Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keroppi

depilacja do porodu

Polecane posty

Gość keroppi

mam prośbę, jak to jest z depilacją do porodu, czy należy wykonać całkowitą depilację miejsc intymnych, czy nie trzeba już tego wykonywać. Osobiście zawsze ze całkowitej depilacji mam problemy z odrastającymi włoskami i nie da się czasem wytrzymać. Czy zależy to może od szpitala?? Ja będę rodzić w Szpitalu Bielańskim. Byłabym wdzięczna za informacje.

różnie jest. czasem wymagają całej a w niektórych szpitalach tylko dół, tam gdzie nacinają. jak sie sama nie ogolisz to cię na miejscu ogolą

Gość oopppaass
nikt nie ma prawa wymagać depilacji, to już się skończyło. jak trzeba będzie to ogolą w miejscu nacięcia. dziewczyny trochę walczcie o swoje. owłosienie w tym miejscu jest całkowicie naturalne. nawet lepiej być nieogolonym bo czasem robią się krostki i stany zapalne a to tez nie jest dobre

Gość ja niedawno rodzilam i polozna
jak mnie badala przy przyjmowaniu do szpitala to opieprzyla mnie dlaczego sie nie ogolilam wstydu sie tylko najadlam . Czy slusznie???

niesłusznie, nic jej do tego, niestety często położnym się jeszcze wydaje, że to pacjentka jest dla nich a nie odwrotnie...u nas golili przed porodem, ja się goliłam sama bo nie wyobrażam sobie by robił to ktoś obcy. maszynki jednorazowe, w ramach szpitala

no właśnie różne opinie się slyszy na ten temat, czy trzeba czy nie trzeba się golić. i bądź tu mądra. mnie poród i obsluga w szpitalu na tyle przeraża, że im więcej informacji na ten temat zbiorę, tym mam nadzieję że mniej rzeczy mnie zaskoczy. skąd można uzyskać info jakie w danym szpitalu są wymagania? a zwiedzialyście porodówki przed rozwiązaniem?

To jest tak: nikt, absolutnie nikt Cię nie zmuszi. jesli nie dasz się ogolić to nie przywiążą do łóżka.Ale kwestia podgolenia miejsca przed cięciem to standard, chyba sobie nie wyobrażasz ile bakterii mogłoby się dostać do rany po nacięciu, gdyby okolice nie zostały oczyszczone z włosw.Nie znam ani jednego przypadku ogolenia "po całości" do porodu naturalnego, tego się nie praktykuje i już. TYLKO okolice krocza. Znajoma wzbudziła gromki śmiech na porodwce, bo chciała ogolić się sama i ogoliła.. wzgórek łonowy :)Nie oglą Cię całej a jesli by chcieli to awsze masz prawo zapytać przed jak golą i zaprotestować, jesli całość (no nie, nie wyobrażam sobie golenia całości do sn, przecież każdy wie, że potem swędzieć może).Do CC tylko podgalają wzgórek, też nie golą całości.

Zwiedzałam porodwkę i robiłam wywiad przed (czy mają doradcę laktacyjnego, jakie sa godziny odwiedzin, czy tata może dosta na noc jesli mam salę jednoosobową, jki jest procent nacięć pierworódek - w niektrych tą wszystkie, takie szpitale omijać - jak z piciem i jedzeniem podczas porodu, jak z obecnościa przy porodzie: czy tylko rodzina, czy kogo chcesz, czy płatne i ile i tak dalej).

to i ja muszę wybrać się na wywiad, tylko najpierw muszę pospisywać sobie pytania, bo jak co do czego przychodzi to nic nie pamiętam, jak przy wizycie u ginekologa :-) a jak ze szkołą rodzenia? warto do niej chodzić? bo mi szczerze mowiąc sie nie chce..

Dla mnie to naciaganie ale każdy ma swoje zdanie. Znam osoby, co sobie bardzo chwalą. Ale i takie, ktre uważają to za strate kasy a już szczególnie, jak się okaże, że mają cc ;)

Gość hteheterhh
No ja właśnie bardzo sobie chwalę szkołę rodzenia. Zebrałam masę wiadomości potrzebnych, w tym dotyczących porodu w spzitalu gdzie były te zajęcia i gdzie chcę rodzić. Z tym że ta szkoła ma podstawowe dwa plusy: jest przyszpitalna i bezpłatna. Dodam jeszcze że właśnie w tej szkole rodzenia położna poinformowała nas że oczywiście można się wygolić ale absolutnie nikt tego od nas nie oczekuje w danym szpitalu. Natomiast lepiej jest się nie wygolić niż gdyby cieżarna miała się pokaleczyć i tym sprawić jeszcze więcej kłopotów.

Gość keroppi
w takim razie.. bede musiala zapytać. zastanawiam się też nad opłaceniem położnej, ale nie dała mi ona gwarancji że akurat ona będzie przy porodzie może być jej koleżanka. ogólnie poród jet dla mnie nie do wyobrażenia - panicznie się boje, wiadomo pierwszy raz nie wiadomo co i jak itd. Napiszcie mi może co jet niezbędne dla mamy do szpitala?? Jak ogólnie odbywa się przyjęcie do szpitala, ostatnio odwiedzając szp.bielański widziałam tłum ludzi przy wejściu - i zastanawiałam się czy te wszystkie kobiety czekają na pzyjęcia na oddział, czy poprostu do lekarza - ale wtedy po co na oddziałe położniczm. Czekam na wasze rady

Gość Karolina Gr
Hej , zabieg depilacji laserowej jest bezbolesny tu masz filmik jak wygląda zabieg depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj usługi nie jest najważniejsza , radzę dowiedzieć się trochę o różnicach między laserami Lightshher i Vectus

Gość TrustMe 28
Naturalne metody są najlepsze Od jakiegoś czasu stosuję depilację cukrową. Nie mam problemu z podrażnieniami. Na początku chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, ale można ją zrobić samemu. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość TrustMe 29
Moja przyjaciółka zrobiła sobie depilacje laserową, to był gabinet z laserem Palomar Vectus. Jest mega zadowolona. Wystarczyły chyba 4 zabiegi i efekt super. Bez bólu i podrażnień. To jest najnowocześniejszy laser. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Jula 23
Kuzynka zrobiła sobie depilację laserem, o ile pamiętam, to szukała gabinetu z laserem Palomar Vectus . Jest mega zaskoczona. Też byłam zachwycona rezultatem. Po pierwszej sesji widać było jak skuteczny to laser. To była słuszna decyzja. Skóra po depilacji nie była poparzona. W pełni zadowalający skutek. Jeżeli macie dylemat czy warto zdecydować się na depilację laserową, to w 100% mówię - tak warto. http://www.dfu.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-medyczny-estetyczny/

Gość Nice 123
Patrzcie! znalazłam super wyszukiwarkę salonów z zabiegami depilacji laserowej. Można przeszukiwać według różnych miast. Wystarczy kilka kliknięć. Trzeba tylko wpisać wasze miasto: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Przez to wybrać gabinet kosmetyczny z oferujący zabiegi depilacji laserowej.