Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomylenie z poplątaniem l

wyprowadzka podczas studiów

Polecane posty

ciągle słysze ze na studia ludzie wyprowadzaja sie z domu ale nie to mnei zastanawia- uznaja t oza cos oczywistego ale przeciez nigdzie nie mieszka sie za darmo przecież jesli kogos nie stac na akademi/wynajem/kupno mieszkania to musi pozostac w domu rodzinnym a ja odonsze wrazeniejakby to bylo cos całkowicie oczywistego oczywiscie pada argument ze mozna isc d opracy ale przecieżjesl iktos idzie na studia dzienne t onie pracuje? a jesl ipracuje to wytlumaczcie mi jak to mozliwe...

Gość ghghhgghgh
Ja bym chciała mieszkać sama, mam mieszkanie, ale nie mam pieniędzy na czynsz, więc skoro dom rodzinny mam w mieście w którym studiuję, to mieszkam z rodzicami... Może za rok uda mi się z pracą, narazie nie ma szans

Gość pomylenie z poplątaniem l
chodzi mi ot oczy jest mozliwe mieszkac samemu bedac na dziennych studiach -czyl ibez pracy i bedac we biednej rodzinie

Gość niby fajnie ale
Niektórzy mają parcie na samodzielność. Np. ja - ale nie skońćzyłam studiów dziennych przez to :(

Gość pomylenei z popląteniem l
no wlasnie chodzi o to ze nie mozna po maturze mieszkac samemu jesli *idzie sie na dzienne studia *rodzina nie ma kasy zeby oplacic wynajem/kupno mieszkania

korzystajac z okazji pozdrawiam krakowian ;p

Gość studentka dziennychhhh
ja jestem z biednej rodziny ale 6 stow zawsze sie znajdzie dla mnie na mieszkanie i zycie w innym miescie

studentka patologia w mojej rodzinie polega m.in. na tym ze nie mam co liczyc na 6 stow;p

Gość manikaa
e tam pitolenie. ja studiuję dziennie na UJ. I sama się utrzymuję. W gruncie rzeczy nie jestem upośledzona ani leniwa żeby nie być w stanie się sama utrzymać. Poza tym uważam, że w pewnym wieku brać pieniądze od rodziny to normalny obciach jest. tylko zamiast się użalać jak jest ciężko, to trzeba się wziąć do roboty.

n o to zdradz nam jak zarabiasz bedac na dziennych? ;]

up

Gość gość
Ja marzyłam o własnym mieszkaniu, ale ciągle brakowało mi pieniędzy. Ciągle odkładałam, ale zawsze było mało. Za mało. Na szczęście jest coś takiego jak MDM - czyli program dofinansowania do kupna mieszkania i to dzięki niemuu dostałam pieniądze na kupno. I to mniej więcej- a właściwie więcej- niż potrzebowałam. Warto zapoznać się z warunkami programu: http://mieszkaniedlamlodych.com/