Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lsdifusdfklvhbdjklf

czy kurzajka na palcu w czasie ciaży to jakieś zagr dla dziecka??

Polecane posty

Gość lsdifusdfklvhbdjklf

jestem w 13 tyg i wczoraj znalazłam kurzajkę. na środę jestem umówiona do dermatologa. powiedzcie proszę czy którac miala kurzajki i czy lekarz mówił zę to moze bycniebezpieczne dla dziecka??

Gość nie jest to niebezpieczne
dopóki się nie urodzi to nie jest niebezpieczne po porodzie może się zarazić, jak wcześniej nie usuniesz dopóki jest w brzuchu to się nie zarazi

Gość lsdifusdfklvhbdjklf
mam ją na palcu u stopy, stopami raczej nie będę dotykała malucha;) chciałam wiedzieć czy to dzidostwo w jakiś sposób nie osłabia mojego organizmu. ale taka odpowiedź również mnie satysfakcjonuje

Gość nowa czytelniczka
Witam! Żona mojego brata też ma kurzajkę będąc w ciąży, ale nie wydaje mi się, żeby to było groźne. Ona miała kilka kurzajek przed ciążą i dermatolog je usunęła (miała je już twarde i nie udało się ich usunąć naturalnie, zresztą bratowa nie bardzo próbował), ale została jej jedna przy paznokciu. To paskudztwo przy paznokciu ciężko usunąć, łatwo można zahaczyć, a ważne, żeby nie doprowadzić do krwawienia bo wtedy się roznosi. Usuwanie przez wypalanie jest podobno bolesne, a zastrzyku w ciąży raczej nie można wziąć, więc bratowa to teraz olała. Ja też miałam jakiś czas temu kurzajki, ale udało mi się je wytępić przez przykładanie do kurzajek pokrojonego czosnku i przyklejenie plastrem. Czosnek może trochę "wyżreć" skórę, ale dzięki temu jest szansa na zniknięcie kurzajki. Najlepiej odwiedź tego dermatologa, na pewno coś Ci doradzi, spytaj go ewentualnie, czy możesz w ciąży zastosować metody naturalne - czosnek, skóra z cytryny, jaskółcze ziele (poszukaj forum o kurzajkach, tam właśnie znalazłam sposób z czosnkiem). Pozdrawiam!