Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda017

mam dopiero 17lat i bardzo chce miec juz dziecko

Polecane posty

Gość do autorki....
....p a o l c i a .......... wielka doradczyni Puknij się i to dosyć mocno, ona jest niepełnoletnia i nie ma jeszcze pojęcia o trudach życia codziennego. Zrozumie, gdy już będzie za późno, bo ona charakterem się zalicza do tych co się uczą nie poprzez wzorce, tylko na własnych błędach!! Ty chyba masz podobnie!

Gość dla mnie ktos kto podejmuje
w tak mlodym wieku decyzje by miec dziecko na pewno wbrew temu co mowi nie jest dojrzaly....widocznie sam ma jakies problemy (moze nieszczesliwe dzieckinstwo, niesnaski w rodzinie czy cos) i w ten sposob chce sobie to powetowac...miec "dzidzię".nie tędy droga!:O

Gość p a o l c i a
do autorki... gdybyś przeczytała wszystkie moje wypowiedzi to byś wiedziała, że nie popieram wyboru tej 17-latki. Napisałam nawet, że byłam w podobnej sytuacji, i że wiem, że dziecko w tak młodym wieku nie jest dobrym pomysłem. Po Twojej wypowiedzi sądzę, że po 1. masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, po 2. że jesteś kolejną "mądrą", która zapewne nie ukończyła jeszcze 20 lat.

Gość aasaa
jak byłam w twoim wieku to moja koleżanka mówiła tak jak ty. I zaszła w ciąże, był ślub, była taka szczęśliwa, ale niestet nie długo. Teraz jest po rozwodzie i żałuje że nie poczekała

Ja mialam 18 lat jak wyszlam za mąż i urodzilam syna.Mieszkamy za granica.Maz jest starszy ode mnie o 9 lat.Mieszkamy za granica.Nie cofnelabym czasu.Kocham syna i meza.Koncze szkole.Na studia nigdy sie nie wybieralam.Nie zaluje niczego.Ale ja zapewnie swojemu dziecku godne zycie,bo sama na to pracuje. Nie popieram 17latek majacych dzieci..Ale popieram 17 majace dzieci,ktore sa w stanie same wyzywic swoje dziecko badz ojciec dziecka,partner. I nie kloccie sie.Inteligentni ludzie tak nie postepuja.

Gość zabawka2
Na wstępie powiem że dziecko to nie jest "przejściowa decyzja" to wiele wyrzeczeń, odpowiedzialności, wiele czasu który musiałabyś poświęcić na dziecko. Nie które młode kobiety mówią że są w ciąży lub chcą mieć dziecko i że na pewno skończą i tak szkołę... Jednak bardzo częśto tak nie jest... gdy już masz rodzinę to musisz poświęcać jej tyle czasu że dla Ciebie przypadnie jedna 1h... Lecz nie chce deptać Twojej decyzji, po prostu uważam że to koniec tzw" beztroskiego życia", czeka Cię też ciężka praca na życie ,by mieć pieniądze na cokolwiek . Nie raz znajdziesz się w takiej sytuacji że koleżanki, a nawet chłopak będą chcieli gdzieś wyjść z Tobą bo super dzień itp , a Ty niestety masz dziecko.... Jeśli jednak bardzo przemyślałaś tę decyzję rozłożyłaś za i przeciw , Twoja rodzina jest na TAK , to nikt Ci tutaj nie przetłumaczy i nie zabroni posiadania dziecka.

Gość diddus
dajcie dziewczynie spokój, jak chce miec dziecko to niech ma. W koncu jej wybór. To ze miala by byc matka teraz nie znaczy zeby skonczyc szkoly nie mogla. Moja kuzynka zaszla w ciaze w ieku 18 lat i sie z niej przyjaciólka nabijala i nawet na slub nie przyszla. Nabijala sie ze z dzieckiem szkoly nigdy nie skonczy i pierdolenie. Teraz trzecie jest w drodze i ma studia ukonczone i dobra prace, super meza i zajebisty dom. A jej przyjaciólka pracuje w tesko bo zamiast sie uczyc na mature wolala sie wymadrzac jaka ona to nie jest. I wogule jej te plany na przyszlosc. I nici z planów ma. Moja kuzynka tam jakos nie planowala, moze woadla ale jakos sobie zycie ulozyla i jest szczesliwa. Oczywiscie w jednym sensie rozumiem niektóre komentarze, bo fakt jestes dosc mloda. I sie musisz dobrze zastanowicz czy jestes gotowa na dziecko. Oczywiscie pomimo twego wieku ludzie tu nie powinni po tobie jechac. Ale tak tu wlasnie robia, na kafe siedza ''wyksztalceni'' co gramatycznie po polsku umia pisac ale w glowie zamiast mózgu maja chyba siano. :) Ja tam moze po polsku nie umiem pisac ale jakos troche szacunku umiem okazac. Chociarz zastanów sie dobrze czy dobrze robisz. Rozumiem Cie dobrze. Ja mam 18 lat i tez bym chciala miec dziecko z moim narzeczonym. Ale jak sie tak bardziej zastanowie to mysle ze na dziecko jeszcze przyjdzie czas, i narazie musze skonczyc szkole, by miec powrót do polski jak juz ja skoncze. I dlatego sie nie spieszymy. Bo dzis z kasa moze byc dobrze a jutro juz gorzej. Wiec pomysl troszke nad tym. Pozdro :P

