Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sinead_o

przerwa od tabletek i jej skutki

Polecane posty

Gość sinead_o

Mam pytanie do dziewczyn doświadczonych w przyjmowaniu tabsów. Przez 2 lata bez 3 miesięcy brałam tabletki Yasminelle. Teraz przyszła pora na zrobienie przerwy, którą rozpoczęłam 19 X. Od tego czasu czuję się trochę kiepsko, choć mogę to zwalić także na inne okoliczności. Jednak nie znajduję innego wytłumaczenia dla bolących piersi, zwłaszcza sutków, ciągle zawilgoconej bielizny, przez co cały czas muszę używać wkładek i pobolewania w podbrzuszu. Czy to normalne objawy po odstawieniu tabletek anty? Jak długo może to trwać? Przerwę będę miała 3-miesięczną i nie chciałabym się tak czuć aż do stycznia.

Gość tan
to normalne... ja odstawilam tabletki jeszcze we wrzesniu i teraz mnie dopadly bolace sutki, ogolne zle samopoczucie plus spozniajacy sie okres... tez sie zastanawiam jak dlugo to moze trwac a ciaza jest wykluczona

Gość czarodziejka z ksiezyca
Ja mialam podobne objawy.po odstawieniu tabletek we wrzesniu nagle zaczeły bolec mnie sutki mialam jkaies krwawienie potem przyszedl kre ktory trwał tylko2 dni i bl skąpy.Teraz juz mnie nicnie boli ale wydaje mi sie ze moje piersi sa lekko nabrzmiale..hmmm Tan czy ciebie bola tylko sutki czy masz tez lekko obrzmiale piersi?

Ja mialam podobnie-odstawienie tabletek we wrzesniu kilka dni pozniej bol sutkow piersi no i podbrzusza.mialam lekie krwawienie.potem przysedl okres krotki 2 dniowy.Teraz odczuwam ze moje piersi sa jakies lekko nabrzmiale.Tan czy ciebie bola teraz sutki czy masz tez nabrzmiale piersi?

Ja mialam podobnie-odstawienie tabletek we wrzesniu kilka dni pozniej bol sutkow piersi no i podbrzusza.mialam lekie krwawienie.potem przysedl okres krotki 2 dniowy.Teraz odczuwam ze moje piersi sa jakies lekko nabrzmiale.Tan czy ciebie bola teraz sutki czy masz tez nabrzmiale piersi?

Gość plum cake
Ja mialam podobnie-tabletki odstawione we wrzesniu pootem ból sutkow.teraz jest koniec pazdziernika aja mam chyba od 2 tyg lekko napompowane jakby piersi.Tan czy ty tez tak mialas?czy tylko bola cie sutki?

Gość plum cake
Ja tez tak mialam we wrzesniu odstawione tabletki kilka dni pozniej bolące sutki dól brzucha-mysle ze to jajniki obudzily sie do pracy po uspieniu przez tabletki.Mnie martwi natomiast jedna sprawa-okres mialam ale byl bezbolesny i trwal tylko 2 dni-barzdo skąpy.Teraz mam lekko namopmowane jakby piersi.Co o tym myslicie?Tan czy twoje piersi tez sa lekko nabrzmiale-nie mowie twarde tylko takie jakby napompowane no i stoją mi sutki ale nic mnie nie boli.

komp mi sie zaciął sorki

Gość sinead_o
plum/czarodziejka No ja też tak mam (nabrzmiałe piersi z bolącymi sutkami, bóle podbrzusza). A do okresu jeszcze mniej więcej dwa tygodnie, zobaczymy, jak to będzie. Kurcze, źle mi bez tych tabsów...

mnie po odstawieniu tylko 2 dni bolaly sutki i byly obrzmiale.Po tym skapym okresie nabrzmiały mi lekko piersii tak juz 2 tyg..teraz tez mam 2 tyg do nastepnego okresu-nie bola mnie tylko są nabrzmiale.ale i tak mam schizy czy to nie ciaza-w sobote planuje robic test a wizyte u gina mam dopiero na 24 listopada.a ty podejrzewasz u siebie ze mozesz byc w ciazy?

mi tez zle bez tabsow wogole to nie mialam robic zadnej przerwy tylko po prostu zgubil mi sie listek diany no i pomyslalam ze nie zaszkodzi mi mala przerwa..gdybym wiedziala ze tak bedzie to bym ten zagubiony listek spod ziemi wykopała:)

Gość sinead_o
Wiesz, podejrzewam, ze nie jestem, ale nawet jak sie bierze tabsy, to nie ma zabezpieczenia na 100%. ja niestety robie 3-miesieczna przerwe, bo juz bralam te tabletki prawie 2 lata i tak podobno trzeba :/ napisz, jak Ci wyszedl test! :)

Gość sinead_o
Ktoś jeszcze tak przechodził odstawienie tabletek anty?

