Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradzcie mi szczerze..

Dziewczyny czy tak może wyglądać jadłospis 4msc dziecka??

Polecane posty

...

Proszę o szczere i mądre rady chociaz wiem że pewnie bez złych komenatarzy się nie obejdzie. A wiec mój syn ma skonczone 4msc i je tak: 8:00-9:00- 140ml kaszki na wodzie 11:00-12:00- pół słoiczka obiadku 14:00 - mleczko mod. 160ml 16:00 - pół słoiczka deserku 18:00- mleko mod 160ml. 22:00- mleko mod. 200ml i w nad ranem 4:00-5:00- mleko mod. 160ml Między czasie wypija płyny ok 200ml. w tym soczki herbatki i sama woda.

Aha i dodam że mój syn waży 8kg.. czy nie je za dużo, za mało??

Gość to już za mną
Za często podajesz posiłki. Przerwy powinny w tym wieku wynosić minimum 3 godziny. preferowane 4 godziny. Rano kaszka - w porządku. Daj cały obiadek (125 gram), dłużej wytrzyma do kolejnego posiłku, a następnie cały deserek (125 gram). Potem może być mleko bądź kleik ryżowy. Jak wolisz. Na noc polecam kaszkę na noc bobovita po 4 mieiącu. Mój na tym zaczął przesypiać noce!!!!

Dziękuje za radę. Czyli Twoim zdaniem powinno wyglądać tak: 8:00-9;00- 140ml kaszki 11:00-12:00- cały słoiczek obiadku 15:00-16:00- cały słoiczek deserku 18:00- mleko mod 160ml 22:00- mleko mod. 200ml

Gość wedlug mnie za czesto
w szybkim czasie go utuczysz

Napiszcie mi prosze przykładowy jadłospis. Zaczynając ze kaszke zawsze je ok 8-9.

up up

Gość dla mnie za malo mleka
powinien dostawac min. 700 ml ze wzgledu na wartosci odzywcze.Moj syn tez tyle wazył.Jadł sloiczek obiadu,poł sloiczka deserka i 5x mleko po 160

To moze napisz mi ktos w koncu jak powinien wygladac ten jadlospis?? Jedna mówi za duzo.. druga za mało, juz sama nie wiem a to moje pierwsze dziecko.. :(

Gość dla mnie za malo mleka
ja karmilam tak jak napisalam co 3-4 godziny.Deserka nie traktuje jako posilek i nie daje calego sloika. Nie soków ewentualnie woda lub koperek.

Teraz to juz sama nie wiem jak mam karmic..

Gość to już za mną
8.00 -9.00 kaszka 150 ml 12.00 obiadek 125 gram 15.00 deserek 125 gram - jak juz ktoś napisał to niepełny posiłek 17.00 kleik ryżowy 150 ml 20.00 proponuję 90ml, góra 120 ml mleka aby o 22 podć kaszkę na noc 22.00 kaszka na noc 150ml

Gość mój półroczny jje tak
7.30 - 8.30 kaszka 180ml 11.00 - mleko 90ml 13.00 - obiadek 190 gram (czasem nie dojada do dna) 16.00 - deserek 125 gram 18.30 - 19.00 kleik ryżowy 180ml 23.00 - kaszka na noc 210 ml (śpi do kaszki) Waga urodzeniowa 4100 gram, teraz mając 6 miesięcy - 10 kg. Pani doktor mówi, że waga w normie, wzrost prawidłowy!

Gość mój półroczny jje tak
dodam, że jak zje kaszkę koło 8.00, a nawet mu się zdarza wołać jedzenie koło 9.00 to nie dojada mleka. To mleko to tak dla zdrowia. Resztę raczej zjada. Czasem zostawi trochę obiadku, ale 150 gram obiadku zjada od 3 tygodni zawsze. jak był mniejszy, to dostawał mniejsze obiadki - 125 gram i zjadał całość. Deserki uwielbia!!

dzięki... jeśli ktoś by miał jeszcze jakieś rady to proszę :)

Gość dziewczyny a
ile dać kleiku na 200ml mleka do butli ???