Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16stopni

16 stopni w domu

Polecane posty

Gość 16stopni

Witam, czy 16 stopni w domu to nie za zimno przypadkiem? Czy moze wydziwiam, jak twierdzi maz?

Gość 16stopni
czyli ide spac tak jakby noc juz byla (w sumie juz sie sciiemnia). A kolacje niech sobie sam przyrzadza jak mu ta temperatura odpowiada :)

Gość nie dziwie ci sie
ze Ci zimno, bo prawidlowa temperatura pokojowa to 25, ale fajnie bybylo gdybys miala chociaz 20. A co maz nie pozwala Ci wlaczyc ogrzewania?? u mnie jest 16

Gość xxx DOTKA xxx
Brrr... To ja jednak straszny zmarzluch jestem;p u mnie w domku jak napale to mam z 24-26 stopni:) w dzien ok 20. I to mi nie zawsze jest cieplo:p Moj Kotek juz nie marudzi, ze za goraco, bo wie, ze i tak ze mna nie wygra :D

Gość ***alicja z krainy czarów***
ja tam wole temperatury w okolicach 18-20 c

Trochę za ciepło dla sztywniaków, a dla normalnych ludzi (nie Eskimosów) to to jest LODÓWA!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość moj tez uwaza ze wydziwiam
przy 16,jesmu starczy, bywalo rano i 14 ( mamy domek. 18 zniose, ale ponizej jest mi zimno ( oprocz sypialni). Marzy mi sie 19 lub 20, no ale mi tez szkoda kasy, nie lubię zimy. .

na moje 16 stopni to za mało, 20 to byłoby tak w sam raz na poprzednim mieszkaniu miałam w zimę 8 (!) stopni w łazience, musiałyśmy sobie z kumpelą farelką dogrzewać bo ten głupi grzejnik nie działał juz na samo wspomnienie robi mi się zimno, ale teraz na szczęście mam cieplutkie mieszkanko z ciepłą łazienką

Gość ja nie mam domku tylko w bloku
zyje.i musze zyc z temperatura 15 stopni jak konczy sie okres grzewczy i nim sie on zacznie...

Ja tez mieszkam w domku,gdy nie napale przy 2-3 stopniach na dworze to mam 21 na dole a 19 na pietrze.Gdy napale lekko w kominku to na dole 24 a na gorze 22 stopnie i wtedy jest milutko. 16 stopni to mieli robotnicy jak budowałem dom i kładli tynki zimą.

Gość 19 jest w sam raz
w małych mieszkaniach to jest cieplej nawet 25 ale ja mieszkam w dużym domu to jest chłodniej tak w granicach 18-20 różnie zależey jak temp w kaloryferach, jest ok ale bez ogrzewania to byłoby z 15 st

16 stopni,to wy musicie przy otwartch oknach mieszkac.Bo przy takiej pogodzie jak teraz panuje u mnie nie sposob zejsc nizej niz 18 stopni nawet gdy mam otwarte okna ponad godzine.

Gość u mnie tez tyle niestety
oszczedzamy jak mozemy... Ubieramy sie cieplo i jakos leci. Chcialabym miec 20 😭 ale niedasie :O

Okna pozamykane non stop. Otwieram tylko wieczorem przy wylaczonych grzejnikach, gdzies na 5 min, zeby wywietrzyc przed snem... jest 16 stopni i nie chce byc wiecej, heh...

