Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda017

mam dopiero 17lat i bardzo chce miec juz dziecko

Polecane posty

Gość młoda017
napislam juz wczesniej ze jak bym teraz byla w ciazy to jak bym urodzila 18 juz bym miala!

Gość do autorki....
Jeszcze nie tak dawno temu sama byłaś dzieckiem!!! Co za paranoja!!! Jesteś upartą małolatą, której się zbyt wiele wydaje! Uważasz się za mądrzejszą od doświadczonych często niełatwym życiem osób. Jesteś poprostu śmieszna i szkoda czasu na przekonywanie ciebie! Nie wiem po co ci ten topik skoro chodzi ci tylko o potwierdzenie twoich niedojrzałych planów!!

Gość ojooj
chce Ci się mieć dziecko? pamiętaj że jak będziesz miała to już nie może Ci się ODECHCIEĆ, będzie na to za późno, pomyśl,rozważ,powodzenia w życiu:)

Gość p a o l c i a
to fajne masz znajome, co jedna to lepsza. Wiesz, ja myślę, że ty po prostu nie masz pomysłu na życie. Będziesz miała męża, dziecko, dom... będziesz " ustawiona " Tak Ci się tylko wydaje dziecko.

Gość kajia
Ja mam 19 lat ,mam chłopaka od 2 lat , ale dla mnie podjęcie decyzji o macierzyństwie to szczyt durnoty... Nie lepiej skończyć jakąkolwiek szkołę , potem pracę , popracować w niej minimum rok , a potem ewentualnie o dziecko się starać ? Opowiem Ci bardzo podobną historię do Twojej. Moja koleżanka ma teraz 25 lat , w wieku 17 lat miała już chłopaka od 1,5-2 lat tak bardzo się kochali , życia poza sobą nie widzieli ,kłótnie się zdarzały owszem ale nie codziennie , byli naprawdę szczęśliwi ze sobą widać było że to nie jest "przelotna" miłość . Pewnego dnia powiedziała mi że zaczęła uprawiać sex z nim , byłam w szoku i to nie złym , ale nie w takim jak dopiero potem jak mi oznajmiła że "dojrzali" do bycia rodzicami , że dziecko będzie owocem ich miłości , że będzie wspaniale itp. Gdy po 3 miesiącach od tej rozmowy powiedziała że jest w ciąży bardzo się cieszyła, on z resztą też. Mieli swój dom itp , teraz gdy ma 25 szczerze żałuje tego co zrobiła, mówi że dziecko zabrało jej lata młodości , ale kiedyś mówiła przecież że "już się wyszalała" , z wiekiem wszystko przechodzi i po tem tej decyzji możesz żałować,tyle że wtedy będzie za późno....

Gość młoda017
napisze za tydz jak zrobie test :D zegnam

Gość p a o l c i a
oj... ... głupia koza z Ciebie dziewczyno. Ciesz się póki możesz.

Gość ojj uwierz mi ze nie chcesz
ja tez mam 17lat i jestem w 7miesiacu, wpadka za pierwszym razem, i co matka mnie nie nawidzi, szkoly nie skoncze predko bo caly czas zle sie czuje , ogolnie masakra nawet nie wiesz ile bym teraz dala zeby cofnac czas :(

Dam Ci dobrą rade . Poczekaj aż łączne wasze zarobki będą wynosic min 3000 zł . A wnioskuje z tego że masz 17 lat to nie zarabiasz .

ojj uwierz mi ze nie chcesz - Ty też jestes glupia . Ja jade na lekach na podrzymanie i nie opuszczam szkoły nawet jak mam do lekarza . Ciąża to nie choroba . A mam 16 lat

Gość ojj uwierz mi ze nie chcesz
mi lekarz zabronil faszerowania dziecka tabletkami

Gość do estery
komus rady dajesz a sama masz 16 lat i w ciazy?! zal

Gość do estery
ty widze tez, to 17 prawie 18 jeszcze ujdzie ale 16 to masakra

do estery - ale wiesz ... mam co jesc , w co sie ubrac , mojemu dziecku tez nie zabraknie . Młodego alkoholika i narkomana nikt nie skomentuje ale młodą matke prawie każdy . i sądze że nie musze się nikomu tłumaczyc

Gość pinkowaa
dziecku nie zabraknie bo mamusia pomoze?!

Gość pokolorowanaa
estera - ja tez jestem w ciazy mam 17 lat i wlasnie tak to jest kazdy musi wyzwac od suki patologi itp a tak naprawde nie znaja calej sytuacji. ale my itak damy sobie rade :D ja tez teraz mieszkam z chłopakiem on zarabia a ja nadal sie ucze :)

Gość pokolorowanaa
5miesiac

Gość teraz dzieci rodza dzieci

Gość milutka2
Ja mam 18 i jestem w 7 msc ciąży.Powiem tak , ciąża była nie planowana bo brałam tabletki anty , a jednak i one mnie zawiodły bo jak to lekarz mówi nic nie daje 100% pewności... Czasem tak myślę sobie że będzie dobrze ,ale do kiedy ?? 2-3 lata będzie dobrze , a za następne 5 lat może być coraz gorzej.... Gdybym mogła cofnąć czas to poczekałabym z dzieckiem do ok.23 lat lub więcej , do okresu w moim życiu w którym miałabym pieniądze na siebie i dziecko , warunki do życia itp.

Gość panna myslaca
hmmm...w sumie to twoje zycie;> chcesz miej ...pozniej bedziesz to dziecko obwinniac i co? ....najpierw zdaj mature^^ a potem jak juz tak bardzo chcesz to dzidie sobie miej;>

Gość panna myslaca
do pokolorowanej..zgadzam sie z toba ze nieletnia w ciazy to juz suka...anykoncepcja nie zawzse dziala ...sama sie przekonalam o tym,ale na szczescie u mnie zakonczylo sie tylko na starchu. Mam swojego chlopaka i tylko z nim wspolzyje ,wiem jakie tego konsekwencje pilnuje sie i co? jestem suka szal;D a pf

Gość ewkaa27
ja zaszłam w ciąże mając 24 lata i uważam że mogłabym poczekac z tym do 26-27 lat uważam że to jest dobry wiek na dzieciątko.W wieku 17 lat nie myslałam o dziecku bo to nie zabaweczka a istotka która wymaga od nas uwagi 24h na dobe.Do tego trzeba dojrzec bo to nie zachcianka tylko decyzja na całe życie.

Gość p a o l c i a
Wnioskuję, że większość dziewczyn wypowiadających się tutaj po prostu wpadła w tak młodym wieku. Autorka postu jednak sama się zdecydowała, podjęła decyzję o dziecku - a to różnica.