Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z ta wagą

Jak duże dzieci urodziłyście i jak duże brzuszki mieliście w ciąży??

Polecane posty

3740gBrzuch sporawy ale w stosunku do sylwetki... w sumie widziałam większe u kobiet w młodszej ciąży...

Gość pierwsze dziecko
brzuch nie duży tak na 6 miesiac jak pojecjałam rodzic ( akurat był lekarz ktory zasugerował sie wielkoscia brzuszka na poczatku i myslał ze stanowczo za wczesnie ) corka 3.800 i 53 cm. przytyłam 8 kg drugie dziecko przytyłam tez 8 kg. a mały 5230 i 63cm a brzuch troszke wiekszy niz w pierwszej ciazy ale mało

Gość taka ta czarna
w ciąży utyłam 26 kg.Brzuch miałam wielgachny,wszyscy mi mówili,że będę miała bliźniaki.Synuś ważył 4250 i miał 57 cm.

Mój synek ważył 4470 i 62cm, Brzuch miałam jak bym miała urodzić bliźniaki, Przytyłam 23kg. Pozdrawiam

Gość koczkoś
wielkośc brzucha o niczym nie świadczy,czym mniejszy,tym silniejsze mięśnie macicy,jak uprawiałaś sporty przed ciążą,możesz mieć mały brzusio.JA przytyłam 13 kg,brzuch miałam duży a dziecko ważyło 2700

wielkość brzucha zalezy od ilości wód płodowych, a nie od dzieciaczka! ja mam bardzo mało wód, już 3 dni temu powinnam urodzić, a brzuch mam jak moje znajome miały w 6-7 miesiącu. piłeczka. Dziecko będzie (prawdopodobnie wg USG) normalne. ok. 3600 ale wiadomo że USG często kłamie i może być nawet 4kg lub więcej... do tego faktycznie dużo zalezy od formy mamy- jak ma mocne mięśnie to one "przytrzymują" brzuszek, a słabsze mięśnie "puszczają" go i jest większy. lece do lekarza na KTG :) a Ty autorko niczym się nie przejmuj- wielkość brzucha o NICZYM nie świadczy dopóki Cię nie przewraca na twarz :D

brzuch mialam duuzzzy a do tego jetem mala bo mam 158cm i wygladalam jak kaczka, w drugim miesiacu juz sie w spodnaich nie dopinalam wiec sobie wyobrazcie jak wygladalam :P przytylam ok 20kg, syn nie za duzy 2750g i 54cm ale mialam bardzo duzo wod plodowych brzuch nie obwisl i nie mam na nim rozstepow ale jednak troche mi jeszcze zostal nie jest plaski, problemem sa biodra bo bardzo mi sie rozeszla miednica po porodzie i jestem o wiele szczersza niz przed :P no ale w koncu matka jestem nie musze juz byc idealna chociaz z brzuchem walcze nadal :P