Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 24 latka

chłopak z którym jestem od pół roku właśnie mi oznajmił

Polecane posty

Gość ale tobie nie przebacze

Gość co z tobą kobieto
docenić i docenić, co doceniać, chorą miłość, której efektem by było, że ona pewno została by alkoholiczką , albo skoczyła do Wisły, jak Wanda co niemca nie chciała....

Gość hehh nie jarzy
wiec argumenty sa bezuzyteczne. mantruje on cie kochal on cie kochal, i tak pogrob.

Gość to nie kobieta w ogole
facet sie podszywa

Gość lamka-jania obiit
hehh natus est ktos musi dynamizowac akcje :)

Gość Its me Kathy
No tak kocha i szanuje ;/ i sugeruje że ejst grzesznicą bo kusiła mężczyzn koszulką z cienkimi ramiaczkami. Słuchaj ja myślę ze jeszcze nie wszystko stracone - dobrze że sie terazdowiedziałaś jego prawdziwych oczekwiań. Ta anka jest chyba idealną kandydatka dla niego. A i dla Ciebie cuś sie znajdzie. Każdy garnek swą pokrywkę znajdzie

Gość do hehh
rozumiem teraz lepiej, myslalam ze znow jakas dewotyczna wiadomosc w tle ale swoja droga uwazam, ze czekac z tym do slubu jesli to jeszcze lata czekania to jakas absolutna przesada. I moim zdaniem to ten facet albo rzeczywiscie ma problem ze swoja seksualnoscia i sie tego wstydzi wiec szuka przykrywki albo po prostu zdewociala sekta mu wode z mozgu zrobila i odebrala naturalne potrzeby kazdego faceta. Ja niz bylabym jednak w stanie czekac dlatego ze ani jedna ani druga opcja nie bylaby dla mnie do przyjecia. Poza tym pomijajac seks, jesli chodzi o jego poglady a nie seksualnosc to mysle ze musi miec rownie wyjatkowe w innych dziedzinach i nie bylabym sie z nim w stanie dogadac w zadnym temacie. Ale to oczywiscie moje zdanie. Jesli ktos mysli podobnie do niego to na pewno dobrze sie zrozumieja. Pewnie owa zakonnica Anna to dla niego idealna partia ;)

Pamiętam taki program o konserwatywnym ruchu katolickim nie iwem co to było ale facet wogóle zobosiwązął się że będzie życ w celibacie mimo że nie był księdzem, to było jakieś zgromadzenie które polegało tylko na tzw białych slubach i wszyscy żyli w celibacie i mieszkali w takim specjalnym osrodku prowadzonym przez ksieży

Gość załamana 24 latka
no więc tak, to chodziło oczywiście jak już wczesniej napisałam nie tylko o seks ale o inne rzeczy typu koszulki na ramiączkach, imprezy itd ja tam nie wiem już wolę chyba nie wnikać jak to na serio było, ale mi powiedział że ta Ania oczarowała go tym ze taka skromna i bogobojna, no nic, niech mu ziemia lekką będzie jak to mówią........pozostaje mi nadal nadzieje że już następny to bęcie na serio normalny facet.... a człowiek sie uczy na błędach, już teraz bym wiedziała że jak np po kilku tygodniach czy miesiącach bycia razem facet nawet nie chce się całować to nie ma siły że coś nie tak

ojej, zaraz sie tu obrzuca ludzi blotem. Za co? Za pragnienie czerpania radosci z zycia z ukochanym mezczyzna? To nie grzech ani zaden wystepek. Za to nalezy sie szacunek autorce za odwage i szczerosc! Za to, ze potrafila wyrazic swoje oczekiwania i dostala na nie odpowiedz zwrotna. Znaczy- jest dorosla. A co do komentarzy na temat seksualnosci- kazdy ma swoje poglady, dla jednych zycie seksualne jest wazne, dla innych nie i nalezy to uszanowac. A Ty, zalamana, nie martw sie. Rodzinie mozesz powiedziec czesc prawdy tyczaca Twojej oceny jego zachowan katolickich, nie naruszajac jego seksualnosci (lub jej braku) i nikt nie ma prawa narzekac na Ciebie. To naprawde dobra decyzja. Gratuluje dojrzalosci!

