Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda017

mam dopiero 17lat i bardzo chce miec juz dziecko

Polecane posty

Gość młoda017

jak w temacie ostatnio kochałam sie z chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia ale byłam po okresie a wtedy zazwyczaj sa dni nie płodne ... mam bardzo nie regularne miesiaczki wiec moze jednak cos z tego bedzie :D

Gość niezła sucz
nie wiesz co gadasz dziewczyno...

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
a masz gdzie mieskzac z tym dzieckiem pracujesz watpie w to

Gość niezła sucz
myślę, że chcesz mieć dziecko bo uważasz że to niezła zabawka... a to NIE JEST zabawka!!!

Gość młoda017
nie uwazam ze to zabawka ! moj chłopak ma 22lata pracuje i studiuje, ma swoj dom, ja szkole zamierzam skonczyc ! i wierze ze damy rade bo on tez chce tego dziecka, moj brat ma synka i jak sie nim zajmowalam to wszyscy mowili ze jestem ,,idealnym materialem '' na matke

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
to jest twoa chwilowa zachcianka a dziecko to obowiazek na całe zycie

Gość niezła sucz
dokładnie...

Gość młoda017
nie to nie jest chwilowa zachcianka!!

Gość do autorki....
Twoje chęci wyrażją twoją niedojrzałość i uwierz w to, póki masz jeszcze czas to nadrobić. Jesteś niepełnoletnia, bez wiedzy, doświadczenia... o wykształcenie nie pytam, bo i po co.... można sie domyśleć. Zastanów się ile wiesz na temat utrzymania i wychowania dziecka, głównie chodzi o stałe zarobki, nieograniczony czas dla dziecka, porządki domowe, gotowanie codzienne...raczej bez chemii sklepowej!, koniec imprez, koleżeństwo dużo mniej intensywne, stworzenie optymalnych warunków dla dziecka, dobrze by było postarać sie o pełną rodzinę .... i dalej można jeszcze bardzo dużo wynajdywać. Jeżeli nie sprostasz choć tym najważniejszym warunkom, to twoje upragnione dziecko może ci odebrać państwo.

jestes za młoda :):) jak sie kochacie to na dzidzie jescze bedziecie mieli czas :):):) spokojnie na prawde to troszke za wczesnie

mloda to nie jest takie proste mam 22 lata moja narzeczony 31 - mamy swoje mieszkanie prace dobrze nam sie zyje jestem w ciazy o czym dowiedzialam sie wczoraj...martwie sie wszystkim bo wiem ze latwo nie bedzie. A ty pewnie mieszkasz z rodzicami i liczysz na to ze ci pomoga...a jak nie?

Gość niezła sucz
przykro mi, ale koleżanki maja racje. mam nadzieje ze to zrozumiesz.

Gość p a o l c i a
Fajnie miec dziecko brata raz na jakiś czas, swojemu będziesz musiała poświęci 24/h - nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę. Po 2 ile się znacie, że planujecie dziecko? Co będzie jeśli pewnego dnia odwidzi Ci się bycie matką? Ciesz się życiem, na odpowiedzialnośc za drugą osobę - w tym przypadku dziecko - będziesz miała jeszcze czas.

Gość młoda017
jak bym urodzila to mialabym skonczone 18, szkole zamierzam skonczyc, tak jak powiedzialam ze mam chłopaka ktory ma dobra prace i swoj dom, on sam tez bardzo chce tego dziecka, wcale nie licze na pomoc rodzicow choc w sumie wiem ze itak itak by mi pomogli, bo sami kiedys powiedzieli ze fajnie by było jak bym tez miala teraz dzidziusia i bylo by prawie w wieku dziecka mojego brata :D

Gość lalaaaa
nie wierzę!!!! sorry że to powiem ale chyba masz nienormalnych rodziców (chyba ze oni zartowali tylko Ty to wzielas na serio)

Gość młoda017
dziecko brata mam prawie na codzien a nie raz na jakis czas, a zreszta co ja sie bede tlumaczyc , moja sprawa i sama o to wszystko zadbam, moze po tym ostatnim stosunku cos z tego bedzie , za tydz zrobie test i napisze :D

