Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzesiek słodziutki

Czy można schudnąc jedząc same słodycze?

Polecane posty

Gość grzesiek słodziutki

jw

yyyy... raczej odwrotny efekt od zamierzanego. Ze slodyczy moze pochodzic sporo energi, ale napewno nie skladniki, jakie potrzebuje Twoj organizm.

Gość grzesiek słodziutki
wiem że to niezdrowe, ale podobno jedząc tylko np grześki się chudnie

rownie dobrze mozesz jesc mniej, a czesciej prawdziwe posilki jak chociazby kanapki :). Jesli chce sie schudnac to do picia jedynie woda mineralna (gazowana lub nie) i bardzo male choc czeste posilki. Efekt murowany.

Gość grzesiek słodziutki
i owszem, ale nie mogę zrezygnować ze słodyczy i ktoś mi poradził by jesc same słodycze i to be dzie trochę tak jak dieta nie łączenia

Gość .T
em, trzeba by było trochę dużo tych grześków żeby się najeść, prawda? I do tego te kcal.. Wątpliwe. Może po prostu ograniczaj do jednego batona tygodniowo? Plus siłownia do tego.

Gość ppp22
nie, ale ktos ci bzdury naopowiadal.zamiast slodyczy jedz owoce

Gość grzesiek słodziutki
po owocach boli mnie brzuch od słodyczy jestem uzalezniona

Gość ppp22
ja niemowie zebys jadla same owoce,musisz tez jesc sniadanie obiad i a na kolacje np pomarancze albo cos takiego. ile masz lat?

Gość grzesiek słodziutki
no troszke dużo - 40

Gość Vid_sa
Kto ci takich glupot nagadal?!:P Az sie usmiechnelam czytajac diete "grzeskowa". Nikt nigdy nie schudnie jedzac tylko grzeski lub inne slodycze! Nawet, gdyby to byl jedyny posilek w ciagu dnia. Nie dosc, ze nie dostarczalibysmy odpowiedniej dawki witamin, mineralow i kalorii, to bylibysmy caly czas glodni:P Dieta skladajaca sie z samych slodyczy zapewne bylaby dieta marzen, ale przez bardzo krotki czas. Dlaczego? To proste. Slodycze to cukry proste, nie zawieraja wlasciwie zadnych pozytecznych substancji. Juz jedzac kilka dni same slodycze odczulibysmy szkodliwe efekty takiej diety. Zaparcia spowodowane brakiem blonnika w diecie, wzdecia, gazy, szara skora, wysypka, wypryski, zmeczenie, sennosc i takie tam. Niestety organizm potrzebuje cennych mineralow i witamin dostarczanych w postaci warzyw i owocow. Jesli pytanie w tym temacie bylo w formie ciekawosci, to mam nadzieje, ze pomoglam:P A jesli na prawde chcesz schudnac, to proponuje jesc 5 niewielkich posilkow dziennie, z duza zawartoscia bialka(bialy ser, jogurt naturalny, kefir, maslanka, jajko), bo moze to przyspieszyc przemiane materii nawet o 25%. No i przydaloby sie troche poruszac:P

Tak sie mowi, ze uzalezniona :) Zobaczysz, tydzien nie pojesz i pozniej nie bedziesz ich chciala widziec na oczy :)) Zycze powodzenia mimo wszystko, pozdrawiam :)

Gość ppp22
myslalam ze 15 hehe.uprawiaj sport , np. biegaj.

Gość grzesiek słodziutki
jak miałam 15 to nie myślałam o dietach

Gość grzesiek słodziutki
jednego!!!???

Gość Vid_sa
Ja tez czuje sie uzalezniona od slodyczy:P nie odmawiam ich sobie, choc staram sie nie przesadzac. Jesli chcesz schudnac, proponuje po prostu wyznaczyc sobie powiedzmy dwa dni w tygodniu, w ktorych bedziesz jadla slodycze. Ale bez przesady oczywiscie:P Okresl sobie pore, np po obiedzie, albo po kawie i wyznacz ilosc, np. jeden batonik. Albo pasek czekolady, czy co wolisz:) Pamietajmy o tym, ze bez cwiczen ciezko bedzie nam schudnac. Nie jestem gruba, lubie slodycze, ale od czasu do czasu pocwicze lub przejde sie gdzies na piechotke:P Jesli nie lubisz cwiczyc, to kup sobie hula-hop i krec sie ogladajac telewizor:) Pomaga zrzucic boczki a poza tym to dobra zabawa:D Pozdrawiam:)

Gość grzesiek słodziutki
taaa.... , ale ja dośc dużo sie ruszam, pasek czekolady..., potrafie zjesć kilka czekolad! Jak tu sie ograniczyć do paska?

Gość tak ale słodycze niemączne

a moze tak kostka czekolady dziennie całą czekolade to można zjesc raz kiedys a nie codziennie

Gość Vid_sa
Powinnas sie zastanowic czy chcesz schudnac po prostu. Bo jesli nie, to na co to wszystko? Albo chudniesz i zyjesz zdrowo jedzac od czasu do czasu cos slodkiego, albo objadasz sie slodyczami i wygladasz..nie wiem jak:P poza tym wszedl ostatnio fajny program na tvn style - "Gotuj i chudnij". Babki komponuja przepisy na rozne smakolyki-w tym ciasta, z tym, ze robia je z skladnikow mniej kalorycznych http://www.tvn.pl/forum/view/10913 tutaj znajdziesz troszke przepisow.Ciekawy jest przepis na ciasto czekoladowe z dodatkiem burakow:P burakow w ogole podobno nie czuc w smaku, za to ciasto ma fajna konsystencje dzieki nim. Dziewuchy sie objadaja mniej kalorycznymi slodyczami i chudna:)

Gość grzesiek słodziutki
ummmm...., może to jest pomysł

Gość jedz co lubisz i ciesz
się życiem, nie wazne ile ważysz, ale jak się czujesz!

Gość Dietetykk
Jedzenie samych słodyczy.. owszem może doprowadzić do obniżenia masy ciała.. Dzieje się to dlatego, ponieważ organizm, który nie dostaje niezbędnych składników pokarmowych, makro , mikroelementów, witamin, po prostu się wyniszcza. A więc "chudnięcie" to jest po prostu efekt wyniszczenia organizmu. Dodatkowo bonusem można złapać choroby skóry, worki pod oczami, wypadające włosy, połamane paznokcie, szara cera ;) Nie jest to przepis na zdrowie, ani na życie. Gwarantuję Wam, że takie żywienie doprowadzi Was do wielu poważnych chorób, a nawet doprowadzi do śmierci. Kluczem do schudnięcia jest dobrze zbilansowana dieta, dobrana odpowiednio do organizmu i stanu zdrowia. I mitem jest to, że na diecie trzeba się głodzić! Dobry jadłospis na redukcję masy powinien mieć około 1400-1700 kcal! A nawet i więcej, w zależności, od BMI, wykonywanej pracy, wieku a przede wszystkim ZDROWIA pacjenta!! Pozdrawiam :)