Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mysle

NIESPRAWIEDLIWOSC

Polecane posty

Gość tak mysle

ludzie....wypowiedzcie sie....szczerze...!!! Moim zdaniem nie sprawiedliwe jest to ze np. mam mieszkanie...moje, wykupione.....i place za niego czynsz! tyle samo co ci ktorzy wynajmuja czy dostali je od spoldzielni kiedys albo ci ktorzy mogli je wykupic za "1zl" czy podobne kwoty....! Ja musialam harować by moc je kupic czy wyremontowac a inni maja to w nosie czy jest czysto, czy maja zadbane mieszkania, drzwi malo co im nie wypadna z futryn...bo i tak nie jest to ich! Poza tym nie placa tego czynszu w terminie...i DLACZEGO JA MUSZE PLACIC TYLE CO CI CO NIE MAJA MIESZKANIA NA WLASNOSC???? Dlaczego nie jestem zwolniona z tej oplaty (haraczu) przeciez ja juz raz kupilam to mieszkanie! Rozumiem pozostale kwoty bo przeciez trzeba utzrymac czystosc czyremonty zew.... Jestem normalnie wzburzona ze taka niesprawiedliwosc jest na swiecie...! tak tylko chcialam sie podzielic z moim spostrzezeniem, oburzeniem....ale nie obrazajac nikogo!:-) napiszcie jakie wy macie zdanie na taki temat...moze wreszcie przestana dawac za free lub za 1 zl mieszkania.... prosze nie piszcie odp typu to wyprowadz sie do domu...bo nie o to chodzi....

Gość no to tak calkiem nie bylo
bo wtedy sie wpłacało pewna sume ktora na tamte czasy byla dość duza ...jestes chyba mloda i malo wiesz..proponuje wiedzej poczyta i doinformowac sie zanim zaczniej beczec na forum jak ci zle

Gość tak mysle
a jestem po studiach wiec chyba mam racje

Gość tak mysle
dalam przyklady sum.....i nie wazne czy teraz czy kiedys...problem byl....i nadal tak jest! a moj wiek nie ma znaczenia....chodzilo mi o wasze zdanie na ten temat! DLACZEGO WLASCICIELE MIESZKAN SKORO KUPILI JUZ TE MIESZKANIA MUSZA PLACIC TYLE SAMO CZYNSZU CO CI KTORZY TYCH MIESZKAN NA WLASNOSC NIE MAJA?????

Gość pewnie że możesz nie
płacić ,ale później sypniesz kilkanaście tysięcy na remonty?

Gość tak mysle
bez podszywow prosze....;-( (studia) zaklada sie chyba tematy by pogadac prawda???

Gość wyjedz zagranice i zarób...
moj ojciec zapieprzal zagranica i teraz ma dom w górach:>...skończ beczec...wez sie do roboty...nigdy nie było lekko...juz widze jakbys chciala zyc w tamtych czasach..stac po kawałek kiełbachy albo bac sie wyjsc wieczorem...ale grunt ze dostali taniej mieszkania...ehh...studentka to ty napewno nie jestes..masz w chuj ograniczone myslenie

Gość tak mysle
ok. nie mowie o placeniu za fund remontowy czy innych oplatach dot. remontow. Jak najbardziej tak! przeciez rzeczy sie psuja czy o zielen tez ktos musi dbac....Ale o sam czynsz....

Gość tak mysle
wyjedz zagranice i zarób... moj ojciec zapieprzal zagranica i teraz ma dom w górach:>...skończ beczec...wez sie do roboty...nigdy nie było lekko...juz widze jakbys chciala zyc w tamtych czasach..stac po kawałek kiełbachy albo bac sie wyjsc wieczorem...ale grunt ze dostali taniej mieszkania...ehh...studentka to ty napewno nie jestes..masz w ch*j ograniczone myslenie daruj sobie wyzwiska i pouczenia! To TWOJ OJCIEC I JEGO DOM A NIE TWOJ! wiec mysle ze nie wiesz chyba ILE trzeba na to pracowac! Ale kiedys moze zrozumiesz....o co mi chodzi!!! jeden ma dom drugi ma mieszkanie a w gruncie rzeczy nie chodzi w tym temacie o dom czy ktos ma czy nie tylko o CZYNSZ

Gość tak mysle
powinni Was wyeksmitowac. ech...

Gość lucrezia
czy analizowałaś kiedyś jakie opłaty tak naprawdę składają się na czynsz? nie? to ci powiem: fundusz remontowy wywóz śmieci sprzątanie klatki i terenów przyległych ogrzewanie no chyba, że masz ogrzewanie gazowe czy elektryczne za które płacisz sobie sama. Ja też mam własnościowe mieszkanie ale nie beczę, że muszę dodatkowo czynsz płacić, bo wiem, że gdy dach zacznie przeciekać, spółdzielnia go naprawi a pani sprzątaczka posprząta klatkę i odśnieży chodnik. Gdyby nie czynsz za każdą z tych rzeczy musiałabyś płacić oddzielnie albo sama zapieprzać ze ścierą.