Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **pytak

Mam pytanie o stypendia

Polecane posty

Gość **pytak

Mam pytanie o stypendia szkolne czy jest tu ktoś kto z takich korzysta mam kilka pytań?

Gość **pytak
żadają ode mnie w szkole złożenia i zostawienia orginalnych faktur za dokonane zakupy. Czy to zgodne z prawem?

tak zgodne ...szkoła w ten sposób musi się rozliczyć z wydanych pieniędzy ....a i osoba pobierająca stypendium musi przedstawić faktury żeby udowodnić że pieniądze które otrzymała nie poszły np na alkohol czy inne używki

i wprowadzacie w błąd Nigdzie nie jest bowiem w ustawie ujete aby zostawiac komukolwiek dowody zakupu oprzedłozyc. Takie faktury mozna obstęplować i opisac ale zwrócic benificjentowi ostatecznemu tak określa ustawa.Benificjent ostateczny pozostawia takie dowody wpłaty do wglądu przez okres 5 lat. Nie ma mocy nikt kto nakazuje złozenia dokumentu zakupu i pozostawieniu w urzedzie czy szkole Pozdrawiam 🖐️

Gość wielokrotna stypendystka
niektore stypendia maja regulaminy, ze trza okazywac paragony.. spotkalam sie z czyms takim. ale powinni poinformowac o tym dajac kase, a nie juz po jej wydaniu :D albo zalatw falszywe paragony,np po ksiazkach, zeszytach... popytaj kolegow, pros, by ktokolwiek cokolwiek kupowal, dawal ci paragon. albo do ksiegarni idz z ziemi stare rachunki pozbieraj