Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatodetawonam

co zrobic?

Polecane posty

Gość jatodetawonam

jestem w ciazy. 7 miesiac. Dopadlo mnie jakies przeziebienie, katar, kaszel i takie tam. Wzielam dzis wolne i dzwonilam niedawno do mojego miejsca pracy by wziac wolne tez na jutro. Moj przelozony kazal zadzwonic do managera. Dzwonilam nie odbiera-od 2 godzin odzywa sie poczta. Oczywiscie przelozony tez nie odbiera telefonu-miejsce pracy jest czynne do polnocy wiec nie ma mozliwosci ze nie ma go przy telefonie. Wkurzylam sie. Ani razu nie wzielam zwolnienia w ciazy a teraz jak poprostu chce do konca sie wyleczyc to oni takie szopki odstawiaja. Co mam zrobic??

Gość ja tez jestem w 7
I wiem ze przysluguje wolne na telefon ..nie musisz sie nikomu tlumaczyc mozna do 3 dni wziasc..

Gość jatodetawoman
ojcem jest moj maz kretynie wiem, ze moge na telefon, ale jak im dac znac skoro nie odbieraja. W sumie powiedzialam przelozonemu, tylko ze ten kazal dzwonic do managera

Iść jutro do lekarza i poprosić o l-4 z wsteczną datą, wręczyć w pracy

Gość to nagraj się na pocztę

Hej. Ja Was podziwiam za tą pracę i zero zwolnień... ja zaraz jak zaszłam w ciążę to poszłam na L4, w sumie głównie dlatego,że z wrednymi suk***mi pracowałam, więc nie chciałam się nie potrzebnie stresować. Teraz do końca umowy zostane na L4 a do pracy i tak nie wrócę,ze względu na zawistne "koleżanki", ale znam taką jedną co chyba zarodka jeszcze nie miała a już na zwolnieniu siedziała

Hej. Ja Was podziwiam za tą pracę i zero zwolnień... ja zaraz jak zaszłam w ciążę to poszłam na L4, w sumie głównie dlatego,że z wrednymi suk***mi pracowałam, więc nie chciałam się nie potrzebnie stresować. Teraz do końca umowy zostane na L4 a do pracy i tak nie wrócę,ze względu na zawistne "koleżanki", ale znam taką jedną co chyba zarodka jeszcze nie miała a już na zwolnieniu siedziała

Gość jatodetawoman
dzieki :)

Gość jatodetawoman
ja czuje sie dobrze przez cala ciaze i moj pracodawca byl ok. Nie widzialam sensu isc na zwolnienie, ale wiadomo w ciazy kazda infekcja jest niebezpieczna-nawet kaszel, wiec chce sie wykurowac do konca. A tu takie cos. Poprostu masakra

No tak w końcu ciąża to nie choroba:) ale i tak Cię podziwiam, na L4 masz też 100% wynagrodzenie itd:) no chyba że po prostu zależy Ci na późniejszym powrocie do pracy... to może i pracodawca na to inaczej patrzy:)

Gość jatodetawoman
nie napewno tam nie wroce. Byc moze na krotki okres kiedy bede szukala czegos innego. To raczej forma nieprzyjazna matka z malymi dziecmi. Wszyscy sa mili jak jest ok ale jak juz zaczynasz sie zle czuc to staja okoniem. Ale jeszcze tylko 1,5 miesiaca i ide na zwolnienie.

Gość jatodetawoman
bo lubie pracowac. I czuje sie dobrze na tyle ze moge. W domu bym sie zanudzila:)