Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamachlopaka

Chce zajsc w ciaze a karmie piersia

Polecane posty

Gość mamachlopaka

Witam Karmię piersią 8 miesięcznego chłopczyka,chcielibyśmy się starać z mezem o drugie dzięciątko, ale ja nie mam okresu. Muszę go odstawic zeby zajsc?

Gość eeeeeeeddddddddddsssssssss
No nie, znowu gimnazjalistka porad udziela...... Oj Fanko Doduni, tu nie jest miejsce dla Ciebie. Do autorki- w czasie karmienia piersią płodność na pewno jest zmniejszona ale nie musi być zerowa. Znam kilka przypadków zajścia w ciążę mimo karmienia. Najlepiej jak pójdziesz do ginekologa żeby zrobił usg jajników, czy są już czynne czy jeszcze nie. Moja koleżanka zaszła w ciążę gdy córka miała pół roku i karmiła ją piersią do 5 miesiąca kolejnej ciąży

Gość lepiej przerwij karmienie
zajdziesz szybciej w ciaze a po 2 witaminy teraz potrzebne sa temu 2 dziecko a nie pierwszemu jesli chcesz karmic plus nosic w brzuszku nowe dziecko to pomysl ze to napewno odbije sie na twoim zdrowiu .

8-miesiacznego dziecko nie trzeba juz karmic. Zaleca sie do 6, miesiaca. Im dluzej karmisz, tym trudniej odzwyczaic. Mysle, ze warto pomyslec nad przerwaniem.

Ale z ta plodnoscia to rzeczywiscie jest tak ze nizsza nawet jesli ma sie juz miesiaczke ? Czy to chodzi tylko o to, ze miesiaczka jest pozniej ? Bo ja jestem dokladnie w takiej samej sytuacji jak autorka. Chce jeszcze pokarmic tak do swiat. Miesiaczka wrocila kiedy mala miala 6 m-cy (tak zreszta po obu porodach).

Gość entliczek pentliczek34
Ja bez problemu zaszłam w ciążę karmiąc jeszcze piersią i karmiłam do 16 tyg ciaży.Córka sama z piersi zrezygnowala,bo smak mleka zmienia sie:)synek urodził się zdrowy,ja też nie miałam żadnych problemow ale teraz zperspektywy lat nie wiem czy zdecydowalibyśmy sie na takie rozwiązanie,bo wygodniej jest urodzić drugie dziecko np 3,4 lata po pierwszytm porodzie:)