Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Filipa

Dokąd nad morze z dzieckiem?

Polecane posty

Gość Mama Filipa

Mój synek ma 2,5 roku i chodzi do żłobka. Ciągle choruje. CHciałam wyjechać z nim teraz nad morze na 3 tygodnie. Macie może jakieś wypróbowane miejca? Pensjonaty, pokoje? Warunki - pokój z łazienką i niezbyt wygórowana cena, hotele odpadają.

njataniej w kwaterach prywatnych ale pokoje bez łazienek ( łazieka na korytarzu ) cena srednio 35zł od osoby

Gość Mama Filipa
Myszka, dziękuję. Zaraz pooglądam stronę, którą przesłałaś. Tylko to dla mnie straaasznie daleko :-(( Na łazience mi zależy. Znalazłam fajne miejsce w krynicy za 50 zł za pokój z łazienaką.

Gość zalezy skąd jestes
bo jak z warszawy to masz najblizej chyba do krynicy morskiej, stegny są jeszcze blizej, tam jest zielono, całkiem fajnie. za to do świnoujscia strasznie dalekooo. wez po d uwage ze to małe dziecko, a wielogodzinna jazda jest męcząca w krynicy mieszkałam w hotelu przy samej plazy - continental, ale w takim jakby lasku są wille w ktorych ceny za pewne są nie wygórowane

Gość studentka wsz
swinoujscie mieszkam tu :) od pol roku naprawde ladnie moje dziecko w ogole nie choruje ma 15 ms raz mial katar:) polecam

Gość Mama Filipa
Byłam tam kiedyś i oczywiście jest bardzo fajnie. Ale dla nas za dleko. Faktycznie mamy najbliżej do Krynicy i tam zaczęłam sprawdzać. Nie chcę długiej podróży, tym bardzoiej, że będę jechać sama z dzieckiem. Oczywiście nie mam problemu, żeby znależć sobie jakiś pensjonat, zaczęłam się już tym zajmować. Pytam o Wasze doświadczenia i opinie. MOże macie jakieś wypróbowane miejsce :-)))

Gość zalezy skąd jestes
w krynicy jest gdzie chodzic na spacer z wózkiem, jes t tez molo na takiej zatoce, polecam krynice na wyjazd z dzieckiem. swinoujscie jest fajne, mam tam rodzine, kiedys czesto tam jezdzilam, ale sama naisalam ze masz daleko. ja jestem z warszawy i sama dojezdzam tam wykonczona, to co dopiero dziecko

Gość studentka wsz
ooo hej:) fajnie ja ze szczecina i co tydzien tam wracam na studia co weekend zjazdy mam:) a ty skaD?

Gość studentka wsz
to napisz na gadu :) jak bedziesz chciala pogadac 272 54 38

Gość Polecam Sobieszewo
na Wyspie Sobieszewskiej koło Gdańska. Ceny raczej niskie i niewielu ludzi chyba o tej porze roku (bo tam z reguły nigdy nie jest zbyt tłoczno). Plaże niemal dziewicze, bo nie skomercjalizowane jeszcze na szczęście. Mało młodzieży, za to sporo ludzi w podeszłym wieku, rodzin za malutkimi dziećmi i Niemców z przyczepami kamp. na objazdówkach wzdłuż wybrzeża. Dla dziecka miejsce jak w sam raz, bo nie tłoczne i nie głośnie, ale ty i tata dziecka możecie się trochę wynuszić siedząc wyłącznie tam. Na szczęście jest bliziutko do centrum Gdańska i można bez problemu wyskoczyć na zwiedzanie (Sobieszewo jest dzielnicą Gdańska). Podaję link: http://www.wyspa.pl/ Są tam piękne stelle mennonickie i inne pozostałości po holenderskich osadnikach. Ponadto kilka pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych i prywatne kwatery - jednym słowem jest w czym wybierać. Od plaży do "centrum" Sobieszewa jest jakieś 20 minut spcerem. W centrum jest niezła pizzeria, restauracja z rybkami i PRL-owski SAM :) gdzie można zaopatrzyć się w najpotrzebniejsze rzeczy (sprzedają nawet rolki papieru toalet. na sztuki).

Gość Mama Filipa
No i proszę, wyjazd nad morze łączy :-) Ja też z Warszawy, dlatego Krynica sama mi się nasunęła. Byłam kilka razy. Nie pamiętam tylko czy są tam jakieś atrakcje dla dzieci, np basen.

Gość Z Wawy do Gdańska Sobieszewa
jedzie się jakieś 3 godzinki.

