Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuniasmutna

Przeklnął ich !!!

Polecane posty

Gość niuniasmutna

babcie mojego chłopaka przeklnął kiedyś brat.Napisał jej list ze przeklina ją oraz wszystkich których najbardziej kocha życzył żeby cierpiała.Poszło ponoć o jakies majątk, nie wiem dokładnie. I rzeczywiście babcia bardzo dużo wycierpiała w życiu,odszedł od niej mąż który był dla nie bardzo nie dobry,miała 4 synów dziś zyje tylko jeden.Wszyscy młodo i jakoś tak dziwnie poumierali.Dwie synowe też młodo zmarły na raka.Mój chłopak swojej mamy nawet nie pamięta.On też mimo że ma dopiero 25 lat wiele przeżył nieszczęść,ciągle jakieś problemy a był jej ukochanym wnukiem. martwie sie o Niego.Babcia i jej brat już nie zyją. Brat babci jest pochowany na drugim końcu Polski,nawet nie wiemy dokładnie na którym cmentarzu mamy zamier dać na msze za jego dusze.czy to cos zmieni?czy ta rodzina a raczej ci którzy z niej jeszcze pozostali będą szczęśliwi? czy to przekleństwo przestanie działać?

Gość KFNDL
a co prababcia babci na to :D

Gość poganiacz klawiszy
znam jedna matkę co przeklęła własnego syna zebys sie zabił na zakrecie i po paru tygodniach zabił sie samochodem

Gość poszukaj ksiedza egzorcyste
kiedyś we WPROST czytałam wywiad z najlepszym ks.egzorcystą w kraju i powiedział, że najgorsze klątwy rzucane są przez najbliższych i żeby uważać na wypowiadane negatywne proroctwa typu: oj ty sie jeszcze doczekasz, zobaczysz w koncu za to zapłacisz, zycze ci.... nie zaszkodzi dac na msze za jego tułającą się i niespokojną duszę i dużo się modlić

napisz w google, Zdejmowanie klątw i uroków, Alla Alicja Chrzanowska i tam poszukaj sobie, co zrobić w takim , przypadku. Bo ja jestem ogólnie leniwy i niechce mi się wklejać.

Gość loooooooooooooooooooooool
"nie zaszkodzi dac na msze za jego tułającą się i niespokojną duszę" klecha zawsze znajdzie sposób żeby zarobić hehehe

Gość niuniasmutna
dzięki za rady czekam na dalsze

to jest samospełniająca się przepowiednia co najwyżej ewentualnie spaczenie interpretacyjne: większą wagę przywiązuje się w tej rodzinie do wydarzeń smutnych, niż radosnych - dobrze, że jest ta klątwa, bo inaczej trzeba by si było wziąć za wiele spraw np to zdanie: było duzo nieszczęść i od babci odszedł mąż, który był dla niej niedobry: odejście niedobrego męża wcale nie musi być postrzegane jako nieszczęście. w każdej rodzinie jest cierpienie: moja mama za młodu była u wróżki i ta jej powiedziała nieuniknione złe małżeństwo: wszystkie klęski w zyciu prywatnym tłumaczyła fatum i tym, ze tak musie być. nie wiem, jakim cudem ją w końcu wysłałam na terapię - już jako osoba dorosła. I okazało się, że moja zdeterminowana przeznaczeniem mama może zmienić się - i swoje zycie, i już jakoś nie jest ofiarą losu tylko autonomicznym człowiekiem, swiadomym swoich praw. jej klatwa się chyba przestraszyła, bo już nie działa ;) jasne, teraz to tylko wydać kasę na odklinaczy, to się dopiero poprawi w sumie msza jest przynajmniej tańsza :D tyle dobrego w tym pomysle z odklinaniem, że może spowodować symboliczne oczyszczenie - jak w nie uwierzycie, to może się poprawi - czego życzę ale to niezłe właściwie: co ja mogę, skoro i tak wszyscy jesteśmy przeklęci

jasne, żę ksiądz egzorcysta zachęcał do dawania na mszę - darmowa reklama w prasie, cool :D czytałam o egzorcyzmach i jeszcze pół biedy, jak mówimy o przypadkach uznanych za psychiatrów za beznadziejne - tonący brzytwy się chwyta, ci ludzie bardzo cierpią, a medycyna nie jest wszechmocna. ale takie proste sprawy jak klątwy najbliższych to myslenie magiczne, smutne, jak księża to utrwalają normalnie wojna pokątnych odklinaczy ze zinstytucjonalizowanymi a jakby tą sume na mszę zainwestować chociażby w regularne badania - u pań mammografię i cytologię, u panów takie na raka prostaty, i w ogóle w zdrowie? wcześnie wykryty rak jest wyleczalny, najprawdopodobniej nawet u osób przeklętych :D

Gość asiula ma rację
Jak ktoś się uprze że go klątwa prześladuje i nic nie poradzi to sam się jakoś pakuje w różne tarapaty. A jak się nie wierzy w klątwy to jakoś lepiej się układa. To coś tak jak z tym placebo na choroby - chory wierzy w lek i zdrowieje pomimo że dostaje np wodę.

