Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawo kobiety

Pytanie do administratorów!

Polecane posty

Gość napisz jeszcze raz
bo nie wyswietla pierwszych postow

Gość prawo kobiety
adopcja ze wskazaniem jest prawnie dozwolona a kobieta nawet według Konwencji Praw Człowieka ma prawo wskazać rodzinę adopcyjną dla swojego dziecka!!!!

Gość prawo kobiety
skoro na kafeterii pisze się o aborcji, kobiety opisują swoje przezycia wymieniają sie nawet adresami lekarzy ginekologów to czemu zlikwidowano możliwosc pisania mnie!!!!

Ta adopcja ze wskazaniem nie jest jeszcze prawnie okreslona i w takim przypadku może prowadzić do wielu nadużyć [ przypomina bardziej handel dziećmi];( W procedurach adopcyjnych jest przynajmniej wszystko jasno okreslone.

Gość prawo kobiety
do określenia czy to handel czy nie jest Sad a co aborcja to nie nadużycia???

Gość prawo kobiety
jest określona prawnie ja wskazałam rodziców i nikt mnie nie oskarża o sprzedaż. Mam prawo wybrać jako świadoma kobieta której nie pozbawiono praw rodzicielskich!!! Handel niech ktoś mi udowodni że panie w Osrodkach adopcyjnych nie biorą łapówek!!!! Czekam na administratora lub moderatora, który usunął moje wpisy i podał mi podstawę prawną ku temu!!!!

Nie wiem po czyjej stoisz stronie, bo ja zawsze po stronie dzieci. One są bezbronne i od nas dorosłych zależy ich zycie, ich los. Weź to pod uwagę. A nadużycia zawsze występowały bo ludzie dla kasy zrobią prawie wszystko. Sprzedadzą nawet własne dziecko. :(

Gość prawo kobiety
a w czym adopcja ze wskazaniem jest zagrożeniem dla dziecka??? Co ?? zabiłam je?? skrzywdziłam?? Ośrodki adopcyjne mają gdzieś dobro dzieci leżą te maluszki 6 tygodni w pogotowiach opiekunczych a rodzenstwa sa rozdzielane. Ja mam swoje dzieci jedno oddała wszystko co robię robię dla ich dobra!!!! Cały mój swiat się wokoło nich kręci dla nich żyję poświęcam się i jak trzeba bedzie to dla nich umrę!!!! Nie dyskutuje z tobą czekam na wyjaśnienie moderek. Sa to kobiety moze nich przez chwile postawią sie w mojej sytuacji!!! Ma któraś z nich dziecko???

Aborcja ze wskazaniem jest legalna i ma ma cały swój przebieg łacznie ze sprawą w sądzie. Problem leży głównie w polityce ośrodków adopcyjnych, w mentalnosci pań, które tam pracują, a które myśla, że wszystko wiedzą najlepiej :O

Gość prawo kobiety
iftar dziekuje za poparcie i nadal czekam na wyjaśnienia????

Gość prawo kobiety
uważam że kasowanie wpisów wcale nie jest sposobem na ukrócenie handlu!!!! To nic nie pomoże wystarszonym urzednikow w Osrodkach adopcyjnych przed jarzmem utraty pracy!!!! Kobiety chca wiedziec w czyje ręce trafia ich dziecko!!!! Ja zrzekam sie tych praw dobrowolnie a nie pod przymusem czy nakazem wiec moje prawo jest najważniejsze jako kobiety i człowieka!!!!

Gość betiz
Pierwsza sprawa - także dopytuję, o formalne powody usunięcia części postów. To zaprzeczenie otwartej dyskusji! Jakie kryteria powodują taką sytuacją i kto te kryteria - skutkujące eliminowaniem części wypowiedzi - ustala? Rzecz wygląda stronniczo, co podważa sens forum. Po wtóre - zaledwie od pół roku interesuje się AZW. Spotkałam się z "ofertami sprzedaży", ale przede wszystkim z wrażliwymi, zatroskanymi o los swych dzieci kobietami/rodzicami. To nie w formule AZW tkwi - moim zdaniem problem - ale w osobach, które na tej formie adopcji chcą "zrobić interes". A tacy nieuczciwi znajdą się wszędzie, nawet tam, gdzie prawo jasno ustala reguły.

Gość prawo kobiety
jesli ktokolwiek ma jakiekolwiek dowody na to że uczestnicze w czymś niezgodnym z prawem to powienien to zgłosić do instytucji zajmujących się ściganiem przestępców a nie kasować bezpodstawnie moje opinie o formie adopcji! Żądam wyjaśnień lub przywrócenia forum!

Nie doczekasz się, odpuść sobie. Lepiej wróćmy do merytorycznej rozmowy na temat.

Niestety w naszym kraju sprawa adopcji jest traktowana po macoszemu, decydują o tym urzedasy w postaci zdziwaczałych pań o mentalności władców życia lub śmierci, oraz sądy, które o dzieciach i rodzicach nie wiedzą nic.

Gość prawo kobiety
iftar ponadto adopcja blankietowa zwana anonimową z anonimowością kobiety Matki biologicznej ma niewiel wspólnego!!! Nachodza ją panie z OA i kuratorzy i panie z MOPS robią wywiady u sąsiadów a jesli kobieta zmienia zdanie nachodzą ją udowadniając ze jest nieporadna i nieodpowiedzialna bo dziecko juz zostało komus przydzielone!!!Mam kontakt z takimi MB i jest to przerażające!!!

Gość prawo kobiety
nie mam nic przeciwko OA są jak najbardziej potrzebne. Sa bowiem kobiety pozbawiane praw rodzicielskich sa kobiety nieopdpowiedzialne z problemami ale są tez te świadome że tylko bieda czy sytuacja życiowa stawia je przed faktem oddania dziecka, chca miec wpływ na to kto zostanie rodzicem ich dziecka!!! dla własnego spokoju, który ma bezpośredni wpływ na dobro dziecka!!!

Gość prawo kobiety
nadal pytam moderki jakim prawem?

Gość a kogo to obchodzi /...
wyrzuty masz czy co ze taki głupi temat założyłas? jak ktos sie chce cos dowiedziec to niech idzie do agencji adopcyjnej a nie pyta obcej baby na kafe:> oddałas dziecko, twoja sprawa, Twój problem, wyrodna matka jestes i tyle:> jak można własne dziecko oddac:/...nie wiedziałaś ze po SEXIE czesto jest dziecko? po cholere nogi rozkraczałas, takie szmaty jak ty powinno sie sterylizowac:P