Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makyurrta

czy skresliłabys faceta jesli robiłbym błedy ortograficzne

Polecane posty

Gość ależ oczywiście
"a skreslilybyscie takiego ktor y piszac sms do was wasze imie pisze z malej litery?" Bezwarunkowo. To świadczy o braku elementarnej kultury i wiedzy. I jeszcze o braku szacunku do nas.

Gość tez tak sobie pomyslalam
a na poczatku zdawalo mi sie ze czepiam sie glupot=D

Ja bym nie skreśliła... Bez przesady :o Mimo, że ja takich rażących błędów nie robię w stylu bende, ronczki itp itd...

Ważne czy ma szacunek do Ciebie, czy Cię nie zaniedbuje.. Kocha... Słucha... Pyta jak minął dzień... Itp. Itd. I co skreśliłabyś go? Ponieważ z pisownią polską ma strasznie na bakier??

Gość vvvvv
A ja lubie pisać wyszłem, poszłem itp - Bałtroczyk może tak mówic to ja też :classic_cool:

ja też nie jestem po humanistyce, ale jednak zwracam dużą uwagę na to jak kolo pisze... bo niestety błędów się nie da nie zauważyć, a jak jest ich mnóstwo to już całkiem... i dlatego faktycznie - skreślilabym faceta za to... bo robić blędy to tak jakby nie znać własnego języka :/ to nawet obcokrajowcy nie robią takich w naszym języku błędów :/

Gość Liddka
To zależy w jakich słowach(nia ile podstawowych i często używanych robi te błędy). Mnie niestety takie coś strasznie denerwuje,mój były robił b.dużo błędów i nie wynikało to z dysleksji.Z tego co wiem,ludzie którzy nie czytają książek robią dużo błędów,a on czytać właśnie nie lubił.

Mój robi czasem błędy i od początku stwierdził, że mam go poprawiać. Ostatnio też pisze moje imię z małej litery, bo ma nowy telefon. To chyba powinnam go spławić, co? ;)

Aaaaaa! To ja się podepnę z pytankiem, skoro tu same polonistki ;) Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi o co chodzi ze słowem "fLustracja"??? Wielokrotnie na tym forum na taki twór natrafilam i ni chu chu nie wiem skąd to się wziąć mogło....

Gość Liddka
Bo niekórzy widocznie "r" nie umieją wymówić i mówią(piszą) "l" :D

Gość coz jak ktos nie umie pisac
to zamiast frustracja pisze flustracja!hehe

Gość Liddka w tym samym czasie
hihi!=D

No dobra, ale kilkanaście osób z tą samą wadą pisania? ;) Już się zaczęłam zastanawiać czy po prostu przegapiłam powstanie nowego słowa.... Nawet google wywalają 53200 odpowiedzi na zapytania "flustracja" Oo

Gość vvvvv
Najgorsze są takie ortograficzne terrorystki forumowe, które nie patrząc na treść wytykają błędy pisząc tekst w rodzaju "kup sobie słownik" itp. Osoba z taką mentalnością potrafi wejsć na forum dla dzieci chorych na raka i wyśmiewać, że piszą "nowotfur", "hemia" i "bul" :o

Gość sierpniowa panna
Hehe he.... kiedys skreslilam... ale w sumie nie za bledy...bo oprocz nich byl "tłukiem":P... Obecnego nie skresliłam... bo mimo, ze czasem bledy robi, jest przecudowny..madry, odpowiedzialny... i te jego niedociagniecia moge wybaczyc.... zreszta jak ma problem to pisz np sma z zapytaniem przez jakie u cos tam napisac;P

Wy nienormalne jesteście!!! Jak można skreślić kogoś bo robi blędy.Ważne jest jakim jest człowiekiem a nie jak pisze.Założmy ze poznałybyście super chłopaka,zakochałybyście się w nim a po jakimś czasie by się okazało ze robi błędy.To co byście z nim zerwały? Bo ważniejsze są błędy niż człowiek,miłość?...Pierdolicie jakbyście się szmat nażarły :O:O...Sorry za wyrażenie ale inaczej was nie idzie nazwać...Tu zgrywacie wielkie damulki które chciałyby tylko super przystojnego i wykształconego chłopaka a w rzeczywistości macie jakiegoś po średniej co od waszego towarzystwa woli towarzystwo kolegów i piwa :O:O....No ale najważniwjsze ze nie robi błędów!!!! :o

Dysleksja nie polega na robieniu bledow ortograficznych przeciez. A bledy typu 'poszlem', 'wziasc' nie wynikaja z niczego innego jak tylko z niechlujstwa jezykowego.

Gość A ja tam sobie mam
chłopaka który skonczył szokle zawodowa, ma dysklekcje albo byc moze nie zna zasad ortografii i jest najwspanialszym chlopakiem na swiecie. wszyscy studenciki moga sie przy nim schowac. Gdybym wiedziala o tym wczesniej zapewne mówiłabym tak jak wy "w zyciu nie chcialabym miec takiego faceta" ale skoro mam i dowiedziałam sie o jego bledach duzo poxniej, nie zamieniłabym go na zadnego innego!!!!!!!!!

Gość Kryspol
Doczytałem tylko do wypowiedzi : Szejku " Masakra.. a dysleksja to jedynie dowód na papierze, że jest się leniem" (błędy z cytatu poprawiłem) Mam 50 lat i zawsze niestety robiłem błędy, i nadal będę robił. Jestem dyslektykiem i nikt nie powie o mnie "leń" chyba, że debil, bo nikt inny. Nikt nie wie z czym przez całe życie się spotykamy. Właśnie szukałem odpowiedzi na chorobę która zmusza ludzi do przesadnego szukania błędów. Przyszedłem do pracy a tu,... w moim tekście z poprzednich dni pisanym odręcznie podkreślone, pogrubione, i co się tylko dało " RZ" i odnośnik do "Ż". Co za choroba kieruje takimi ludźmi żeby napiętnować nas przed całym światem! prawdopodobnie nikt by inny tego nawet nie zauważył. A informacja i tak dotarła. Kiedyś nie było komputerów więc było gorzej nie było też dysleksji przynajmniej nikt tego nie diagnozował, czekam na nazwę tej drugiej maniakalnej dolegliwości , może doczekam się określenia nazwy. Pozdrawiam wszystkich robiących błędy.

Gość gość
Mylicie dysleksję z dysortografią. W jednym i drugim zresztą wypadku popełnia się tylko niektóre , charakterystyczne błędy. Zdecydowana większość błędów świadczy o tym, że osoba, która je robi, to patentowy leń lub ktoś ociężały umysłowo - zasady pisowni to szkoła podstawowa. Nie skreślę tylko obcokrajowca, bo ma wytłumaczenie.