Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama000

Co dajecie swoim 10msc-12msc dziecia do jedzenia tzn w jakich godz,co i ile razy

Polecane posty

Konsultowałam to z pediatrą bo też się dziwiłam, że ciągle głodny ale stwierdziła, że jest bardzo żywym dzieckiem i potrzebuje energii z pożywienia. Na bilansie 9-cio miesięcznym Jakub ważył 9,5 kilograma. Nie jest pulchnym dzieckiem. Uważam, że sposób w jaki go karmię jest odpowiedni. Różne dzieci, różne potrzeby. POZDRAWIAM!

boshe ja tez nigdy kalorii nie liczylam nigdy na diecie nie bylam taka przemiana materii i tyle pewnie rob co uwazasz twoje dziecko

nie o to chodzi. moje dziecko- moja sprawa. syn jest bardzo szczupłym dzieckiem. nie znaczy to że mam zamiar go nadmiernie dokarmiać. moje dziecko nie wcina cały dzień. zjada 3 większe posiłki i dwa małe- czasem taki mały poprawiając czymś do chrupania. sprawia mu to radość a ja nie widze wtym nic zełego.

Ja myślę, że nie tylko ilość posiłków, ale również ich beznadziejna jakoś sprzyja otyłości, wszystkie te wegetki, danonki, motne, smażone, chpisiki, chrupki smakowe. Podgryzanie nie jest jeszcze niczym tragicznym jeśli kończy się na flipsie, czy waflu ryżowym, jabłku, bananie. To był taki off topik :D. Moje dziecko jak miało 12 miesięcy to jadło tak, w przybliżeniu: 8:00 210 mleka modyfikowanego 11:00 kasze różnego rodzaju, manne, owsiane, kukurydziane, ryżowe, lub płatki na mleku. Czasami kromka z warzywami, serem białym, pastą jajeczną, jajecznica itd. 14:00 obiad zamiennie zupy kremy, lub zwykłe, albo drugie danie (nie był w stanie zjeść dwóch dań) 17;00 owoce lub warzywa, albo deser owocowy, czasem biszkopt, czasem ciasto typu muffinka pieczone przezemnie. 20:00 mleko 210 Wiadomo czasem się to zmieniało, ale na ogół tak wyglądał plan dnia. Do picia woda, czasami sok, ale to do konkretnego posiłku. Przegryzki, owszem zdarzały się :). Ale w bardzo ograniczonych ilościach.

ja się nie unoszę. napisałam tylko że z tymi przekąskami to bym nie przesadzała. wiadamo- mjak ktoś daje górę chrupe czekoladowych to może przesada. ale garść chrupek kukurydzianych, wafel ryżowy czy cokolwiek tam drobnego to nie dramat. nie zrozumiałyśmy się

Do: Przyszla maminka Nie jest pulchne? A ile ma wzrostu? Moja mala ma 13,5 mies., 10,5kg, 80cm i uwazaja ja za pulchna! Lekarz powiedzial, ze w tej sytuacji i w tym wieku dzieci nie powinny wiecej niz pol litra posilkow mlecznych lacznie(mleko,kaszki mleczne, budynie, jogurciki, twarozki itp.) U twojego sie wiecej naliczylam. I te podjadanie to tez nie za dobrze bo zle nawyki zywieniowe wyksztalca. Moze skonsultuj sie z innym lekarzem?

mój ma 10 misięcy, waży 9,5 kg i jest bardzo szczupły. nawt lekarze i pielegniarki mówią ż jest szczupluti. wszystko zależy pewnie od wzrostu i w ogóle budowy. jedni są zbici drudzy ulani:) koleżanka ma syna w wieku mojego o podobnej wadze- jest troche cięższy ale wygląda jakby ważył 2 razy więcej

Hej :) moja córcia jada tak: 7.00 180 ml mleka 10.00 miseczka kaszki (ok. 150 ml.) 13.00 owocek lub deserek 15.00 obiadek (czasem ze słoiczka ale raczej sama jej gotuję) 17.30 2 biszkopty lub wafel ryżowy lub cosś do przekąszenia 19.30 - 20.00 kolacja 210 ml mleka zagęszczonego kaszką ryżową Mała ma 10 miesięcy, waży 11 kg ubranka nosi na 92 cm. A jak się urodziła ważyła 4 515. Pozdrawiam