Gość tan
mnie boaly sutki 5-6 dni a pozniej dostalam okresu... spoznil mi sie 4 czy 5 dni

ja nie miałam żadnych skótków... okres jak zawsze, a po odstawieniu od razu poczułam się lepiej, bo jak brałam to tragedia...

Gość czarodziejak z ksiezyca
a ja jutro bede test robic czy czassem nie ciaza i strasznie sie boje..mam nadzieje ze nie ale roznie to bywa..nie znam sie za dobrze na hormonach i nie wiem co to moglo mi takiego figla spłatac w postaci powiekszonych piersi..ehhh

sinead a ty masz nadal powiekszone piersi?ile jestes przed okresem?

Gość sinead_o
powiekszonych juz raczej nie mam, tylko jeszcze mnie sutki bola. ale podbrzusze tez w sumie przestalo. Okres powinnam dostac za mniej wiecej poltora tygodnia. No i jak test, Czarodziejka?

Gość czraodziejka z ksiezyca
Sinead nie zrobilam bo po prostu w ostatniej chwili tak sie wystraszylam ze nie poszlam po ten test..ja mam caly czas pwoiekzone piersi lekko 2 miesiaczke mam miec za dwa tyg..sutki nie bolą..objawow ciazy brak (to bylby juz 7-8 tydzien ciazy)tylko te piersi nie daja mi spkoju.Boje sie straznie.

Gość sinead_o
No to jak sie tak stresujesz, to idz do ginekologa. Mozesz go tez przy okazji zapytac, jakie objawy moga jeszcze wystapic po odstawieniu tabletek ;) bo ja dopiero w grudniu chyba pojde.

Mam wizyte u gina dopiero na 24 listopda bo ma taki nawał pracy ta moja gin a do innego nie chce isc.Dzis zaczęly mnie znowu lekko pobolewac sutki co chwile zmieniaja kolor juz sama nie wiem co myslec.Ja w sumie moglam narobic zmieszania w hormonach bo wlipcu przestalam brac na jeden listek potem zacelam i potem znowu we wrzesniu przestalam..i moze stad te zaburzenia-przynajmniej tak sie pocieszam..

Gość sinead_o
Jej, jak to sutki zmieniają kolor?? Szkoda, że nikt więcej się nie wypowie...

Gość tan
dziewczyny ja po odstawieniu mialam wszystkie objawy ciazy, zrobcie test... przestaniecie sie denerwowac

Gość sinead_o
Tan, ja się (na razie) jakoś bardzo nie denerwuję. Zacznę, jak mi się coś podzieje z okresem. Chyba sobie nawet na wszelki wypadek zamówię wizytę u gin, żeby później nie czekać miesiąc jak Czarodziejka.

Tan ja jestem juz prawie 2 miesiace od odstawienia od miesiaca mam lekko powiekszone piersi:(czy tytez tak mialas?Nie bolą mnie tylko sa pwiekszone.

Gość sinead_o
Dostałam okres, nawet wcześniej niż myślałam. Czyli teraz jeszcze drugi okres i w pierwszym dniu trzeciego zaczynam w końcu upragnione tabletki, tak?

sinead a jak wyglada twoj okres?jest normalny czy skapy?(bo ja mialam skąpy)bolały cie przed okresem piersi, brzuch?bo mnie nic:(

Gość sinead_o
Boli mnie brzuch jak zawsze w czasie okresu (trochę przed też bolał - też jak zazwyczaj). Piersi mnie raczej nie bolą (choć chyba są trochę powiększone) ale to normalne, bo tylko czasem przed okresem mnie bolą. Sutki, na które się skarżyłam wcześniej, też już nie bolą. Co do tego, czy mam teraz okres skąpy/obfity, krótki/długi, to napiszę Ci później, bo jeszcze nie wiem ;)

Gość czrodziejka z ksiezyca
ja dostałam tez dzisiaj niespodziewanie.niejest mega obfity taki sobie i boli mnie lekko brzuch.a jak u ciebie sinead?

Gość sinead_o
U mnie wszystko w normie, okres jak zwykle, bóle jak zwykle etc. To na razie chyba koniec stresów związanych z przerwą. Następne przewiduję, kiedy zacznie się zbliżać cykl, od którego mam zamiar znów brać tabsy ;)