Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolcia_30

czy warto

Polecane posty

Gość lolcia_30

otworzyć sklep z niemieckimi produktami w mieście gdzie jeszcze takiego nie ma? Czy jest popyt na niemiecką chemię i żywność?

Gość lolcia_30
nie, słuchajcie poważnie się pytam. Mam ochotę zająć się takim sklepem, ale chce Waszej porady. CZY WARTO bawić się w coś takiego. Przyjmie się? Czy kupowalibyście niemieckie proszki, płyny, czekolady? Wiadomo że są o wiele lepsze niż w Polsce.

Gość lolcia_30
nikt mi nie pomoże, nie wyrazi swojego zdania? :(

Może sa i lepsze ale sa tez i droższe. Wiele ludzi robi zakupy w marketach dlatego że jest tam taniej. Wieksze promocje itd. Moja mama kupuje jakies tam niemieckie płyny, proszki itd. Ja mam wyprobowane swoje produkty i raczej nie kupiłabym żadnego innego. Jesli chodzi o słodycze to mimo tego że jem ich bardzo duzo to niemieckie czekolady kupuje raz na jakis czas.

Gość lolcia_30
ja sama chętnie kupuję do domu niemiecką chemię ale zamawiam na allegro. Pomyślałam że dużo osób tak zamawia i chciałabym otworzyć sklep, tylko czy się przyjmie?

Więc zastanów sie bo jesli w Twoim mieście jest market na markecie to może byc cięzko o klienta, który proszki i płyny kupi tam gdzie robi zawsze zakupy.

Gość lolcia_30
myśle że jak ktoś raz spróbuje np. niemieckiego proszku to będzie wolał dać te 5zł więcej ale mieć doprane i pachnące pranie. Do tego porządna reklama nowo otwieranego sklepu, żeby ludzie chceli spróbować i myśle że klientela by się gromadziła. To małe miasto ale bogate. Pani Zosia powie Uli i tak pójdzie :)

Gość mocate
zdecydowanie tak :) sama o tym mysle :))

Dopóki nie spróbojesz to sie nie przekonasz. To tak jak ze wszystkim. U mnie w mieście np nie ma takiego sklepu. Wiem że wiele osoób zamawia z allegro albo kupuje w sasiednim mieście. Ja ze wzgledu na wygode i wrodzone lenistwo:P robie zakupy w marketach. Ale inni moga sie skusic na coś nowego:)

Gość mocate
Britnej ale niemieckie slodycze to nie tylko czekolady jakby nie patrzec ;) ;). maja O WIELE LEPSZE takze inne wyroby. a co niemieckiej chemii...zdecydowaie lepsza. nawet zapach proszku dluzej sie utrzymuje :)

Gość mila8
Tak, kupuję w takim sklepie. W moim mieście są takie dwa i jeszcze co tydzień na bazarku. Oprócz proszków, słodyczy, można w nim kupić odzież z bon prixa, ale o połowę taniej. Klientów ma dużo.To fakt, że produkty są o wiele lepsze niż w naszych sklepach.Nie wiem jak duże to twoje miasto, ale klientów powinnaś znaleźć. Oczywiście należy zauważyć, że jednak te produkty są droższe niż polskie, a wiadomo, że część ludzi kupuje tam gdzie taniej. Ale kto nie ryzykuje, ten nie ma, dlatego może warto spróbować :)

Gość lolcia_30
dzięki Kochani za rady. Coś trzeba w życiu robić, a dokładnie: jak ktoś nie spróbuje to nie zobaczy. Tak jak wcześcniej pisałam ludzi u nas bogatych dużo, więc chyba problemów z klientami nie będzie. Jeszcze tylko znależć fajną lokalizację i będzie git :) Tak myśle czy lepiej właśnie na takim ryneczku, bazarku, czy może w centrum, profesjonalnie bardziej. Doradźcie.

Gość mila8
Z tego co wiem, to wcześniej pani ta sprzedawała na bazarku, taniej na pewno i można wyczuć, co bardziej schodzi i czego ludzie szukają. Teraz sklep i stoisko na bazarku, a klienci już dokładnie zostali poinformowani, że są dwie lokalizacje. Obecnie korzystam ze sklepu, bo mam bliżej. Jeżeli chodzi o markety.Blisko mam lidla, produkty podobne, ale mam wrażenie, że jednak jakością się trochę różnią.

Gość lolcia_30
w Lidlu niestety dużo podróbek i chińszczyzny a nie oryginalnych niemieckich produktów :)

Gość lolcia_30
ja mam zamiar znaleźć hurtownie w Niemczech i tam się zaopatrzywać w produkty.

Gość paprysiaa
lolcia, ja bym kupowala. Niedawno szukalam takiej fajnej pasty do butow z woskiem w sprayu. Dawniej kupilam ja w Niemczech i byla bardzo dobra. Niestety prawda jest taka ze te produkty sa duzo lepsze i jesli ktos jest o tym przekonany to woli kupic ten niemicki plyn do plukania i miec naprawde pachnace pranie. Ja jestem za. Powiedz w jakim miescie to planujesz

Gość lolcia_30
pod Łodzią :)

Gość paprysiaa
a ja w wawie szukam takich sklepow.

Gość lolcia_30
no odzywajcie się, czy kupujecie bądźkupilibyście chemię i żywność niemiecką???????????????????

Gość ghjkl
zdecydowanie chemia niemiecka jest lepsza i slodycze tez.sama tylko i wyłacznie od kilku lat kupuje chemie niemiecka

ja ci powiem ze ja kupuje niemieckie rzeczy bo da dobre jakosciowo.chemia jest wydajna slodycze tez maja dobre i nie sa to wygorowane ceny.u mnie mama jak jeszdzila do niemiec to przywozila.teram mam zaprzyjazniona sprzedawczynie ktora ma stiosko z niemieckmi towarami oraz aldika i lidla tak ze mam pod reka niemieckie towary :) mysle ze znalazla by sie klientela na takie cos :) jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz ;)

Gość pod Lodzia a dokladniej gdzie
?? bo wiesz.. w Ptaku i Polrosie takich sklepów jest od groma..

Gość lolcia_30
czyli opłaca się otworzyć taki sklep? Boję się że za mało ludzi zna niemieckie produkty.

Gość lolcia_30
zupełnie w drugą stronę :)

Gość pod Lodzia a dokladniej gdzi
mysle, ze sporo osob zna produkty niemieckie. Jesli ktos jest zwolennikiem takich produktow, to na pewno zaliczy sie do grona stalych klientow. Ale jak juz wczesniej wspomnialam.. jesli mieszkasz od strony Pabianic, gdzie ludzie po drodze moga wstapic do Ptaka czy Polrosu, to nie wiem czy najlepszym pomyslem jest otwieranie takiego sklepu. Jesli bylby to Zgierz, to jak najbardziej jestem ZA

Gość lolcia_30
w moim miasteczku na 100% niema takiego sklepu