Gość A co złego jest
W koszulkach na ramiączkach? :O

jak to co złego, to nie wiesz? kuszą przeciez innych mężczyzn i prowokują do grzesznych mysli. To samo tyczy się mini i obcisłych jeansów...............kurde gdybym miała 13 lat to bym powiedziała 'żaaaal';)

Ni widzisz, jak postrzegasz teraz te sytuacje? Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo :-) Na przyszlosc unikaj kazdego, w kim dostrzezesz choc odrobine przesady w jakimkolwiek kierunku...

u niektórych grzeszne myśli budzi ruch posuwisto-zwrotny tłoka w silniku spalinowym, oficjalnym przedstawicielem jest Marek Jurek

Kochasz go? Jeśli tak, to poczekaj. To młody człowiek, w tym wieku różne rzeczy stają się ideałami. Ale to także młody facet i raczej długo nie wytrzyma:). Rozmawiaj. Nie obrażaj się, bądź cierpliwa i rozmawiaj. Zapytaj czym popiera swoją teorię, niech Cię uświadomi skąd się bierze jego myśl na życie. A przy okazji wyłuskaj mu swoją. Może on potrzebuję więcej czasu niż Ty? Postaw się w odwrotnej sytuacji:)

Gość 212sexy
Zgadzam się jak go kochasz to powinnaś poczekać, a przecież jaka to dla Ciebie różnica jak Ty też jesteś dziewicą?;>

Gość zdejm kapelusz
jak szukasz normalnego faceta, polecam unikaj wszelkich sekciarzy, a katolikow i muzulmanow w szczegolnosci, bo tam kobieta jest na bardzo niskiej pozycji. Z tego wzgledu on sie czepial Twpjej koszulki - po pierwsze, bo bylas dla niego jak wlasnosc ktora mogl rozporzadzac, po drugie, bo mezczyzni z tych wyznan nie hamuja swoich chuci, gdyz to kobieta jest ta grzeszna i to ona ma sie ukrywac ponoszac wszelka odpowiedzialnosc za np gwalt, a facet moze dzialac jak zwierze i nie przypisuje mu sie winy. Efekty takiego programowania widac w polskim spoleczenstwie, gdzie obowiazuje podwojny standard moralny, kobieta i jej seksualnosc jest potepiana, a za te same dzialania mezczyne nie spotyka zadna przykrosc. Przeciez obiektywnie patrzac to absurd, bo dorosli ludzie sa odpowiedzialni za swoje zachowania. Ale chlopcy katolicy i islamisci chyba nigdy nie dorastaja.

Gość do 212sexy
ale na co powinna poczekac?? poczytaj topik po kolei to zobaczysz ze nie ma na co, chyba ze na trojkacik z Ania

Gość tak czytam i czytam
Ja rozumiem,że można mieć ambicję pozostania w czystości do slubu.Ale nikt mi nie wmówi,że młody,zdrowy chlop,nawet jeśli taką ambicję ma,pozostanie lodowato zimny w obecności ukochanej dziewczyny.Poza tym,rzeczą ludzką jest grzeszyć,boską wybaczać.Inną sprawą jest traktowanie seksu małżeńskiego jako grzechu.Grzechem jest antykoncepcja,ale czy to tylko wymysł KK czy rzeczywiście Biblia zabrania to nie wiem,bo Biblii nie czytałam.Nie żeby wcale,ale nie całą. Nic się autorko nie martw.Ktoś kto używa w 21 wieku słowa "bogobojna" normalnym być nie może.Nie było wam pisane,pewnie Pan Bóg ma w stosunku co do ciebie inne plany,nie klasztor.

Gość lamka 2
Czyli zerwal z autorka, brawo dla niego! Przeciez chlopak z wartosciami nie bedzie zadawal sie z kims bez wartosci. Teraz sobie znajdzie porzadna dziewczyne. Eh nie sadziłam, ze to tak szybko sie potoczy. No i widzisz autorko, Twoj seks przed malzenski nie zagwarantowal Ci szczescia, moze wyciagnij z tego wnioski na przyszlosc.

Gość lamka 2
A zreszta juz sam nawet nick autorki wiele o niej powiedzial. Załąmaną to mozna byc jak sie jakas tragedia w zyciu czlowiekowi przydarzy, a nie z powodu jebania, no sorry, ze znow tak dosadnie.

Gość lamka 2
kto to ta Jania, z ksiedzem nie mozna ciołku :D