Gość młoda017
kupilam wczoraj test ktory wykrywa ciaze juz po 2 dniach, zrobilam go dzis rano... i... wyszedl pozytywny :):) ale sie ciesze :) ale dzis kupie jeszcze jeden dla pewnosci

Gość no to gratulacje

do: młoda017....... ale prowokujesz hahaha!!!!! uśmiałam się z tego topiku hahaha:) podziwiam Cię za Twoją pomysłowość, nie ma to jak dobra bajka,przy której kilkadziesiąt osób się produkuje :) PS: Proszę załóż temat o Twojej "ciąży" a potem jeszcze jak urodzisz :D Tylko nie wypieraj się do tego co napisałam :P bo ja wiem lepiej

Gość młoda017
niestety to nie prowokacja ! ale myslcie sobie co chcecie , mam to gdzies :)

Gość dlaczego jak jakas
młoda dziewczyna pisze ze chce miec dziecko to wy ja wyzywacie albo piszecie ze prowokacja ?! a w ciaze mozna zajsc nawet w okres, zawsze sa jakies szanse!! autorko skoro bardzo pragniesz tego dziecka, wiesz ze dasz sobie rade to ja gratuluje i zycze szczescia :) ja z mezem staram sie od 3lat i nic... :(

Gość panna Anananna
mi tez sie nie wydaje zeby to byla prowokacja, zycze Ci szczescia choc uwazam ze jestes jeszcze za młoda i watpie ze dasz sobie rade no ale zobaczymy, pozdrawiam

Też bardzo chciał bym mieć dzieci...ale wiem,że w moim wieku nie zapewnił im bym godnego życia i nie przekazał bym im odpowiednich wartości,bo do maluchów trzeba naprawdę dorosnąć.

Gość prawie wszyscy z gory
zakladacie ze jest nie dojrzala i to tylko dlatego ze ma dopiero 17 lat?! prawie 18?! czasem nawet taka 15stka jest bardziej dojrzala niz 25! wiec skoro przemyslala to wszystko z chłopakiem , oboje uwazaja ze dadza rade to trzeba im zyczyc szczescia a nie najezdzac na nich, za duzo jadu w was ludzie !

Gość jeśli to nie prowo...
to czemu się tu żalisz czy chwalisz?????? jak się bardzo chce mieć dziecko to nie trzeba zaraz zakładać głupich tematów jak TWÓJ na forum?????? takim głupim tematem pokazałaś swoje szczeniackie zachowanie. Chcesz żeby cię chwalono albo podziwiano??? Chyba nie masz przyjaciół z którymi mogłabyś porozmawiać, idź pogadaj o tym z rodzicami a nie czekasz na pochwały, bynajmniej ode mnie ich nie dostaniesz

Gość moze poprostu chce cieszyc sie
tym z innymi.. jacy wy wszyscy wredni jestescie

Gość a jestes pewna
ze dasz rade?! poswiecisz sie wstawac codziennie o 2 w nocy?! i takie tam..? watpie w to.

Gość no tak ty
bedziesz sobie wygodnie siedziec w domku i nic nie robic a twoj facet bedzie ciezko pracowal zeby utrzymac ciebie i dziecko ;/

Gość ale przecież napisala
ze i ONA i JEJ FACET chca tego dziecka! wiec co wy tu teraz wypisujecie ze ona bedzie siedziec w domu a on bedzie pracowac, skoro OBOJE to przemysleli to chyba jednak jemu pasuje taki uklad ?!

Gość gratulacje
:D

Gość gr.................
autorko ---> zastanawiam mnie jedno ... dlaczego piszesz "NIESTETY to nie prowokacja "..? :-P... czyzby zal ? Ja mysle ze to jednak prowokacja... Prowokujesz, kusisz los a tak wogole to gowniara z Ciebie i nic nie wiesz o doroslym zyciu... i tyle w tym temacie ;-)

Gość do wszystkich 16 stek
heh miałam 15 lat jak wpadłam, jak urodziłam nie całe 16.... No więc dziewczeta, byłam w 2 klasie liceum, nie zarwałam ani roku szkoły mature zdałam w terminie, w wieku 18 lat ślub, potem w wieku 20 rozwód, po maturze studia jedne, drugie międzyczasie praca jakas dorywcza pod koniec studiów juz dośc dobra i stała... Przez pierwsze dwa lata nie mówię nie było łatwo ale mama pomagała i mąz pracował, jakos dawałam rade, po rozwodzie znalazłam prace i pomimo zamieszkiwania jeszcze przez pare lat z mamą byłam w zasadzie niezalezna finansowo Teraz mam 30 lat, kupiłam samochód, mieszkanie, mam dobra prace (ok dwie srednie krajowe)i prawie dorosłe dziecko - 15 lat naprawde, pomimo, że na poczatku jest przerażenie i uczucie ze całe nasze życie legło w gruzach, da sie z tego wyjśc na prostą

Gość dokładnie
ale nawet jak bys miala 27lat to by cie skrytykowali bo piszesz o tym na kafe czyli jestes nie dojrzala ;/ ja zycze ci szczescia

Gość prowo czy nie
na kafeteri zawsze musza sobie powyzywac! ale zauwazcie ze ona nie wpadla tylko zaplanowala to z chlopakiem ! a do tego jej matka tez chce byc babcia wiec po cholere tak ja jedziecie ?! chciala sobie napisac o tym na kafe to sobie napisala i co wam do tego?! zajmijcie sie lepiej soba!

Gość gfjnhklk