Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12134

Komornik?????

Polecane posty

Gość 12134
czekam jak wrócisz:( tylko sie odezwij

Gość To ja tez mam pytanie
Jeszcze jedno pytanie. A czy komornik ma prawo ściągać ten dług z mojej wypłaty, która przychodzi na konto żony?

To ja tez mam pytanie, bez klauzuli wykonalności przeciwko małżonce komornik nie może zająć wierzytelności z jej rachunku osobistego bez względu na to co na ten rachunek wpływa.

Gość ciężko do granic..
ciężko do granic.. witam. mam pytanie moze ktos bedzie umial udzielic odpowiedzi. moja mama narobiła dlugow, juz dawno. nie przejmowala sie tym zbytnio, brnela w to. brala kolejne pozyczki zeby splacac te poprzednie ale byla niestanowcza i pieniedzy tych nie wplacala tylko roztrwaniala i zadluzyla sie w kilku bankach . oszczedze juz szczegolow. w kazdym razie o wszystkim dowiedzielismy sie jakis czas temu ( ja i tata) nie informuje nas do tej pory o tej sprawie. dowiadujemy sie o wszystkim od osob trzecich. dlugi zaciagala bez naszej zgody. dzis ma dlug 6 tys w jednym banku tzn bank spzedal dlugi do firmy windykacyjnej a z tamtad juz dano sprawe do sądu. odbyla sie juz rozmowa z komornikiem i ma on poinformowac o tym jak wyegzekwuje dług. czy moze wziac rzeczy z mojego mieszkania ktore naleza do mnie? jestem juz pelnoletnia i mam 20 lat. dodam ze mama nie pracuje na chwile obcna ale niebawem bedzie.

Gość kara5463
co do rzeczy, które komornik może zabrać dziecku dłużnika, to polecam poczytać sobie http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/za-dlugi-komornik-zajmie-nawet-psa.html - tylko miejcie na uwadze, że w praktyce to nieco inaczej wygląda - chociaz deklaruje się, że przedmioty należące do dzieci rusza się w ostateczności, to jednak prawda jest taka, że często komp dziecka jest więcej wart niż sprzęty należące do rodziców (stare agd, stary tv, zdezelowane rowery etc).

Gość a mnie komornik może
w dupę pocałować :D Mamy długów bankowych na 100tys zł. Mąż stracił dobrze płatną pracę i niestety straciliśmy płynność finansową. Znalazł pracę po pół roku, lecz na papierze płatną najniższą krajową :D Reszta do łapy :D Mieszkanie wynajmujemy, nie jesteśmy nigdzie zameldowani, więc może co najwyżej szukać wiatru w polu i życzę mu powodzenia :D

Gość gość
gdyby ktoś z was poszukiwał skutecznego i rzeczowego komornika w Małopolsce to polecam pana Mariana Piaseckiego z Tarnowa http://www.tarnow-komornik.pl/. Jest solidny, słowny i co najważniejsze kompetentny. Pomógł mi wyegzekwować należności od dłużnika.