zakochana24 0 Napisano Październik 26, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zakochana24 0 Napisano Październik 26, 2009 czy to mozliwe zeby zajsc w ciaze w 8 dniu cyklu??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeśli masz krótkie cykle Napisano Październik 26, 2009 to możliwe, że jajeczkowanie masz w 11 dniu, czyli możliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mieszczuszka 0 Napisano Październik 26, 2009 Możliwe jest zajście w każdym dniu. Zależy od regularności cyklu, trybu życia i wielu innych czynników wpływających na przebieg cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zakochana24 0 Napisano Październik 26, 2009 no ja mam cykle 27 do 28 dniowe to czy moze dozyc plemnik do mojej owulacji ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeśli nie masz krótszych cykli Napisano Październik 26, 2009 niż 27 dni, to raczej niemozliwe. Bo jajeczkowanie jest na ogół 14 dni przed miesiączką. Więc 27-14=13 Sperma w sprzyjających warunkach żyje (tzn plemniki) 72 godz czyli 3 dni. 8+3=11. Więc matematycznie wychodzi na to że szansy na ciążę brak. Ale matematyka matematyką, a życie życiem... Więc lepiej się zabezpieczać. Gumki są tańsze od wychowania dziecka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach