Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

Kolki jeszcze raz proszę o pomoc- wybór mleka

Polecane posty

już wiem gdzie leży problem u mojego dziecka, gazy odchodzą, kupki zazwyczaj 1-2 dziennie, problemem jest powietrze, mała bierze kilka łyków mleka i płacz bo słychać dołownie jak jej się przelewa w brzuszku. Od dziś daje jej nutramigen ale jak na razie efektów brak( pediatra powiedziala że jeżeli to nietolerancja mleka krowiego jest powodem kolek to efekt będzie widać po max 2 dniach) Na jakie mleko ewentualnie dalej zmienić bo już nie mam pomysłu, może bebilon comfort? do tej pory córcia piła bebiko 1 ( ma 2 miesiące). pytanie wracać do bebiko jak nutramigen nic nie pomoże i czekać aż kolki ustąpią same czy bebilon comfort??

Gość bebiko to sobie odpusc

zmiana mleka nic nie pomoże, kolki same miną. Mój syn miał dokładnie to samo, też przy karmieniu słyszałam jak przelewa mu się w brzuszku i bardzo płakał. Najpierw był na nan1, później na nutramigenie, ale nie zpowodu kolek , a z powodu alergii. Na nutramigenie też miał kolki, aż nadszedł czas, że same minęły.

Gość mojej małej
tez pomogł bebilon komfort i butla tomme tippe antykolkowa :)

tak właśnie przymierzam się dotego bebilon comfort, ale wszędzie czytam że to pomaga ale przy zaparciach i problemach z wypróżnianiem. A u nas jest problem tego przelewania.

nutramigen odstawiłam bo mała ma po nim zielone , gęste kupki. To jednak chyba nie od mleka, dziś ją karmiłam i jak słyszałam że jej się zaczyna przelewać to przerwałam karmienie odbiło jej się i jadła dalej. Troszkę się prężyła ale nie tak jak zwykle. moż to jest sposób

siedzę i przeglądam różne fora co ewentualnie jeszcze zrobić żeby pomóc mojej córci. znalazłam jeszcze mleko nan może to?? nie wiem już sama, zmieniać to mleko czy nie?? Pogadam z lekarzem co ona o tym wszystkim sądzi

Gość nie lubię przepłacać
mój mały od poczatku dostawał i pierś i bebilon comfort, próbowałam też bebilon dla kolkowców i darł się dobre 2 miesiące.... trochę pomagały kropelki sab simplex - ale mąż mi późno dość je przywiózł i niewiele skorzystalismy.... robiłąm też okłady ciepłe na brzuszek - suszyłam suszarką, kąpałam, masowałam na różne sposoby, mama butelkę Dr brown i nic... za to po skończeniu 3 miesiąca - dosłownie jak ręką odją! teraz ma skończone 4 miesiące i po kolkach ani sladu i zastanawiam nad zmianą mleka na Bebiko - bo to w końcu ten sam producent i skłąd jest bardzo podobny....