Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co myślicie o takich ludziach

co myślicie o ludziach używających Linuksa?

Polecane posty

co używają Linuksa na domowych komputerach zamiast normalnego Windowsa? dla mnie to snoby które chcą zaszpanować przed znajomymi że się na komputerach znają i dziwacy utrudniający sobie życie nie rozumiem po co oni w ogóle nie używają Windowsa, tylko jakieś wynalazki, po co sobie życie utrudniać, przecież jakby Linux był taki dobry jak oni twierdzą to by go wszyscy używali, a wszyscy używają Windowsa bo Windows jest najlepszy

Gość knkn
Mysle, ze chca na sile byc inni niz wszyscy.

Gość cep
jesteś z majkrosoftu ?? :D

po tegorocznym lecie mój odbyt nie jest już tak ciasny jak kiedyś :(

Gość to masochiści
tylko se kompilują jądra zamiast wygodnie usiąść i robić co się chce:classic_cool:

Gość ja pamietam jak mięliśmy na
zajęcia przygotować jakieś tam prezentacje multimedialne i nasz pan dr (nawiasem mówiąc nienawidzę chama) udostępniał nam swojego kompa i właśnie miał linuxa, każda jedna osoba jak załączyła USB z prezentacją to komp się zacinał, resetował, niektóre prezentacje w ogóle nie były możliwe do odpalenia...hahaha...a i tak na koniec wszystkim dał 5:P

Gość linuxiara
Lol. Po pierwsze, mają wszystko za darmo - to, za co na Windzie musisz płacić (za sam system i oprogramowanie - słowem, jesteś frajerem i / lub złodziejem oprogramowania). Po drugie, są znacznie lepiej zabezpieczeni przed rozmaitego typu robakami (a Ty dalej beztrosko narażasz swoje hasło do konta bankowego). Po trzecie, chyba dawno nie widziałeś, jak wygląda teraz Linux - do domowych zastosowań nie trzeba kompilować jądra, korzystać z poleceń konsoli itd.

Gość fgvdsgsdf
wolę kupić windows za 200 zł i potrzebne programy zamiast siedzieć nad linuxem i się męczyć z odpaleniem głupiego programu a potem się zawieść bo coś tam działa tylko pod windows i osx. taaa, powiesz że jest wine. w dupie mam wine. linux jest dobry tylko na serwery i do specjalistycznych zastosowań. antywirus kosztuje 99 zł/rok. stać mnie na wygodę i bezpieczeństwo. nawet jak ktoś przechwyci hasło do konta w banku internetowym to nic nie zrobi bo nie ma karty z kodami. powtarzasz tylko znane nam bajeczki. :classic_cool:

Gość fgvdsgsdf
a w ogóle to co o nich sądzę - że są bardzo agresywni, zawsze w takich tematach muszą uznać wyższość pingwina nad okienkami i jabłkami😴

Gość cep
dla niektórych takie " utrudnianie " sobie życia to pasja i ja ich podziwiam :D

Gość ja też wole
też wole zapłacić za WINDOWSA te 200-300 złotych i mieć system z prawdziwego zdarzenia, na którym wszystko uruchomie przecież na tym całym Linuksie nie da się nawet normalnie GG czy Winampa zainstalować tylko przez jakieś emulatory trzeba kombinować, to ja dziękuję za taki syf, zastanawiam się w ogóle kto takie gówno na którym nie da się uruchomić w normalny sposób większości normalnych popularnych programów finansuje, i to ma być system? na serwery może i się nadaje ale do domu to jest zwykłe gówno, nie działa na nim nowe GG, Winamp, AllPlayer... żal!

Gość linuxiara
Używam obu systemów, ale do pracy tylko Ubuntu, bo - zdziwicie się - to, co jest mi potrzebne, owszem, na Windę też jest, ale się tnie i wiesza. Mnie też stać na płatne oprogramowanie, ale nie zamierzam marnować czasu z zacinającym się software'em, za którego każdą aktualizację trzeba płacić, skoro ten sam soft, tylko lepszej jakości i na bieżąco, za darmo aktualizowany, mam za free. Do sprawdzania poczty, oczywiście każdy system jest dobry, jeśli do tego się sprowadza Wasza "praca" z kompem :P

