Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mieszczuszka

Niegotowa na ciążę

Polecane posty

Zaczęłam współżyć ze swoim chłopakiem jakieś 3 miesiące temu. Jest to mój pierwszy ;) Zawsze się zabezpieczamy prezerwatywą i nigdy raczej nie zdażyło się żeby pękła czy się zsunęła więc byłam spokojna. Teraz spóźnia mi się okres i zaczynam się martwić. Byłam dzisiaj akurat u lekarza żeby przypisał mi tebletki antykoncepcyjne i powiedziałam mu, że mi się spóźnia. Po badaniu lekarz stwierdził, że wyglądam jakbym miała niedługo dostać miesiączki ale nigdy nic nie wiadomo. Jak mi tak powiedział to jeszcze bardziej się zaczęłam stresować :( Nie wiem co by było gdybym była w ciąży... Kocham dzieci ale swojego bym jeszcze nie chciała. Rozumiecie szkoła, niestała praca i mieszkanie z rodzicami. Najgorsze jest to, że chłopak już ma jednego syna i nie jesteśmy ze sobą aż tak długo żebym mogła spokojnie stwierdzić, że napewno by mnie nie zostawił... Pocieszcie mnie jakoś bo już świra dostaje od tego zamartwiania się.

a lekarz cie badał? bo jak tak i widział że macica jest przekrwiona to znaczy że miesiączka się zbliża i trzeba spokojnie czekać. nie panikuj. ile ci sie spóźnia? test robiłas?

Gość hxdbckhd
zrób test test wykaze

Chłopak też mi mówi żeby test zrobić... I chyba będę musiała ale się boję! Nie wiem dokładnie ile bo w tamtym miesiącu dostałam 10 dni za wcześnie np. I patrząc na ten ostatni okres to spóźnia mi się 4 dni, niby któtko ale lekarz mnie zestresował bo powiedział, że przez pierwsze trzy miesiące ciąży można mieć normalnie krwawienia i nigdy nie wiadomo. Kazał czekać na pierwszy dzień miesiączki żeby wziąć pierwszą tabletkę a jeśli nie dostanę jeszcze przez 2 tygodnie to mam się do niego zgłosić.

zrób test i będzie po krzyku. jak wyjdzie negatywny to sie wyluzujesz i okres szybko przyjdzie. jak kiedyś tak miałam. spóźn9iał się zrobiłam test. wynik negatywny i za pięć minut dosłownie czerwone morze

:D no mam nadzieję, że u mnie takie czerwone morze też się pojawi ;) oj dlaczego nie może być tak, żeby wszystkie dzieci rodziły się chciane i oczekiwane.

Ok dzięki Agu ;) po pracy polecę od razu do apteki bo i tak muszę iść zrealizować tą receptę na tabletki. Trzymaj kciuki i jeszcze raz dzięki!

Hej Agu :D Piękny dzień dzisiaj mamy bo wczoraj teścik wykazał, że mamusią jeszcze nie będę :D :D :D Uffffffffff tylko w takim razie gdzie się podział mój okres :P