Gość W Gdańsku
a dokładnie między Gdańskiem a Sopotem (w okolicach gdańskiej dzielnicy Przymorze) jest MNÓSTWO atrakcji dla małych: aquapark, największy plac zabaw w trójmieście, kręgielnia, park oliwski, akwarium gdyńskie itp Tu masz link + jest w nim również oferta z apartamentami na Przymorzu i okolicach: http://www.wakacje-gdansk.pl/php/atrakcje.php

Gość Mama Filipa
Fajne te apartamenty, tylko trochę za dogie :-( Jak się chce jechać na 3 dni to ok. Jak na 3 tygodnie to już trzepnie po kieszeni. Ale bardzo dziękuję. Faktycznie Trójmiasto jest najbogatsze pod względem atrakcji dla dziecka.

Gość Mamo Filipka
Ja jechałam dwa lata temu sama z dwójeczką do Gdańska Focusem i dojechaliśmy w 3 godzinki (z postojami). Dzieciaki 6 i 1,5 roku. Zatrzymaliśmy się w mieszkaniu w takim nowo-powstałym apartamentowcu na Przymorzu - być może uda mi się wkleić do niego link, jeśli znajdę. Mieliśmy kuchnię połączoną z pokojem dziennym, dużą łazienkę z prysznicem i sypialnię w której możnabyło złączyć lub rozdzielić łóżko na dwie niezależne części. Właścicielami apartamentów było młode przesympatyczne małżeństwo z dwójką małych chłopców i można było wypożyczyć od nich rowery na cały dzień i jechać ścieżką rowerową (przy której stały apartamentowce) wzdłuż plaży aż do centrum sopotu. W cenie mieliśmy miejsce do parkingowe w garażu podziemnym, a pod klatką duże Tesco. Byliśmy super zadowoleni. Rzut beretem był olbrzymi plac zabaw dla dzieci, gofry ;), molo i mnóstwo restauracji i knajpek (nawet wzdłuż ścieżki rowerowej.

Gość Jedynym minustem było
to że te apartamentowce były wciąż rozbudowywane, więc od pon. do piątku od 8.00 do 16.00 słychać było uciążliwe wiercenie w dobudowywanym "za oknem" segmencie. Winda też była jeszcze świeżo pozabezpieczana płytami kartonowymi, bo ludzie jeszcze się wprowadzali, ale teraz już powinno być ok. My zostaliśmy na 2 tyg. bez tatusia, który mógł wpadać tylko w weekendy.

Gość To był dokłądnie ten
http://www.wakacje-gdansk.pl/php/apartament.php?pr=4 Ale jak pisałam wyżej wyspa Sobieszewska jest naprawdę tania. Byłam tam mając jeszcze tylko jedno dzieckiem i pamiętam, że kiedy miałam już nocleg, to chodziłam jeszcze z ciekawości i pytałam w innych miejscach o ceny i na prawdę nie były złe (nawet sporo mniej kosztowały niektóre pokoje niż ten który my zarezerwowaliśmy).

Gość W Sobieszewie byliśmy w tym
Opalu: http://www.wyspa.pl/static/prezentacje/opal/index.html Nie był zły, ale też bez rewelacji, w środku oszczędnie, głównie Ikea i moim zdaniem trochę za wysoko się cenili, bo jak pospacerowałam i popytałam w innych miejscach to ceny były dużo niższe.

Gość Mama Filipa
Dzięuję wszystkim, posprawdzam. Nie chodziło mi o to, że do Gadańska daleko, tylko do Świnoujścia :-)) Rozwiązanie z mieszkaniami do wynajęcia jest naprawdę fajne, daje dużo swobody. Jeszcze raz dzięki.

oj babki, to ja mam chyba najdalej bo mieszkam w górach już:) w bielsku-białej:) i dla mnie wszedzie nad morze jest daleko, ale byliśmy w ostrowie niedaleko władysławowa, koło karwii, z trzylatkiem, było super. nieduża miejscowość, nie było takiej masówki, pokój z łazienką i takim aneksem kuchennym, kosztował w sezonie ok 35 zł więc naprawde tanio. Teraz pewnie mniej. A śliczny i zadbany, naprawde jak znalazł dla dzecka!!! Tylko, że nam liczyli za pokój, tzn żeby był pełny, a był tak na 5 osób (dwa łóżka na dwie osoby i jedno jedynka) więc było nas więcej w tym pokoju, nie wiem jak by teraz liczyli, czy udałoby sie od osoby. Są tam też inne pokoje na dole i na górze, i chyba jeden z tych na górtze jest mniejszy i też ma łazienkę. Bo na dole jest wspólna łazienka. Ale i tak ładnie, taki fajny dom. Jest też drugie skrzydło jakby całe tego domu i nie wiem jakie tam pokoje. W razie czego mogę poszukać stronki i telefonu.

Gość gość
może Willa Bursztynowa w Rewie? Bardzo fajne miejsce