Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agadrabina

duża różnica wieku... czy to jest problem

Polecane posty

Gość krmg
bmblondyn dokładnie takie sytuacje jaką Ty opisałeś miały miejsce u nas na porządku dziennym :) Więc pytam ile można znosić takie upokorzenia jak : mój wstyd przed samą sobą , że mam takiego męża , mój wstyd przed znajomymi a i niezręczna sytuacja dla znajomych . Karolek kto powiedział , że autorka ma spotkać taki sam los jak nas ? przedstawiamy tylko to co spotyka nas . Chcemy uświadomić autorkę na co powinna zwrócić swoją uwagę iż jest jeszcze bardzo młodą osoba (18lat) Czy tak musi być ? NIE ! A co do Twoich sąsiadów to moja rodzina uchodzi za normalną , nikt z nich nie powiedziałby że coś jest między nami nie tak :) ale to tylko dlatego , że wszystko (już teraz) odbywa się w zaciszu domu . Jedyne to to , że juz dał popis niejednokrotnie przed naszymi wspólnymi znajomymi , z czego wybrnęłam i nie chcę już dalej siebie i moich znajomych narażać na pośmiewisko , które potrafi zafundować mi i nie tylko mój małżonek .

teraz jestem drugi raz żonaty, a moją pierwszą żoną była kobieta młodsza o 11 lat. Przeżyłem to i nikt mi nie powie, że nie istnieje różnica pokoleń, mi się podabali Beatlesi, o których ona nie miała pojęcia, takie drobne codzienne sprawy.

Gość wika2222222
bmblondyn A to było tylko 11 lat, pomyśl co byłoby w przypadku 25 lat różnicy...

Gość krmg
wika dzięki za podsunięcie pomysłu , ale nie wchodzi to w rachubę :D jak juz wspomniałam mąż jest typowym domatorem :D więc paca , dom , zakupy a i to wraca aż za wcześnie z nich , nawet w tv ma ustawione u siebie tylko kanały sportowe , a do kompa nawet nie podchodzi :D ja niestety nie potrafię taką bronią walczyć :o uważam , że bezpodstawne zarzuty dotknęłyby moją godność . Nie chcę zniżać się do takiego poziomu .

Gość reshka
a moj facet jest o 13 lat starszy... czasem widze ze nasza mentalnosc nieco sie rozni. ale jesli chodzi o gust to mamy taki sam. lubimy te same rzeczy, ksiazki , filmy, muzyke... roznimy sie owszem i on czasem mi ojcu co mnie wkurza, ale mysle ze da sie to przeskoczyc. jednak 25 lat to dla mnie duzo

Gość wika2222222
Krmg Moją "dobrą radę" potraktuj jako żart. Nie ośmieliła bym się dawać dobrych rad komuś, jak sama nie mam siły zrobić porządku w moim życiu. Powiem Ci coś na pocieszenie. Straszny dół w jaki rano wpadłam trochę przechodzi. Dobrze jest porozmawiać z kimś życzliwym.

często dziewczyna myśli, że facet starszy ma tzw doświadczenie życiowe, a może się okazać, że jest to nieprawda. Ja nie byłem w jakichś poważniejszych związkach przed nią i w sumie mimo, że byłem starszy, tak samo zielony życiowo, jak ona. Teraz w drugim małżeństwie, to już inna sprawa.....

Gość dwudzistoośmiolatek
pocieszające jest to piszecie... ponad rok temu zostawiła mnie dla faceta o 17 lat starszego.... w dodatku swojego szefa... od tamtego czasu nie potrafię się pozbierać... dobrze, że mam chociaż nadzieję, że jej to nie wyjdzie...

Gość JOLA 22
Dziewczyno moj maz jest 7 lat starszy ode mnie i widze ogramna roznice miedzy nami w bardzo wielu sprawach a co dopiero ponad 20 lat! Nie wiaz sie z takim starym facetem bo jak bedzie dziecko to juz bedzie za pozno a on jak bedzie chodzil na wywiadowki to inni rodzice beda mysleli ze to dziadek dziecka a nie ojciec. Nie rob tego bo bedziesz zalowac