Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nigdy nie miałem dziewczyny 25

Jak długo jesteście sami?

Polecane posty

Gość kakadu12
ja prawie 4latka, bylam zareczona ale rozstalismy sie , czasem spotykam sie z kims raz dwa czasem wiecej razy ale nigdy nic na powaznie. Czasem w swieta albo zjazdach rodzinnych zaluje ze kogos nie mam na stale a w pozostale dni nie, mowia mi ze zostane stara panna

Gość Rav
Bronka, tacy jak ten "przepowiednia" tego nie zrozumieją. Wszyscy tutaj zdajemy sobie chyba sprawę z tego że ktoś kto nie jest taki jak my tego nie zrozumie i zawsze będzie mówił czy pisał, że jesteśmy "ciepłe kluchy" czy jacyś nieudacznicy. Dzisiejszy plastikowy świat nie sprzyja takim jak my...

Ano nie sprzyja, Rav :( Tak jakby antidotum na samotnosc byly dodatkowe zajecia.. moze na chwile, ale na dluzsza mete napewno nie. Ja wypelnilam sobie czas maksymalnie, a przeciez to nie sprawi, ze przestane czuc.. :)

Gość Rav
Dodatkowe zajęcia, hobby zabijają czas, ale nie zabijają samotności. No chyba, że za ich pośrednictwem można poznać kogoś ciekawego...

ja 4 dni sama ! Ciut pusto bo jednak 9 miesięcy z nim bylam, ale cóż ! Ja ogólnie charakter mam taki ,że trudno mi być samej od 14roku zycia ciągle z kimś jestem co moim zdaniem tez nie jest za dobre. Żadna przesada nie jest zdrowa ;P

Bronka bez ogonka-Jak każdy człowiek seksualny odczuwam a czasem to nawet bardzo,tylko że wtedy trzeba zrezygnować z wolności,można to porównać z głodem czy pragnieniem,chcę sie nam pić i jeść ale jak sie już napijemy i zjemy to nie odczuwamy pragnienia jedzenia ani wody,podobnie zazwyczaj jest z miłością,jak ja już mamy to jesteśmy szczęśliwi przez rok dwa czy też pięć a potem stwierdzamy ze jednak samemu jest lepiej,ale taki jest człowiek,cokolwiek by nie zrobił będzie żałował i dobrze tam gdzie nas nie ma!!

"my to jesteśmy szczęśliwi przez rok dwa czy też pięć a potem stwierdzamy ze jednak samemu jest lepiej," to jest tylko założenie bo nie wiesz co stwierdzisz za 5 lat :D a że miłość to reakcja hormonalna i są dowody naukowe że może sie utrzymywać dożyowtnio w iluś tam % przypadków :P to kto wie :P

Nie wiem skad masz takie przemyslenia ale coz, sznuje je :) powiem Ci tylko, ze w normalnie founkcjonujacym zwiazku, kazdy z partnerow powinien miec swoja przestrzen, czyli wolnosc o ktorej piszesz :) Byc moze trafiales na kobiety, ktore nie dawaly Ci takiej swobody, ale to juz kwestia charakteru jak sadze ;)

Bronka bez ogonka-myślę że ty też byś chciała żeby facet poświęcał ci każda wolną chwile i żeby nie jeździł z kumplami na ryby i nie chodził z nimi na piwo,żeby nie odwoływał spotkań z tobą itp,masz 23 lata więc skad wiesz że facet nie znudzi ci się za 5 lat?

Nie, nie chcialabym :) dla mnie wazna jest rownowaga. Mam swoje zajecia, realizuje sie powoli zawodowo, zajmuje sie rzeczami, ktore kocham i nie chcialabym z nich zrezygnowac :) Tak samo rozumiem, ze facet ma swoje sprawy a spedzanie z kims czasu 24/na dobe, bez przerwy na oddech to recepta raczej na krotki zwiazek. Takie jest moje zdanie :)

Bronka bez ogonka -Ale mnie bardziej chodziło o rodzinę niż związek małolatów bez wspólnego mieszkania,czyli ty on i dziecko!Zgodzisz sie chyba że wtedy nie ma już wolności,kumpli itp!

Gdybym miala siedziec 24 h/ na dobe tylko w domu i tylko z mezem, to chyba bym zwariowala :-o Mimo, ze kochalabym go bardzo. Oczywiscie, malzenstwo a tym bardziej dziecko to juz nie sa zarty i to jasne, ze ma sie wiecej obowiazkow i trzeba do calej tej sytuacji podejsc bardzo odpowiedzialnie, no ale przeciez nawet mezatki i zonaci mezczyzni maja swoich znajomych, swoje hobby itd. Uwazasz ze jest inaczej? Bo juz nie bardzo rozumiem :P

Zebysmy sie dobrze zrozumieli :D -> oczywiscie uwazam, ze rodzina jest absolutnym priorytetem i nie wyobrazam sobie wyjscia na kawke z kolezankami kosztem obowiazkow wzgledem dziecka czy rodziny. Ale w wolnej chwili wyskoczyc do miasta, umowic sie ze znajomymi, czy zrobic cos tylko dla siebie to chyba nic zlego :) a wrecz jest to wskazane :D

Bronka bez ogonka - To są raczej znajomi żony,ciotki,wujkowie którzy ciągle krytykują i doradzają swoimi głupimi radami,ale nie ważne,powiedz szczerze,macie małe dziecko i facet mówi ci że jedzie z kumplami na weekend na ryby i zostawia cie samą w domu,przyjeżdża w niedziele śmierdzący piwem i ze swoimi rybami,czyści je i przy tym bardzo brudzi i nawet dokładnie nie posprząta!!rozumiem że ciebie by to nie przeszkadzało i nie miała byś do niego pretensji?

Gość Rav
Spokojnie Bronka, mnie też się nie udało. Nie Tobie jednej. Inna inszość, że hobby to mam takie, że konkatu z ludźmi raczej nie wymagają. Trzeba mieć oczy otwarte, bo - jak to mawiał bohater Cast Away - "..jutro jest kolejny dzień i nigdy nie wiesz co przyniesie przypływ..."

A czemu tak myślisz?nie widziałem cie oprócz twojego oka wiec trudno żebym sie tobą zainteresował,a zresztą po co skoro i tak na pewno szukasz księcia z bajki,pięknego i wykształconego tak jak ty!!ja raczej nie spełniam tych kryteriów!

Gość Rav
Bronka, on zainteresował się Tobą, bo jesteś piękna i młoda, nie mieszkasz na wsi, masz 23 lata, jesteś KOBIETĄ (!) i podwójną studentką. No i nie masz ogonka, ale to już wyjaśniliśmy...