U mnie w domku jest teraz 24 (sprawdziłam) W sypialni grzejniki są zakręcone, ale poniżej 19 stopni to nie wyobrażam sobie. Ciągle chodziłabym z katarem 😭

ja też mam 16, mamy duże mieszkanie w bloku a opłaty za ogrzewanie są ogromnę, dlatego musimy oszczędzać :/ kocyki, grube dresy i szlafroki oraz termofory to standart o tej porze roku :/ chciałabym by było tak z 20 21 st

Gość do autorki....
do ....nie dziwie ci sie "ze Ci zimno, bo prawidlowa temperatura pokojowa to 25, ale fajnie bybylo gdybys miala chociaz 20. A co maz nie pozwala Ci wlaczyc ogrzewania?? " Od kiedy to prawidłowa temperatura wynosi 25 st. (Afryka i wszyscy chorzy). Od dawna wiem, że prawidłowa temperatura w pomieszczeniu powinna wynosić od 20 - 22 st. (MAX), a w nocy 18 - 19 st. nie więcej.

najgorsze jest wlasnie to, ze przy tym oszczedzaniu i tak placimy kolosalne rachunki wlasnie :O Co by bylo jakbysmy hajcowali na te 2 stopnie wiecej, heh...

Gość Cenne nagrody itd. ZAPRAASZAMM
Witam, chcesz wygrać cenne nagrody?! Przy małym nakładzie pracy? Więc zapraszam Cię na zamknięty serwis społecznościowy, którego celem jest zebranie społeczności ludzi z całego świata!! Szef tego serwisu jest także szef serwisu każdemu dobrze znanej strony amazon.com Na stronie zbierasz pkt. poprzez zapraszanie znajomych, odpowiadanie na pytania dnia. Wszystko przy małym nakładzie pracy a do wygrania jest sporo wartosciowych rzeczy, począwszy od iPodów a skończywszy na skuterze, można tez wymienić już za 200 pkt. na PSP, albo za 675 PS3 lub XBOX360! PKT ZBIERA się bardzo szybko! chcesz zaproszenie?? Wyśle Ci je, ponieważ jest to zamknięty serwis społecznościowy! :) Zapraszam http://www.lockerzlockerz.unl.pl/ http://www.lockerzlockerz.unl.pl/ http://www.lockerzlockerz.unl.pl/ http://www.lockerzlockerz.unl.pl/

duzo zalezy tez od domu,ja mam nowo wybudowany,docieplony,ogrzewanie mam gazowe i kominek,Gazowego nie wlaczam wogole,tylko w duze mrozy,kominkiem napale doslownie jednym koszem drewna na dzien i siedzimy przy otwartym oknie w salonie a temperatura 23 stopnie.Gazem tylko susze reczniki wieczorem po kapieli.Nie wyobrazam sobie egzystowac przy 16 stopniach.

Gość i tutaj nie zgodzę
I nie chorujecie przy tej temperaturze ? Ja pewnie przy 16 stopniach w mieszkaniu musiałabym zostawić wypłatę w aptece 😭

Wiadomo, ze od domu zalezy... My mieszkamy w takim pudle z czasow komuny, wiadomo bez ocieplania, nedzne materialy - zimno jest. Ale jak kiedys ogrzewalismy koksem to cieplej bylo i taniej wychodzilo. A jak p[rzeszlismy na gaz to nie dosc, ze grzejniki zimne prawie (no letnie) to w dodatku tyle kasy idzie, ze masakra :O

13 stopni mam w garazu,ale tam lekko grzejniczek grzeje zebym do auta rano zimnego nie wsiadal.Rano gdy wstaje w salonie jest 21 stopni,po poł godzinie gdzy włacze plazme,zagotuje wode na herbate i pokrzątam sie z rodzinką to juz temperatura wzrasta o 1 stopien. bez zadnego ogrzewania.

Gość blablablaba
symforiano jak mieszkasz w jakiejś klitce to sie nie dziwię ja mieszkam w trzypiętrowym domu, nowe budownictwo ale nie jest ocieplony, okna nowe tylko duże w każdym pokoju na calą ścianę plus drzwi balkonowe szklane. W takim domu bez ogrzewania jest zimno włączenie plazmy i podgrzanie wody się rozeszłoby się jak kropla w morzu

Gość Chlopak obiektywny
toż to totalne wypuczajewo SZOK

Gość agnieeeeeeeeeeeszka
u mnie jest 21 i mam zimny nos . brrrr