Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieee takieee maaaaam

Kiedy spada temperatura przed OKRESEM? na ile godzin przed?

Polecane posty

Gość pytanieee takieee maaaaam

ktoś się orientuje?

Gość naprawdę myślałam że to
reguła, że spada a po ilu dniach od skoku temperatury, która się utrzymuje wyższa, prawdopodobna jest ciąża? po 17-tu?

Po nie mniej jak 18, czyli jeśli 19go dnia nie wystąpi miesiączka, to prawdopodobieństwo ciąży jest niemal pewne (pod warunkiem, że nie jest to stan chorobowy i że były spełnione wszystkie warunki pomiaru, czyli że analiza jest prawidłowa).

Gość Przed okresem
Przed okresem temperatura jest wyższa niż po. Skok temperatury jest mniej więcej w połowie cyklu ale to nie jest reguła. Każda kobieta ma to inaczej.

Wzrost temperatury jest w okolicy (najczęściej po) owulacji a ta nie występuje w połowie cyklu tylko na 12-16 dni przed okresem. Ma to znaczenie, bo cykl to nie stała, tym samym owulacja też nie, termin jej wystapienia może się dowolnie przesunąć. Temperatura może się utrzymywać na wyższym poziomie jeszcze kilka dni po miesiączce. Zazwyczaj spada ale nie zawsze. I to nie jest żadna nieprawidłowość.

Gość w takim razie test kiedy
można robić? w 19-tym dniu skoku temp czy w 20-tym?

Gość ok dzięki za pomoc
:) dobrego wieczoru:)

Gość Yvetta
hej a ja mam taki problem okres spuznia mi sie 3 dni temp mierze od 3 dni i ciogle utzrymuje sie 36,6 a okresu nie ma, czym to moze byc spowodowane?

Gość Yvetee
hej a ja mam taki problem okres spuznia mi sie 3 dni temp mierze od 3 dni i ciogle utzrymuje sie 36,6 a okresu nie ma, czym to moze byc spowodowane?

Gość małamiiiiiii
Jak to jest w końcu. Czy spada przed @ temp czy nie. Ja zaczełam mierzyć od tego miesiąca, wiec mam słabe rozeznanie. Po owulacji temp miałam 36,7, 22 dc=temp 36,6, 23 dc i temp wynosi 36,45. Mam nadzieje że dostane wyczekiwaną @. Dodam że mam stracha, gdyz trafił mi się seks z prezerwatywą (która nie pękła i nie zsuneła się) w dni plodne.

Gość d.z.iunia
Temeratura zazwyczaj spada dzień przed @ lub w pierwszym dniu nowego cyklu. Ale nie u każdej kobiety tak jest. Mnie czasem spada w 1. dzień okresu a czasem w 2. a nawet 3. Przy ciąży podwyższona temeratura utrzymuje się dłużej, choć możliwe są jej wahania.