Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaintrygowany na maxa_

Jak długo nie uprawialiście kartofli?

Polecane posty

Nie, nie mamy całości. Daleko jeszcze do ideału. Musi być do tego zestawu porządna kość mięsna, szereg innych warzyw oraz przypraw, no i - porządne, zimne piwo...

Wieki? Chcesz posłuchać chacony Aranesa?

Gość ehe_eh_
no no no....toż to z Autora porządny znawca tematu....

Gość wieki...
oj, Psełdo, mówisz teraz już o dodatkach ;) :D a skoro nastała jak najbardziej odpowiednia pora, aby zająć się potrzebami ciała (potrzeby ducha chwilowo zaspokojone ;))zmykam do kuchni by ... nie, nie. nie uprawiać, ;) ale obrabiać :D kartofle i inne warzywa :classic_cool: Psełdo, dziękuję za linki i pozdrawiam :) Tośka ;)

A jakże. Znawca, pewnie że znawca. Wy wiecie, ile ja w moim życiu kartofli nie posadziłem? Ile ich nie wykopałem?

Tośka? Jaka Tośka, na litość, czy nieco bliżej nie można o sobie?

Dodatki są niezbędne. Słuchacie sobie właśnie pięknej polifonii z przełomu renesansu i baroku. Gdyby do muzyki odnieść pojedynczego kartofla, np. do wioli da gamba, to i owszem, suita na ten instrument jest niezwykła. Ale jeśli dźwięk violi połączyć z innym dźwiękiem violi a do nich dołączyć dźwięk dwóch lutni, fagotu, puzonu i kilku fletów prostych, a kiedy do takiej orkiestrze przydać chór doskonałych śpiewaków, to wychodzi taki cudowny bigos, jak poniżej: http://www.youtube.com/watch?v=cWe09RMixqo&feature=related

Gość dara koralowa
i co sie spinasz chylopie? cos taki dretwy! to byl zart! nie mialam zamiaru wyprowadzac nikogo z rownowagi a skoro o tmy pomyslales to nie dosc ze jestes dretwy to sam pewnie tak robisz tzn. wyprowadzasz z rownowagi, zalosne!

Gość wieki...
jak na obecną chwilę... to tylko tyle :D a jak dobrze poszukasz w pamięci to skojarzysz ;):D

To zbyt wielkie wyzwanie dla mojego rozumu? Podpowiesz?

Zebranym tutaj obywatelkom chciałem skromnie uświadomić, że w orkiestrze nie ma śladu kobiety. :)

Gość ehe_eh_
To nie jest muzyka przeznaczona dla świńskich uszu. Stawiam wniosek - świnia nie jest w stanie docenić. -prawdziwe świnki (zwierzątka,a te farbowane) to inteligentne stworzonka i prawdziwe koneserki sztuki (polecam oprócz uprawy kartofelków również bliższy kontakt z naszymni mniejszymi braćmi)

Postulat jak najbardziej godny realizacji. :-) W postaci pieczonych na piwie żeberek. :-) Mniam!

Gość ehe_eh_
miało być :(zwierzątka,ale nie te farbowane)

?

Gość ehe_eh_
Badania polegające na puszczaniu muzyki klasycznej ,prowadzono również w odniesieniu do roślin. Nie tylko szlachetne kwiaty rosną dorodniej,ale i poczciwe buraki oraz, ukochane przez Autora ,kartofle.

Kartofle także? O kartoflach nic nie słyszałem? Sądzisz, że moje kartofle zechcą szybciej rosnąć, ot choćby w takt tego scherza? Najdoskonalszego scherza, jakie stworzyła nasza świńsko-kartoflana cywilizacja? http://www.youtube.com/watch?v=O2AEaQJuKDY&feature=related Minuta piętnasta, sekunda siódma. :)

Gość ehe_eh_
Drogi Autorze,bardzo dobrze robisz delektując się muzyczną strawą.Twoje plony długo bedą w dorodnym stanie. ;)

Żeberka także sprawiają mi słuszną satysfakcję. :)

Gość ehe_eh_
świńsko-kartoflana cywilizacja?...powiadasz? Ja tam nie mam nic przeciwko.Czasem lepiej być wypasioną,szczęśliwą swinką albo dorodnym kartofelkiem niż uczestniczyć w wyścigu szczurów (tych farbowanych).

Spróbuj nie uczestniczyć...

Gość stoneczka.
Uwaga uprawa kartofli w tym roku ryzykowna .Plaga stonek ruszyła na podbój kartoflisk

Dziękuję, Ehehe. Jak dla mnie za mocno klasycznie. Tak się Bacha od lat już nie grywa.

Dziękuję za ostrzeżenie, Stoneczko. Znam tę kronikę. Przyjmij do wiadomości iż: - sezon kartoflany mamy już dawno zakończony; - nie istnieje NRD, na którą imperialistyczna reakcja rozsiała chrząszcza, nie ma więc stonka skąd przypełznąć. - jest bardzo skuteczna, nowoczesna chemia - wystarczy w odpowiednim momencie wykonać opryski i po kłopocie. :)