Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanamłoda

Czy po technikum hotelarskim mam szansę na medycynę??

Polecane posty

Gość załamanamłoda

jestem w 3 klasie i chciałbym zdawac na medycynę za rok. walcie szczerze..

Gość chyba nie.........
biologia, chemia, fizyka to podstawowe przedmioty potrzebne na medycyne

Gość eloeloeledoescs
LOL choc wszystko to kwestia matury

Gość mature podobno
można powtarzac,zeby zdobyc więcej punktów. Zatem po wydaniu pewnej ilości pieniędzy na korki moze ci sie to za ..2 lata uda

Gość załamanamloda
wystarczy rozszerzona chemia i rozszerzona biologia

Gość załamanamłoda
a udowodnic Ci ze sie dostane?

Gość oczywiscie ze masz

Gość przyszłalekkkkarka
rozszerzona chemia i biologia to tylko w pozanniu i to bylo w zeszłym roku. teraz w całej polsce muszisz miec bologie, chemie i fizyke na rozszerzonym ...szczerze Ci powiem nie amsz szans. chyba ze jestes w stanie nauczyc sie w ciagu roku tego co w trzy lata...nie miej złudzen...przemysl lepiej racjonalnie i wybierz kierunek studiów na który dasz rade sie dostać i do niego sie przygotuj.

Gość załamanamłoda
hmm to nie wiem juz.. Bo czutałam,że w Lublinie tylko rozszerzoną chemię i biologię... To bardzo źle. Szczerze mówiąc to mi się ryczeć chce:( kurcze za późno się zorientowałam,że chce isc na medycyne. Teraz to juz nie wiem co... A fizjoterapia?

Gość z tego cow iem
od zeszlego roku prawie wszedzie wystarczy tlyko biologia i chemia.. co do szans to bedzie ci ciezko bo czeka cie sporo nauki ale napewno masz szanse wszystko zalezy od ciebie

Gość frtgerw
mało gdzie chcą już fizykę. Jeśli chcesz to próbuj bo dla chcącego nic trudnego, ale szczerze powiem że będzie Ci bardzo, bardzo trudno. bo dostać się na te studia to dopiero 50% sukcesu.

no pewno, że można, ja skończyłem technikum mechanizacji rolnictwa, a zdawałem na politechnikę wydział Budowa maszyn, nie mającą nic wspólnego z rolnictwem, i co gorsze ukończyłem

Gość nie zalamuj sie
ja dalam rade w rok zrobic chemie fizyke i biologie i to z 4 lat bo jestem ze starszego rocznika - jeszcze nie bylo gimnazjum. Myslalam ze nie dam rady a tu prosze - skonczone studia w terminie, jestem juz lekarzem :)

bmblondyn , a w którym roku to było ? :) Autorko nie chcę Cie dołować , ale szanse ........ jednak marne :(

"nie zalamuj sie " - rozumiem , że to było tylko pocieszeniem :) sam/a przyznaj , że na prwdę trzeba mieć trochę w mozgach żeby to wszystko ogarnąć , a co mówić nadrobić ileś tam lat i jeszcze być w tych przedmiotach biegłym na bieżąco :)

Gość załamanamłoda
czyli moje marzenia sobie popłynęły w dal...jakos to przezyje. szkoda tylko,że interesują mnie tylko kierunki medyczne....Cholera jak mi okropnie smutno:(

Gość rtytyytty
daj gg to cie pociesze :*

Gość nie zalamuj sie
no trzeba trzeba :) ale to moja wina byla - ja wiedzialam w 3 kl LO ze chce isc na medycyne ale przez rok nic nie robilam bo mi sie nie chcialo :D potem kolejny rok przed matura - padl na mnie strach i sie sprezylam. Mam dobra pamiec, czytalam w wieku troche ponad 4 latka sama, jak mialam 2,5 to podobno recytowalam wierszyki z pamieci co mi mama czytala, tak rodzina mowi :D A studia wspominam milo, trzeba sie bylo uczyc ale na inne rzeczy tez sie znalazlo czas. Jakos tak sie czlowiek przyzwyczail ze wraca po zajeciach do domu albo po dyzurze i wkuwa na nastepny dzien :)

no dość dawno, i chyba trochę przedobrzyłem. W sumie dalej obracałem się w wśród spraw technicznych. Technikum hotelarskie a potem medycyna, trochę odległe sprawy, ale jak się kto uprze......przed egzaminem, na polibudę, to od nauki fizyki i matmy, dostawałem bzika ......

Gość załamanamłoda
kurde... a co sądzicie o fizjoterapii/ ratownictwie medycznym

Gość nie zalamuj sie
moja rada - ratownictwo - ja osobiscie bym nie wybrala, wolalabym isc na fizjo. Wiec jezeli ciagnie Cie na medyczna to probuj - dobrzy fizjoterapeuci sa teraz poszukiwani, sama sie musze za jakims rozejrzec bo jednak moja praca stresuje i przydalyby mi sie profesionalne masaze kregoslupa szyjnego :)

Gość nie zalamuj sie
profesjonalne mialo byc :)

Gość manikaa
pewnie, że masz. wszystko zależy od podejścia. jak się uprzesz to nie ma siły, zdasz na tę cholerna medycynę i ją skończysz. a myślę, że warto się uprzeć, chociażby, żeby pokazać tym malkontentom tu piszącym. fortuna fortes adiuvat ;)

"jak się uprzesz to nie ma siły, zdasz na tę cholerna medycynę i ją skończysz. a myślę, że warto się uprzeć, chociażby, żeby pokazać tym malkontentom tu piszącym." Ładne podejście - szczególnie "cholerna medycyna" :)

Gość gość
czy technikum hotelarskie w lublinie przy bernardyńskiej ma wysoki poziom nauczania?