Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytająca

okres a ciąża , pilne

Polecane posty

Gość zapytająca

witam :D chcialabym sie dowiedziec jak to jest z tym okresem i ciaza, podobno po okresie sa dni nie płodne ale jesli ja np mam nie regularny okres to co wtedy? na jednej stronce wyczytalam ze jak mam nie regularny to nie zajde w ciaze a zas na innej ze wieksze prawdopodobienstwo zajscia, wiec jak to wkoncu jest?? :) z gory dziekuje

Gość sandra88
to zależy właśnie od tego ilo dniowe masz cykle jeżeli masz cykl 28 dniowy to dni plodne zaczynaja ci sie 10 dnia cyklu owulacja 14 dnia cyklu

zajdziesz w ciążę i wtedy jak masz regularne cykle i nawet jak masz nieregularne, nie wiem na której stronie wyczytałaś że jak się ma nieregularne to się w ciąże nie zajdzie:)

Gość sandra88
nana-- ma racje :) jezeli caykle masz krótkie to dni plodne możesz miec juz pod koniec okresu wiec wiesz to jest wielka niewiadoma :) a mniej wiecej w jakich dniach ci sie wachaja cykle ???

Gość zapytająca
raz okres mam np 4 nastepny 29, no przeroznie

Gość sandra88
to ja nie wiem jak ci mam poradzic własnie kobitki które maja nieregolarne cykle maja duży problem z zajscie w ciąże i na odwrót... a ty chcesz byc w ciązy czy sie własnie tego obawiasz ??

Gość zapytająca
z jednej strony chce ale z drugiej czuje ze to jeszcze za wczesnie ze nie dam rady, i dlatego sie wlasnie pytam jak to z tym jest :P

no właśnie czy ty chcesz być w ciąży? Jesli nie chcesz być w ciązy idź do lekarza po tabletki antykoncepcyjne, :) będziesz zabezpieczona no i cykle będziesz miała regularne

Gość zapytająca
wlasnie jestem 3 dzien po okresie, wczoraj wspolzylam bez zabezpieczenia z finalem w srodu, dlatego pytam jak to z tym okresem a ciaza jest :D

ja ci powiem tak:) jak miałam cykle nieregularne to liczyłam sobie cztery dni po okresie jako nie płodne i jakoś pare dni przed okresem też jako nie płodne:) wiem że to głupota ale to tylko ja indywidualnie tak robiłam i w ciąże nie zaszłam, później wiedziałam że w środku cyklu mam płodne:) i zaszłam w ciąże:) oczywiście w ciążę którą planowałam

Gość zapytająca
czyli wieksze prawdopodobienstwo ze nie bede w ciazy :D ok dzieki za komentarze :)

Mam problem, ponieważ zawsze miałam bolesny okres, i tydz. przed czułam bule w podbrzuszu, natomiasz dziś rano czułam się strasznie, zwymiotowałam i po ok. 10 min. dostałam okres, ale tym razem nic mnie nie boli a krew jest bronzowa i wodnista, dodam też że zawsze miałam bardzo obfity okres, a dziś praktycznie go nie ma w porównaniu z poprzednimi, i spóżnił mi się tydz. nie jestem chora , wiecie co to może być? może jakaś infekcja...

ale to raczej objawy ciąży nie są? czytam dziś różne artykóły, i jedne miały taki okres, drógie nie itd.....

jak masz okresy nieregularne to znaczy również że nieprzewidywalne. Możesz zajść zarówno od razu po miesiączce jak i w 30 dniu cyklu. Nie ma reguły. Nawet jeśli cykle masz np nieregularne ale długie (30-40 dni) to i tak któregoś miesiaca moze sie zdarzyć że zajdziesz w 8-9 dniu cyklu. Przy regulranych miesiaczkach oczywiscie tez moze sie tak zdarzyc jednak przy nieprzewidywalnym organizmie, jak woj, jest to o wiele bardziej prawdopodobne

wredna kompletnie wszytsko moze byc objawem ciąży. zalezy jak twoj organizm zareaguje na narastajace w szybkim tempie stezenie hormonów. mozesz miec nawet wysypke i bedzie to objaw ciazy, tak wiec ciezko wyrokowac czy to co ty masz to ciaza czy raczej anomalia miesiaczkowa która czasem zdarza sie kazdej kobiecie. wez pod uwage że co chwile zakladane sa tu tematy ze jakas dziewczyna boi sie ciazy bo ZAWSZE ma regularne miesiaczki a tym razem jej sie spoznia, ZAWSZE ma bole piersi a tym razem nie ma, ZAWSZE krwawi obficie a tym razem kilka kropelek....czy one wszytskie zawsze okazuja sie byc w ciazy? Nie. Przewaznie okazuje sie ze to tylko ich organizm zareagował w tym miesiacu inaczej na jakis niezidentyfikowany czynnik i stad te dziwne rzeczy dziejace sie z miesiaczka. Jestem pewna ze i u ciebie tak jest

Kurcze mam bardzo nierególarne, i mój cykl to ok. 35 dni, najczęściej, sex uprawiam często,

do wrednaa jak zaszłam w ciąże to okresu nie miałam a miałam dostać 25sierpnia, jedynie ok 7 września dostałam plamienie które trwało 2tygodnie, są różne powody dla których okres mógł się spóźnić choroba,może stres?

jesli nie jesteś pewna,to zrób test:) robi się go 6dni od stosunku,w którym mogło nastąpić zapłodnienie, zrób najlepiej z rana, ja w sumie zrobiłam po 8dniach i miałam drugą kreskę słabą,ale widoczną

Gość ja mam cykle 27-28
dni. W którym dniu cyklu najlepiej rozpocząć współżycie żeby zajść w ciąże?

Gość o mam włąśnie tak jak
zakochana24. też okres 4 dni.

no własnie ja nie mam pojecia :( moj cykl trwa albo 27 albo 28 dni i kochalam sie z mazeczonym w 8 dniu cyklu czy to jest mozliwe zebym zaszla w ciaze ??

myślę że chyba nie jesteś w ciąży, jeśli chodzi o cykl 27-28 dni to myślę że dni płodne zaczynaja się od 11,12 dnia cyklu ale nie jestem pewna