Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robić..

Co to oznacza- pomocy

Polecane posty

Gość nie wiem co robić..

Dziewczyny powiedzcie mi co to wszystko znaczy?? Otóż od tygodnia spuznia mi się okres, powinien byc 12 pażdziernika, dzisiaj miałam chwilkę sluz podbarwiony krwią.. ale dalej okresu brak.. Wczoraj robiła test, wyszedl negatywny:( Ale czytałam, że może wyjśc negatywny jak mocz za bardzo rozwodniony (a ja zdąrzyłam wypić szklanke wody i wysikałam się i tescik). druga kwestia ostatni stosunek jaki miałam był 11 lipca, potem okresy-dosyć skąpe i krótkie każdy normalnie w 26 dniu cyklu:(( Zawsze okres byl regularnie.. co do dnia:( Zapisałam się do lekarza, ale dopiero wizyta za miesiąc:( Nie wiem już co robić.. naczytałam się o ciązy biochemicznej.. i wogóle.. Nie wiem co robić.. iść prywatnie do gina??

Gość nie wiem co to znaczy...
Nie wiem już.. nigdy tak nie miałam:( boje się nie wiem co to wszystko znaczy, któraś tak miała..?? gdybym była nawet w tej ciązy, to 13 tydzien, test powinien byc pozytywny.. no i te 3 okresy ktore miała:(

Skoro miałaś normalne okresy (a nie słabe plamienia) to raczej nie możesz być w ciąży. Na opóźnienie miesiączki może mieć wpływ wiele czynników, w tym Twoja aktualna schiza :)

Gość nie wiem co robić..
Nie no taka młoda nie jestem, mam 23 lata, już od kilku lat mialam regularny okres- zawsze punkt 26 dzień cyklu:( stresu nie miałam- bo szczerze dopiero wczoraj zorientowałam sie już powinnam mieć okres:( bolał mnie brzuch- już nic nie czuje teraz:( Nie wiem czekać na ta wizytę aż za miesiąc.. czy lecieć wczesniej do gina??

Gość nie wiem co robić..
Black and Gold- a co innego może mieć wpływ?? nie pije leków:( test wykonałam prawidłowo,tyle że w środku dnia, nie z rańca:( No ale stwierdziłam że skoro.. to byłby 13 tydzien (bo innej opcji nie ma) to i w dzień powinien wyjśc

Gość nie wiem co robić..
strasznie się boje:( a wiadomo jak to jest u nas.. trzeba czekać na NFZ... mam wybor pójcia prywatnego.. ale to dosyc sporo kasy:( a z drugiej strony wiadomo na zdrowiu się nie oszczędza.. wczoraj czytałam o ciązy biochemicznej- pozamacicznej.. ale jakos mi to tutaj nie pasuje:(

"druga kwestia ostatni stosunek jaki miałam był 11 lipca" niektore kobiety maja w ciazy wlasnie skape okresy.Ale to sie chyba zadko zdarza.No a jak mialas 11lipca ostatni stosunek to jesli nawet bylabys w ciazy to bylby to trzeci miesiac.I juz bys zauwazyla jakies zmiany w twoim ciele.Np.wieksze,lekko pobolewajace piersi albo wzmorzony apetyt albo nudnosci.Mysle jednak,ze nie jestes w ciazy ale zeby ukrucic meki zwiazane z twoja schiza radze udac sie na usg dla przywrocenia spokoju ducha:D

Gość nie wiem już co robić..
no własnie trochę przytyłam, nie dużo, mam zaparcia..ostatnio krew mi z nosa leciała (czytałam że tak może byc w 13 tygodniu) a ja nigdy wczesniej tak nie miałam.. ale wszystko wiem po fakcie:(

Gość nie wiem już co robić...
I ten lekarz dopiero za miesiąc:(

granica błędu testu to 0,01 % , to aż by było nie realne żebym zmieściła się w tym błędzie..

"Główną wadą domowych testów ciążowych jest to, że mogą one dać wynik negatywny pomimo to, że faktycznie kobieta jest w ciąży co może ją skłonić do odłożenia na później wizyty u lekarza. Jeśli będziesz stosować domowy test ciążowy, pamiętaj, że nie zastępuje on konsultacji i badania lekarskiego wykonywanego przez specjalistę." to z google sciagnelam.Kobieta bedac w ciazy juz od momentu zaplodnienia zaczyna wytwarzac chormon HCG,ktory jest obecny wlasnie w moczu.Nie wiem jak to dokladnie jest,bo zapomnialam ale kiedys mi ginekolog tlumaczyla.Poprostu sa takie okresy u kobiety w ciazy,ze akurat tego chormonu jest w moczu nie wiele i nie jest on wykrywalny czasami.jesli naprawde bardzo sie martwisz i schizujesz to zrob sobie jeszcze jeden test.Ale poczekaj kilka dni.Najlepiej rob kilka dni po plamieniu(czyli po tym co pisalas,ze mialas ostatnio).Mnie tez sie zdarzalo dwa razy plamienie w ciazy(czyli sluz z krwia).Na samym poczatku i pod koniec ciazy.

Gość nie wiem już co robić...
nie no czytałam też.. że poziom tego hormonu spada.. w tym czasie (w którym teraz ja bym niby była) ale to takie nierealne.. a zaplamiłam, że tak powiem raz.. dzisiaj i koniec:( czyli powinnam czekać z tydzień- drugi test.. no i wtedy lekarz-prywatnie:( Ale nic mi nie grozi do tego czasu.. bo nie wiem boję się że to może jakaś ciąza pozamaciczna- że mi usuną jajniki itp:(

to był niezabezpieczony stosunek

Gość dziewczyno
idz prywatnie do lekarza, a na wizytę niech ci da ten któremu ty dałaś, eh 13 latka zanim da to pomyśli żeby sie zabezpieczyć

ale ja chciałabym byc w ciązy-- to nie jest dla mnie żaden problem..pytam żeby się dowiedzieć jakie są zagrożenia itp. czy jednka to może byc ciąża (mimo negatywnego testu)

Gość nie wiem juz co robić..
nie no oczywiście do lekarza tak czy tak pójdę:( chodzby na kontrolę, bo coś jest nie tak..tylko martwie się czy jak przeczekam ten miesiąc to nic mi nie grozi..:(

Gość nie wiem już co robić
ciekawa jestem.. czy to wogóle realne by było, żeby mając 3 okresy (krótkie, raczje skąpę, trwające 3 dni, a ostatni wyjątkowo krociutki i bez problemowy) negatywny wynik testu można być w ciąży:((

"Witam! Wiem że pytanie brzmi trochę dziwnie, ale ostatnio rozmawialam ze swoja znajomą na ten temat. Ja od zawsze bylam przekonana że w momęcie zajścia w ciążę okres u kobiety się konczy aż do rozwiązania. Moja znajoma (pracuje w szpitalu jako pielęgniarka) powiedziala mi że okres może występować do 3 miesiąca ciąży, a ona osobiście zna kobietę która okres miala aż do 6 miesiąca ciążY!! Czy to możliwe??? I czy faktycznie można mieć okres będąc w ciąży?? Bardzo prosze o rozwianie moich wątpliwości!" to z pewnego forum.Oczywiscie pisza kobiety zgodnie,ze sie z tym spotkaly,ze okres zawsze jednak jest jakis "podejrzany",ze skapy np itp.Ale ponoc sa tez kobiety co maja normalny okres do okolo 3 miesiaca ciazy.