Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojąca

Lęk przed ciążą

Polecane posty

Gość bojąca

Boję się że zajdę w ciążę... i nie chodzi mi tu o to że nie będę miała za co dziecka wychować, lub w taki sposób jak się boją nastolacki" rodzice, szkoła itp. Ja mam 26 lat . Boję się ogólnie , samej ciąży, że nie poradzę sobie w tym etapie itp. , a na dodatek dzisiaj kochając się z mężem ,on skończył we mnie... To mnie przeraża że mogłabym być w ciąży, czy miałyście macie podobną załamkę?

Gość bojąca
właśnie nie wiem , więc napiszę jeszcze raz.Otóż boję się samej ciąży w całym tego słowa znaczeniu. Nie boję się jednak tak jak nastolatki że szkoła, rodzice itp.Mam 27 lat. Przeraża mnie myśl o ciąży , o dziecku, że nie dam rady go wychować , że nie donoszę ciąży, przejmuje się każdą pierdołą z tym związaną... A na dodatek dziś kochając się z mężem , on skończył we mnie... Czy miałyście takiego doła, lub macie takie uczucia??? nie wiem co jest nie tak , po prostu się boję zajść w ciążę...

Gość bojąca
A na dodatek boję się że teraz mogę zajść w ciążę...

Gość ddddddddw2e2erde
tez tak mialam przeszzlo z dnia na dzien nic a nic sie nie boje mam 29 lat

Gość tak ja sie boje bardzo
ale czegos innego. Pewnie uzna to ktos za pustostan... Ale nigdy nie bylam urodziwa. Mimo to znalazlam milosc mojego zycia, a raczej to on mnie znalazl ;) Boje sie, ze jak zajde w ciaze to posypie sie nie tylko moj wyglad ale i zdrowie. Wiem, roznie bywa. Nie mam na mysli kilogramow - bo to da sie zrzucic. Ale rozstepy, wlosy, zeby, kregoslup, oczy. Ja wiem, ze to wcale niekoniecznie... Ale mimo wszystko takie mysli powstrzymuja mnie przed decyzja o potomkach :(

Gość bojąca
Ja też się boję miany wyglądu :szczególnie wypadających włosów...

jednej wypadaja, innej nie. Napisalam, ze wiem ze roznie moze byc. Ale tego sie wlasnie boje. Jako ze akurat wlosy to jedyny moj atut (jesli chodzi o wyglad :( )

tak wiem - egoistyczne i puste myslenie. Bo czym jest danie zycia w porownaniu do glupiego wygladu... Jednak mysle o tym wciaz i tego sie wlasnie boje najbardziej.

Przeciez nie musza Ci wcale wypadac! Poza tym roznie sie moze zdarzyc. Moge miec wypadek, czy cus... Ale jednak decyzja o dziecku to decyzja swiadoma. A ja sie jej boje w swietle tych faktow ktore przytoczylam powyzej :(

Wcale tak nie uważam. Czy danie życia komuś wiąże się z całkowitej rezygnacji z siebie? Nie wydaje mi się... Dzieci dorosną i pójdą w swoją stronę. I co nam zostanie wtedy? Żal i poczucie winy, że się poświęcałyśmy, a one to olały? Ja się tam nadmiernie nie będę poświęcać:P

no tak ale te niekorzystne zmiany w wygladzie i zdrowiu to sie stana (albo i nie) mimochodem. Bez wzgledu na moje dzialania. Wiec czy bym sie chciala bardziej czy mniej poswiecac to i tak to nie bedzie mialo znaczenia wiekszego w tym wypadku ;)

Gość tylko o sobie myslec
potraficie!! Uroda i zdrowie przemijaja i tak. A skoro to taka wielka milosc, to bedzie kochal bez wzgledu na rozstepy i lysa pale! :O

Gość mam podobne odczucia