Też myślę że jesteś za młoda na macierzyństwo.Jeśli masz chłopaka i masz już tą pewność że spędzisz z nim resztę życia to na dzieci przyjdzie jeszcze czas.Na razie wstrzymaj się z tym i módl się żebyś nie była w ciąży,bo ta zachcianka bycia mamą może Ci bardzo szybko przejść co w tedy?????Zastanów się dobrze!!pozdrawiam

ja tam sie niemieszam jak tak bardzo chcesz i uwazasz ze sobie poradzicie to bierz sie do roboty bo z tego co widze nasze przemyslenia chyba cie nie interesuja bo ty i tak postawisz na swoim na dziecko masz jeszcze czas nawet ginekolodzy mowia ze najlepiej poczac dziecko w wieku od 20-25 lat bo wtredy jest sie juz rozwinietym !!! ale rób jak uwazasz

Gość młoda017
nie nie zartowali, moja mama uwielbia dzieci, sama miala 18 lat jak zaszla w ciaze z moim bratem :D

Gość do autorki....
Z dziwnym uporem podchodzisz do wszystkich i to JEDNOZNACZNYCH rad. Nie zastanowisz się nawet czy są dobre dla ciebie. Przecież nikt tu nie ma zamiaru cię oszukiwać, sporo ludzi wypowiada sie na podstawie własnego doświadczenia. Dla twojego dobra przyjmij te uwagi do siebie, zastanów się choć trochę, to ci przeciez nie zaszkodzi..... a pomóc może!!!!

Gość p a o l c i a
Wiesz, ja w Twoim wieku myślałam tak samo. Zaszłam w ciążę, miało by tak pięknie. Teraz, po tylu latach, sądzę, że to było głupie. Wtedy kiedy koleżanki latały po imprezach, jeżdziły gdzie chciały ja siedziałam w pieluchach. Jasne, nie żałuję - mam cudowne dzieci - ale teraz wiem, że mogłam z tym zaczekac. Tym bardziej, że zakochanie minęło a dzieci są. Zastanów się dobrze.

Gość kugk
patologia rodzi patologie;/

Gość młoda017
zakochana chyba nie zrozumialas ale trudno

A ja uwazam,ze to prowokacja :-o I to nedzna.Rob se dzieciaka i tak Ci go zabiora a ty bedziesz zyla do konca zycia z mysla,ze cząstka Ciebie cierpi,bo nie potrafilas ulozyc sobie zycia.Dla mnie to moga miec nawet 13latki dzieci ale pod warunkiem,ze sa w stanie zapewnic mu wszystko a ze to nierealne to juz inna sprawa.

Gość ty6sxjjjjjj
glupia malolata z ciebie obys rodzila 30 godzin w mekach i cala cize rzygala jak kot i oby dzieco bylo tak nie znosne i nie dobrez,ze bedziesz wyc po nocach tego ci zycze moze nauczy cie to pokory

Gość młoda017
niby czemu maja mi zabrac?! jedna moja znajoma zaszla w ciaze w tamtym roku i jakos swietnie daje sobie rade, i wiem ze ja tez dam !

Ale dzieciaku nie wiem czy wiesz,ale do czasu gdy nie osiagniesz pelnoletnosci prawnymi rodzicami Twojego dziecka sa Twoi rodzice.A jesli oni nie wyraza checi do przejecia praw rodzicielskich to opieka moze Ci je zabrac,rozumiesz? Ty do 18stki zadnego prawa nie masz a do tego czasu moga Ci je zabrac. Po co sie spieszysz? Nielepiej chociaz skonczyc szkole? A jak tak pragniesz dziecka,lubisz je to zapisz sie do wolontariatu i bedziesz mogla w domu dziecka opiekowac sie i przy okazji zaspokoisz swoje pragnienie checi dziecka i pomozesz innym no i przekonasz sie czy to takie fajne. Dzieci to szczescie,ale sa chwile ze ma sie ochote spowrotem je do brzucha wsadzic. Poczekaj,skoncz 18 lat i szkole.Bo nie wiem czy fajnie Ci bedzie uczyc sie do matury i bawic dziecko.