Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12134

Komornik?????

Polecane posty

Gość 12134
no tak ale jesli wierzyciel przekazał sprawe komornikowi to co ja mogę?

Gość To ja tez mam pytanie
Moze ktoś będzie wiedział. Czy coś się stanie, jeśli moja pensja została już zajęta przez komornika, a ja zrezygnuję sam z pracy?

Gość 12134
no to musze spróbować. Dzięki za pomoc🌼 blokers

Gość 12134
haha miał byc 🌼 dla Ciebie:)

To ja tez mam pytanie, nic się nie stanie :) Pracodawca nic nie przekaże komornikowi bo dłużnik (Ty) nie będzie miał żadnych wierzytelności przypadających od byłego pracodawcy. Sprawa skomplikuje się jeżeli egzekwowane należności, to świadczenia alimentacyjne- wówczas może zostać wszczęte przeciwko takiemu dłużnikowi postepowanie karne (art. 209 kk).

Gość 12134
blokers skąd Ty masz taką wiedzę? prawnikiem jesteś?

To dług z banku :o Dzięki, myślałem, że może coś mi grozić, jeśli zwolnię się z pracy i tym samym uniemożliwię dalsze ściąganie długu :)

Gość no wlasnie wlasnie
skad??

Gość 12134
po co fota? lepiej real:)

12134, może... ;) To ja tez mam pytanie, w czasach kryzysu banki agresywnie egzekwują wierzytelności. Jeżeli to znaczna suma, to możesz pomyśleć o róznych sposobach ucieczki od długów ale to wiąże się z wieloma niedogodnościami życiowymi... Inna metoda, to upadłość konsumencka ;)

O jakich formach ucieczki mówisz? Suma mała nie jest.. prawie 20 tys :(

najlepiej iść do wierzyciela, ja kiedyś wynajmowałam kawalerke i wlazł mi komornik bo sie okazało ze koles nie placi alimentów. Musiałam zakładać sprawe w sądzie. Z jednym wierzycielem się dogadałam (spółdzielnia) ale tej kobiety od alimentów nie chciałam nachodzić. Komornicy to serio kołki, pokazywałam temu kolesiowi imienny rachunek że komp jest mój a ten dalej swoje. Lepiej pójść do wierzyciela wyjasnić sytuacje, może akurat okaże sie człowiekiem :)

Żona niestety złożyła swój podpis na tym kredycie, więc pewnie kwestią czasu będzie, kiedy komornik zajmie i jej dochody. Kredyt był brany dla rodziców, a oni nie płacili, ale mniejsza o to. Mieliśmy w planach wyjazd, ale czy w tym wypadku nie będzie problemów?

Gość 12134
u mnie wierzycielem jest bank:(

zwłaszcza gdy taki pracuje przy sądzie w Poznaniu, to wydaje mu sie ze niewiadomo kim jest serio, ale dzieki temu doswiadczeniu pogłębiłam swoją wiedzę odnośnie egzekucji komorniczej

bank raczej nie odpuści chyba że pokażesz ze były ma jakieś ruchomości np które komornik mógłby zająć

Gość 12134
ta ma na pewno:( ja chce sie jakos z nimi dogadac zeby to rozłozyc na rozsądne raty

To ja tez mam pytanie, jeżeli tylko wyraziła zgodę na zawarcie umowy, to wierzyciel musiałby uzyskać przeciwko niej klauzulę wykonalności. Z wyjazdem nie będzie problemów (o ile będzie kasiorka na bilet) :classic_cool: 12134, ponegocjuj z bankiem umorzenie odsetek w zamian za natychmiastową spłatę należności głownej. Powinni się zgodzić jeśli zamydlisz że inaczej nie wyegzekwują nic bo nic nie masz (o tym, że z wynagrodzenia za pracę nic nie skubną będą mieli kwit od komornika więc bankowiec nic nie ryzykuje) ;) bidi bidi, w Poznaniu nie ma komorników- traktorzystów :P

Tak, dokładnie - potrzebowałem tylko jej zgody. Czyli jej wynagrodzenia nie może ruszyć? Z tym wyjazdem to chodziło mi bardziej o to, czy w innym kraju mnie nie zaczną ścigać za te długi. Wiem, że po jakimś czasie się przedawniają. Ja dostałem dobrą propozycję pracy w UK i szkoda byłoby rezygnować, ale jeśli i tam ma mnie dosięgnąć łapa komornika, to nie ma sensu..

To ja tez mam pytanie, polski komornik nie ruszy Cię w UK. Jeżeli masz Bankowy Tytuł Egzekucyjny, to na jego podstawie w UK nie może być prowadzona egzekucja nawet przez tamtejesze organa egzekucyjne.

Dziękuję Ci dobry człowieku za odpowiedzi na moje pytania :) Kamień z serca.. :)

Gość a jak ktos ma dlug w
providencie to moga go scigac za granica czy nie ??

Gość I co madusia18
dla ciebie to dobrze. Będziecie bogaci🌻

Gość 12134
blokers...a skąd ja im wezme 2200? tylko raty mnie ratują ...help