś książkę a w niej wytłumaczone o co chodzi w tym temacie który przerabiacie. Która to klasa? i jaki dział?

Gość zuziekk
klasa I liceum dzial II tytul Globetrotter wlasnie nic nie mamy w tej ksiazce, wiem co znacza te pytania ale nie umie na nie odpowiedziec nawet po polsku...

Gość trzeba było uważać na lekcji
to bys wiedziala jak to zrobić. Jeszcze oszukiwać chcesz i przynosić cudza pracę domowa jako swoją? Do roboty moja droga, próbuj, to może się czegoś nauczysz zamiast jechać na lenistwie i oszustwie:-P

Gość tO zadanie a nie tE

Gość zuziekk
uwazalam na lekcji, pani tylko nam te pytania przetlumaczyla

Gość po polsku to łatwo
1)Jaki rodzaj dobroczynności popierasz?Dlaczego? 2) Kiedy i gdzie uczęszczasz? 3)Jak się tam dostajesz? 4)Gdzie pozostaniesz? 5)Czy potrzebujesz jakiś specjalny sprzęt? 6)Jak będziesz zyskiwał pieniądze zanim pójdziesz?

Gość a nie mozesz
spisac od kogos w szkole???

Gość No ale jak to nie wiesz
co napisać? Tępa jesteś czy jak? Przecież to jest praca własna, nauczycielka miała ci napisać co masz odpowiedzieć? To są proste pytania, użyj trochę mózgownicy i wyobraźni... Weź się do roboty! Rośnie nam pokolenie debili... :o

Gość odpowiedz na 5 pyt
I don't need any special equipment. :D

Gość a na 1 może być taka
In order to support the hospice.

po polsku to łatwo 1)Jaki rodzaj dobroczynności popierasz?Dlaczego? 2) Kiedy i gdzie uczęszczasz? 3)Jak się tam dostajesz? 4)Gdzie pozostaniesz? 5)Czy potrzebujesz jakiś specjalny sprzęt? 6)Jak będziesz zyskiwał pieniądze zanim pójdziesz? No chyba nei bardzo :/ Ja to rozumiem tak: Wyobraź sobie, że masz za zadanie zdobyć i przeznaczyć 5000 na działalność charytatuwną: 1. Jaką działalność zamierzasz wspomóc i dlaczego ? 2.gdzie i kiedy zamierzasz się udac? (może np afryka). 3. Jak się tam dostaniesz? (np samolotem) 4. Gdzie się zatrzymasz? (np. whotelu) 5. Czy potrzebujesz specjalnego wyposarzenia na tą podróż? 6. Jak zamierzasz zdobyć pieniądze zanim wyjedziesz?

Gość balabalhg
1 jaki rodzaj dobroczynnosci popierasz?dlaczego? 2 kiedy i gdzie pojedziesz? 3 jak zamierzasz się tam dostać? 4jak długo tam pozostaniesz? 5czy potrzebny jest ci jakiś specjalny ekwipunek? 6 w jaki sposób pozyskasz pieniądze zanim wyjedziesz?

Gość przypierdalam się
dzieci w pierwszej klasie liceum nie potrafią odpowiedzieć na proste pytania? no szoke :o

Gość zuziek
oooo dzieki wam bardzo.... juz dzieki waszym odpowiedzią mnie troche olsniło, dziekuje w szczegolnosci ,,Jasa", ale mam nadzieje ze jeszcze ktos cos doradzi..... ale prawie pol zadania juz mam ;)) zawsze cos, dzieki wielkie i czekam na dalsza pomoc...

Gość no nie mooooogęęę
Jasa, nauczyłaś się języka, to z łaski swojej daj się też innym nauczyć - niech panienka się zmobilizuje i weźmie do roboty bo język obcy jej się w życiu przyda. Szkodzisz jej taką pseudopomocą.

Gość zuziek
piszcie jakies propozycje odpowiedzi na te pytania....

5) Do you need any apecial equipment? I need my grandma's tights, my grandpa's lorgnette and batman's costume to arouse pity in people and extort some money.

Gość batman revenge
"(...) batman's costume" fuck off and die you stupid bitch 😠

Gość zuziek
az mi wstyd 5) Do you need any apecial equipment? I need my grandma's tights, my grandpa's lorgnette and batman's costume to arouse pity in people and extort some money. Czemu sie ze mnie wysmiewasz?? myslisz ze ja te odpowiedzi tak bezmyslnie czytam i przepisuje do zeszytu?? ;(

Gość zuziekk
odpowiadajcie na te pytania po polsku

A Ty mnie moja droga no nie mooooogęęę nie pouczaj. Pozatym ja nie rozwiązałam jej zadania tylko zweryfikowałam to jak je rozumiała, bo było błędne. Zresztą znikaj z tego topiku skoro nei odpowiada Ci dyskusja na nim zaistniała, jest całe mnósto innych tematów gdzie się napewno chętnie wypowiesz i poczytasz co inni mają do powiedzenia.

A i jeszcze jedno. Twoja rada była naprawdę bezcenna :D Jakby ona nie wiedziała, że można skorzystac ze słowników i książek, no odkrycie na miarę epoki!!! Chyba lepiej, że ma zweryfikowane rozumienie tematu i teraz dopiero ma pole do popisu by wymyśleć słuszne odpowiedzi zamiast pisać bzdury. Pozatym jak łatwo zauważyć może teraz porównać co błędnie rozumie i dlaczego popełniła błąd. Myślę, że moja podpowiedź była bardziej kształcąca (choć nie profesjonalna) niż Twoje pobąkiwanie tutaj. Już współczuję Twoim dzieciom jeśli gdy przyjdą do Ciebie z zapyaniem będziesz je odsyłać do książek zamiast naprowadzć na prawidłowe myślenie.

Gość zuziek
ciesze sie ze wreszcxie pojawia sie pare normalnych odpowiedzi...

Gość no nie mooooogęęę
Jasa nie pyskuj pannico bo na jedno moje zdanie wyszczekałaś tyle, że aż się czytać nie chce bo za długie. Jak chcesz jej pomóc to jej co najwyżej POPRAW napisaną przez nią pracę a nie podawaj gotowych wersji. Przetłumaczyłaś jej cały tekst, nawet zasugerowalas odpowiedzi a dziewczyna powinna to zrobić sama bo po to istnieją prace domowe, żeby sobie coś utrwalić, uporządkowac, wytworzyć własne wnioski, a nie tylko przepisać gotowca z netu. Dobra, nie chce mi się z tobą gadać:-P :-D

no nie mooooogęęę - matka terasa się kurna znalazła. Pannica już nie jesem i do szczekania mi daleka w przeciwieństwie do ciebie. A że ty w mojej podpowiedz idiotko, gotowe zadanie ujrzałaś to współczuję wyobraźni, bo przypuszczam, że p. z angielskiego nie chodziło o wypracowanie po polsku. Wypad stąd bo nie twoje podwórko i swoich nawiedzonych zasad tu wprowadzać nie będziesz.

Gość .......................k......
jak nie potrafisz odpowiedzieć na tak proste pytania to moze warto zastanowić sie nad sensem matury ?