Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zle mi z tym

Jestem po ciazy owlosiona jak facet!!! masakra!!1 Pomocy

Polecane posty

Gość Zle mi z tym

Jestem juz ROK po porodzie.Polozna mowila mi,ze te wloski sie 'wytra"..same zejda..Ze tak w ciazy dzialaja hormony.. Minal rok a ja mam wąsiki po nosem,na brzuchu wlosy,pod broda na szyi dlugie czarne wloski..Masakra..:( Jestem zalamana :( I do tego mam wyjatkowo dlugie rozstepy..nawet siegaja az na plecach pod łopatki..Robilam badania..hormony w porzadku :( Czy zawsze w ciazy tak jest? :(

Gość Kto pyta nie błądzi...
Nie wiem czy zawsze ale mi też niestety pojawiło się to zbędne owłosienie i jestem załamana...:( Cały czas łudzę się, że po porodzie to zniknie...

Gość manuśka
leć kobieto do gina a jeszcze lepiej do endokrynologa i wymuś koniecznie skierowanie na badanie hormonów....prawdopodobnie masz zaburzenia hormonalne i nie jest to normalne nawet po ciąży

moja znajoma tak ma, zostało po ciąży. Tylko ona to olewa, myślę, ze to nie jest normalne i powinnaś isc do lekarza.

Ja wcześniej nie miałam takiego owłosienia, jest możliwość, że to przez nadmiernie wydzielające się hormony w czasie ciąży? Może po rozwiązaniu to zniknie...

Gość nannanananana
Do lekarza marsz! Masz za dużo androgenów, to hormony działające jak sterydy, dlatego masz takie rozstępy no i owłosienie. Najlepiej jak pójdziesz do ginekologa-endokrynologa.

Jeśli chodzę prywatnie do ginekologa to on może dać mi takie skierowanie? Wszystkie badania muszę robić prywatnie, więc takie na hormony pewnie też będę musiała zapłacić...

Gość Zle mi z tym
Ja bylam u ginekologa,robilam badania.Ale wyszlo wszystko w porzadku :( I nie wiem skad to jest:( Wstyd mi nawet sie przed mezem rozebrac

Zle mi z tym -> jakie KONKRETNIE badania zrobiłaś? Bo to, że jakies tam zrobiłaś nie znaczy, że właściwe.

Gość manuśka
widocznie nie zrobil ci wszystkich

Gość Zle mi z tym
Nie robilam jakis tylko na regulacje hormonow i mam je w normie.

Gość kolejny powod
dla ktorego nie moge zdecydowac sie na dziecko. jednak moje cialo i moje samopoczucie i poczucie atrakcyjnosci jest bardzo dla mnie wazne. i nic mi tego nie wynagrodzi!

Gość Zle mi z tym
Bylam u 2 i za kazdym razem wyniki byly dobre..Nie rosna mi juz te wloski.Tak jak wyrosly w ciazy tak zostaly..Mnie martwi jak sie tego pozbyc:(

Gość nannanananana
Zbadaj poziom testosteronu a nie tylko żeńskich hormonów

Gość nannanananana
Do "kolejny powód"- ja akurat po ciąży wyglądam dużo lepiej niż przed- mam lepszą cerę, włosy, ładniejszą figurę- wcześniej byłam koścista i chuda, teraz jestm szczupła ale nadal noszę rozmiar 36

Zle mi z tym - bo z takim problemem nie do ginekologa ale do endokrynologa się idzie.Rwnież uważam, że nie miałaś zrobionych właściwych badań bo to ewidentnie brak równowagi hormonalnej. kwestia tylko: jak duzo ponad normę masz testosteronu.

Gość mi tez włochy
na brzuchu sie pojawily w ciazy;/...az wsydzilam sie chodzic do lekarza...jestem pol roku po porodzie i juz ich nie ma...