Gość niuniasmutna
jest w tym co piszecie być moze dużo racji ale ja swoje wiem to przykra historia.Babcia latami trzymała ten list mój chłopak go czytał. W liście przeklnął ją oraz jej rodzine,trzech synów zmarło w młodym wieku!A babcia całe życie miała pof górke. Nie myśle narazie o egzorcyście ale na msze zwykła już mój chłopak dał-zobaczymy.

Gość ostryjagoda
Witam od urodzenia miałem styczność z okultyzmem, "czarami" - "magią". Od 94 zajmuję się głównie klątwami (ze względów zarobkowych) ale poznałem też wiele innych dziedzin związanych z tzw "magią" - wahadełkowanie, tarot (uczyłem się od podstawówki), astrologia, uroki (w tym zdejmowanie), klątwy (w tym zdejmowanie), obee i wiele innych. Służę darmową poradą na wszelkie tematy (ostryjagoda@gmail.com) oraz płatnymi usługami (w granicach rozsądku - nie sprawie że kogoś potrąci auto). Dodam że nikogo nie szkolę - przede wszystkim ze względów bezpieczeństwa.

Gość gddcghhg
.

Gość kiedyś nie dowierzałam
dopóki nie zobaczyłam egzorcyzmu na własne oczy , ale nie tu w kraju , w Medjugorie :( , ale tak z innej beczki to klątwy działają niestety czasem nawet jak w te rzeczy się nie wierzy , trzeba byc ostroznym

byłas w medjugorie wiele razy słyszałem ze tam jest durzo ujawnien demonicznych

Gość kiedyś nie dowierzałam
ja tylko widziałam egzorcyzm młodej pary holendrów pod tym wielkim świętym krzyżem, wątpię żeby to były tam objawienia demoniczne , z ludzi opętanych same demony uciekają

Gość ja chyba mam podobnie
niestety i się nie śmieję :(

Gość możliwe że mnie tez to trafiło
to prawda ,że jest cos takiego jak klątwa rodzinna czy pokoleniowa?

Gość Istnieje coś takiego
jak grzech pokoleniowy.To nie jest ani autosugestia ani spoleczna interpretacja jak sądzą osoby niewierzące.Tu chodzi o to że ta osoba tym zaprasza do działania szatana.I on z tego zaproszenia chętnie korzysta.Uruchamia się spiralę zła.Jeśli klątwa,przeklenstwo, złorzeczenie (które nota bene jest grzechem cięzkim) wypowiedziane jest wobec osoby która żyje blisko Boga, jest w stanie łaski uświęcającej, to można z dużym prawdopodobienstwem przypuszczać że nic jej się nie stanie, a zło wróci jedynie rykoszetem do osoby która je uruchomiła.(Do niej zresztą i tak zawsze wróci, tak czy siak, rożnica tylko wy tym czy poszkoduje tylko ją czy tez inne również).Jesli demon znajdzie furtkę, (czyli np życie z grzechu z dala od Boga ) może wtedy dzialać . Co do mszy , jest to dobry pomysł (jeśli ktoś sądzi że chodzi tu o kasę, to bardzo się myli,mozecie nie dawać pieniędzy, zamówcie mszę gratis-tak też można.Ksiadz nie ma prawa odmówić).Msza eucharystia ma wielką moc,modlitwa egzorcyzmowa także. Dobre są msze z modlitwą o uwolnienie, są to msze połączone z egzorcyzmami.Jeśli idzie o dusze osob zmarłych warto modlić się za te osoby (jeśli przeklęły kogoś), a też warto poprosić właśnie egzorcystę o pomoc, bo często potrzebne są takie własnie modlitwy. Za egzorcyzmy się nie płaci :)To jest posługa darmowa. Na facebooku jest taki ksiądz -Ojciec Aleksander Posacki, ma swój profil, można wejść tam i zapytać go jak postąpić w takiej sytuacji lub poczytac jego linki i co pisze.Jest tam duzo ciekawych rad.

Gość próbowali łóżko może
nie zawsze da się wszystko grzechem wytłumaczyć, nie zawsze pomaga chodzenie do spowiedzi

Gość pomóc pomóc pomóc
no dobra a co ze świeckimi egzorcystami? co z osobami które ściągają uroki? wytłumaczenie wszystkiego grzechem jest bardzo łatwe

Gość nic przyjemnego zapewne
smutne to jacy ludzie są wredni