Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama leni

Ludzka nietolerancja!!!!

Polecane posty

Gość mama leni

Mam 3letnia corke i coraz czesciej spotykam sie z chamstwem i nietolerancja ludzi. Powod jest bardzo błahy, w sklepie czy na ulicy gdy wolam moja corke per Leni lub Elena ludzie sie krzywia rzucaja rozne komentarze, wywracaja oczyma. Co ich obchodzi jak wolam na swoje dziecko? Dlaczego na Katarzyny mozna wolac Kasia Kasiulek itp a na Helene nie mogoe wolac Leni lyb Elena??

nie przejmuj się. swoją drogą-śliczne imię. moja sostra ma tak na imię a wolaliśmy na nią Helcia albo Helen.

Gość mama leni
Imie po mojej babci... Leni i Elena to niemiecka i rumunska czy tez czasami z panstw bylego ZSRR odmiana Helenki

wiem, czytalam kiedyś z siostrą. poza tym nawet wolając za nią ,,Helenko'' ludzie też by pewne glupio patrzyli. a to jedno z ladniejszych imion.

Bardzo ladne imie - a ludzmi sie nie przejmuj. Moje dziecko bedzie wychowywane zagranica, moj maz nie jest Polakiem. Nie przewiduje rowniez nadania mojej corce imienia typowo polskiego - znalazlam cos "pomiedzy". Podczas naszych pobytow w Polsce pewnie tez znajda sie zlosliwi...ale ja ma to gdzies. Przeciez nie od dzis wiadomo, ze "nasi" lubia dogryzac kazdemu i wszystkiemu co inne.

Gość mama leni
Jak dorobie sie drugiej cory to chcialabym Aleksandre, co z kolei z angielskiego mozna zdrabniac Lexie. To dopiero wtedy bedzie... :P

Gość bardzo ładne
imię Helenka, a zdrobnienia jeszcze ładniejsze :) pozdrawiam

Gość mama leni
No ale niestety Aleksandra jest niebezpieczna z tego wzgledu ze beda pewnie wolac na nia Ola a to mi sie nie podoba :/

Gość mama leni
Nie spodziewalam sie ze takie staromodne imie jak Helena bedzie mialo tylu zwolennikow :)

Gość mama leni
No moze teraz znow wraca do lask ale w moim pokoleniu jest niespotykane. Jedyna Helena jaka znalam byla moja sp Babcia dlatego wydawalo mi sie staromodne