Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniadolly

ciemieniuszka u niemowlaka

Polecane posty

Gość aniadolly

wiecie może jak się pozbyc ciemieniuszki u niemowlaka?, bo mojemu bobasowi się pojawiła

ja oliwkuje i po około godzinie wyczesuje grzebykiem. Przy systematycznym wyczesywaniu obserwuje poprawe po około 2 tygodniach. Mój syn nadal ma, ale nie jest to już taka "skorupa" jak na początku. Są też balsamy z AA specjalnie na ciemieniuchę, ale ja ich nie używałam więc nie wiem czy są skuteczne.

Gość nununu
olejuszka zakupiona w aptece pomogla doskonale;)

Gość kajlsjfhs
Rozmiękczyć skórę głowy oliwką i umyć włosy szamponem do włosów dla dzieci, np. Johnson . Umyć włosy porządnie, tak trochę jakby masować i dobrze spłukać. Podziała.

Gość przed kąpielą
tzn. 2 godziny wcześniej posmarować główkę clotrimazolum, a następnie dokładnie zmyć główkę. Po kąpieli posmarować oliwką i dokładnie wyczesać.

Rany Clotrimazol u noworodka? Wow. Polecam oliwke, godzine wczesniej nasmarowac glowke i nalozyc czapeczke. Luski zmiekna i latwo sie wyczesaja w kapieli. Ja glowki szamponem nie mylam- niedokladne splukanie tylko namnaza problem.

Ja smarowałam przed kapielą Linomagiem (maścia a nie kremem) a potem myłam szamponem w piance Mustela który "zapopiega oraz przeciwdziała pojawieniu sie ciemieniuchy " lojotokowe zmiany skórne) " - jest bardzo wydajny bo mam go już parę miesięcy , a główke myję codziennie . Linomag poleciła mi farceceutka w aptece, a szampon kolezanka.

Gość aniadolly
Ja też słyszałam że jak jest ciemieniuszka to trzeba myć codziennie, a gdy główka sie zagoi to można co drugi albo trzeci dzień