Gość vcd bzzdgbvfdzs g
a co cie to obchodzi,kto,co ma w kompie jego sprawa no kurwa jak mozna ocenia ludzi po systemie operacyjnym swojego komputera wez przestan

Gość linuxiara
No tak, GG, Winamp... Poważne zastosowania :D

zazwyczaj krytykuje się to o czym nie ma się pojęcia ;> a windows nie jest najlepszy tylko najpopularniejszy

Gość same problemy
wiem z krótkiego doświadczenia z Ubuntu że same problemy z linuksem są... brak sterowników do sprzętu, jak kupimy drukarkę i uda nam się ją uruchomić na Linuksie to mam szczęście nieziemskie, kłopoty z kartami graficznymi i akceleracją 3D, nie działa Bluetooch, nie da się oglądać filmów avi i słuchać mp3 bo kodeki nie są opensource więc ich nie dają do systemu, głupi i trudny proces instalacji, trudności w zainstalowaniu jakiegoklwiek oprogramowania, o popularnych programach znanych z Windowsa już nie wspominając, co trochę trzeba kompilować jądro, ładować jakieś moduły i wogóle grzebać w jądrze, system strasznie zamula komputer, nie działają na nim gry, brak oprogramowania antywirusowego, system bardzo niestabilny, wiesza sie co troche, co troche się coś wywala.... żenada a nie system

Gość linuxiara
"brak sterowników do sprzętu, jak kupimy drukarkę i uda nam się ją uruchomić na Linuksie to mam szczęście nieziemskie" Częściowo prawda - ale w niedużej części. "kłopoty z kartami graficznymi i akceleracją 3D" ??? A widziałaś Compiz? "nie da się oglądać filmów avi i słuchać mp3 bo kodeki nie są opensource więc ich nie dają do systemu" Bzdura. Można i oglądać, i tworzyć zarówno filmy, jak i muzykę (i tak się składa, że produkowałam filmy instruktażowe pod Ubuntu). Jest w pip darmowego softu (i chyba mylisz pojęcie 'open source' z 'darmowy'). "głupi i trudny proces instalacji" Nie, tylko trzeba czytać komunikaty :D "trudności w zainstalowaniu jakiegoklwiek oprogramowania" ??? Powiedziałabym, że łatwiejszy niż pod Windą, z użyciem managera pakietów... "o popularnych programach znanych z Windowsa już nie wspominając" Programy pod Windows są pod Windows. Jak spróbujesz skrzynię biegów od Fiata wsadzić do Mazdy, to też się nie uda, prawda? "co trochę trzeba kompilować jądro, ładować jakieś moduły i wogóle grzebać w jądrze" Hahahhaha :D "system strasznie zamula komputer, nie działają na nim gry" Dziwne, mnie działają. "brak oprogramowania antywirusowego" Bo nie potrzeba :D "system bardzo niestabilny, wiesza sie co troche" :O Musisz być WYJĄTKOWO utalentowaną osobą, żeby udało Ci się na twardo zawiesić Linuxa. Od półtora roku mi się to nie udało, mimo że go katuję.

Gość same problemy
-> linuxiara weź się człowieku opamiętaj! czy ja cię atakowałam? napisałam swoje zdanie dziwko a ty kurwo w brutalny sposób mnie atakujesz i kurwa robisz ze mnie idiotkę! spierdalaj szmato się ruchać z tymi swoimi pingwinami! linux to gówno i pogódź się z tym

Gość linuxiara
same problemy - oj, a patrząc po Twoim poście, można by uznać, że ludzie używający Windy to same chamidła o słownictwie spod budki z piwem... :D

Gość linuxiara
PS. Nie potrzebuję robić z Ciebie idiotki, sama radzisz sobie doskonale. :D

Gość jezu co za ludzie
do ----> same problemy linuxiara ciebie atakuje?? sprostowala tylko twoje slowa ...

Gość jezu co za ludzie
Juliusz oprocz slowa lans i innych pitolen ogolnikowych nie podales ani jednego sensownego argumentu

Gość linuxiara
Czy udział członków Mensy na poziomie 4% w całej populacji świadczy o porażce rozwiniętej inteligencji? :P Jest jeszcze takie powiedzenie: "Miliony much jedzą gówno. Czy miliony mogą się mylić?" :D