Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kammma

BADANIE KRWI

Polecane posty

Gość Kammma

Ostatnio oddawałam krew, mam więc do was pytanie :) Czy ta krwe trafia później na badania? Jeśli tak czy w książece którą dostałam naznaczone by było gdybym była chora? np cukrzyce lub gdybym była w ciąży? i czy wtedy np zadzwonili by do mnie z pytaniem o to itp.

Gość że co ile masz lat

Gość kammma
odpowie ktos ???????????

Gość ale w jakiej książeczce
naprawde nie wiem o co Ci chodzi??????

Gość amelija
jej chyba chodzi o ksiazecze honorowego dawcy krwi :P taka mała :P rozklada się od sroka na 2 strony i wypisuje się tam daty oddania krwi i ilosc :P ale nie wiem jak z powiadomieniem o chorbach czy ciązy

Gość kammma
więc jak to jest? krwe idzie na badania czy nie ? :P

Gość upupupupupupupupu
up up up

Gość no chyba muszą ją przebadać
nie podadzą przecież nikomu krwi z hivem czy hcv :o Mam nadzieję. Ale nie iwem, czy powiadamiają jeśli coś wykryją. Być może te próbki nie są opisane imieniem i nazwiskiem, więc po prostu je odrzucają... Gdyby robili kompleksowe badania i wysyłali wyniki do domu, to nikt nie płaciłby w laboratoriach za badania, tylko wszyscy oddawaliby honorowo ;)

Gość powiem ci ze
badaja nawet na wstepie czy masz dobra mamografie czy cos takiego a pozniej kiedys oddajesz krew jest ona podpisana przeciez podajesz numer zeby ewentulanie zawiadomili cie o chorobie tak mi sie wydaje i tak mowila mi kolezanka kiedy pytalam sie po co wpisywac tam numer telefonu :PPPPPPPPPPPPPPPP

Gość kammma
no to badają? i dzwonią czy nie ?

Gość badają
mój mąż dostał zakaz oddawania krwi, bo coś tam mu jakiś czas temu stwierdzili napisali, że ma zgłosić się do lekarza

Gość bajka bajką ale..
mi się wydaje że badają kiedy bylabys chora mają obowiązek dac ci cynk o tym ! nie wiem jak jest z ciążą możliwe że też zadzwonią nie wiem niech tu sie ktoś inny wypowie nie moje klocki :P

Gość a skad mam wiedziec

Powiadamiają. Moją znajomą powiadomili o WZW C. Krew jest badana i dostaje sie powidomienie w razie gdy wyjdzie coś źle. Co do ciązy to wątpie aby w tym kierunku badali, ciąża jest przeciwskazaniem do oddawania krwi i jeśli kobieta ma takie podejrzenie a oddaje krew to jest mało odpowiedzialna

Gość no tak ale
jesli kobieta nie wie o ciązy?? powiadomią?? to mnie własnie tez zaciekawiło mojego chłopaka brata tez powiadomili o chorobie, nic gorźnego ale jednak warto wiedzieć. a jak z ciążą ? :D

Wątpie aby badali krew w kierunku ciąży, bo i po co? Ciąża jest ważna w momencie oddawania krwi, a po oddaniu po co?

Gość pachnie mi tu cynamonem
na poczatku wiem ze badają morfologie, potem mozesz oddać krew ale nie wiem czy to wykryje ciąze

Gość gość
Jak ktoś z was szybka dobrego i szybkiego laboratorium w Łodzi to warto wejść na stronę tego laboratorium http://nzozares.pl/laboratorium/. Ja tam robię zawsze badania i nie muszę długo czekać.