Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutny.tata.inspe

dziewczyny łapiące na dziecko...

Polecane posty

Gość smutny.tata.inspe

... wydają się mitem. ale niestety - przydarzyło mi się. ona od dawna za mną łaziła, poszliśmy do łóżka kilka razy, zaznaczając, że "po przyjacielsku". myślałem, że jej to też odpowiada. problem w tym, że twierdziła, że bierze tabletki, poczym okazało się to nieprawdą. zorientowałem się dość szybko, o co jej chodzi, zapowiedziałem, że absolutnie nie mam zamiaru z nią mieszkać, żyć, cokolwiek, bo nie planowałem tej znajomości jako czegoś aż tak poważnego. ale stało się. największy problem mam oczywiście z tym dzieckiem, które jest w drodze, bo jego nie mam zamiaru zostawiać, skoro już tak się stało, to nie chcę uciekać od odpowiedzialności. chcę się nim zajmować, częściowo utrzymywać, itp. boję się tylko, że wyrośnie jakieś zaburzone... jego matki po prostu nie trawię, zwłaszcza po tym, co zrobiła, nawet jestem na nią zły, że tak skomplikowała sobie życie. mam wrażenie, że po rozwodzie jest jakoś łatwiej, wiadomo, że rodzice się kiedyś kochali, a tak? co ja powiem temu maluchowi? nie chcę, żeby on też był zwichrowany...

ale jesteś głupi, że wierzysz pierwszej lepszej lasce, że bierze tabsy :O chciało się zamoczyć bez prezerwatywy, to teraz masz :O temat powinien brzmieć: faceci, zakładajcie gumki i nie róbcie z siebie debili

Gość zenada po raz kolejny...
Wiadome , ze nawet tabletki nie daja 100% pewnosci, ze ciazy nie bedzie. Jesli decydujesz sie na seks z kimkolwiek (!!!) to musisz byc gotowy na taka ewentualnosc! to raz , a dwa : dla mnie ta dziołcha jest niezle poje... . I jesli serio chcesz dobra dziecka idz do sądu i po prostu staraj się o opiękę nad nim. Ono nie jest nic winne, samo się nie stworzyło.

normalnie z nim będziesz rozmawiał; dzieci przeżywają takie rzeczy jakoś. może to będzie dla niego nieco dziwne, ale ważne, że będzie miał kontkat z obojgiem rodziców...

Gość utrzymuj kontakt
z dzieckiem, zajmuj się nim. Oczywiście najlepiej kiedy rodzice są razem i się kochają, ale jeśli będziesz brał czynny udział w jego wychowaniu to naprawdę może z niego wyrosnąć poukładany, mądry człowiek. Najlepiej porozmawiaj z matką dziecka i ustalcie pewne rzeczy, staraj się utrzymywać pozytywną relacje z nią (np. nie wypowiadaj się o niej negatywnie w obecności dziecka), żeby dziecko nie czuło wrogości między Wami.

sama sobie się dziwie ale po przemyślenie przyznaje Ci racje (jeśli było faktycznie tak jak to opisałeś) Dobrze że myślisz o dziecku jak o człowieku - tu masz plus dziewczyna źle postąpiła ale tak na prawde nie jesteś święty - powinieneś wiedzieć że nic nie daje 100% pewności... szkoda że dziewczyna w taki sposób potraktowała siebie, Ciebie i dziecko niewinne

fajnie było się po przyjacielsku bzykać co :) teraz się będziesz po przyjacielsku uśmiechał do kasjerki w hipermarkecie jak ci będzie naliczać za pieluchy i kaszki :) biedne dziecko, tatuś debil

Gość smutny.tata.inspe
cóż, dziękuję za "debila", może zasłużyłem. chciałem tylko dodać, że to nie była "pierwsza lepsza laska", tylko koleżanka znana mi od lat co najmniej 4, która po prostu straszliwie się we mnie w pewnym momencie zakochała. żal mi jej, nie chcę chyba odbierać jej dziecka, nie wiem, czy byłbym gotów sam je wychować, poza tym, ona jest już chyba dostatecznie nieszczęśliwa...

no to dales sie nabrac sama osobicie znam kilka takich dziewczyn jedne wyszly na tym dobrze drugie zostaly samotnymi matkami wiadomo dziecko nic nie jest winne dobrze,ze po mimo tego iz ona jest winna tej sytuacji ty chcesz podjac opieke nad dzieckiem czy chcesz czy nie jakis kontakt z matka dzicka bedziesz mial zawsze wiadomo lepiej prawdy dziecku nie mowic po co ma zle myslec o matce a moze ona bedzie dobra matka tego nie wiesz. jakos to sobie musicie poukladac jezeli sie nie dogadacie co do kasy i opieki nad dzieckiem zostaje sad

Gość sandaly od scholla
No a co miał zrobić? Do jej ginekologa dzwonić? Wykrywaczem kłamstw ją badać? No fakt, mógł dla pewności zakładać gumę, ale trudno, co się stało to się nie odstanie. Tylko dzieciaka żal. Nie wiem co by było najsensowniejsze w takiej sytuacji... Jak chcesz to możesz opisać to wszystko psychologowi dziecięcemu babka Ci bezpłatnie poradzi; tu masz linka: http://tnij.org/epag .

Gość fajnie masz koleś...
dziecko bedzie jak nic pomylone, to i tak juz sie stanie.

Gość ivlaana
i bardzo dobrze, oh jak wspaniale, że teraz ojciec musi płacić na dziecko, alimentów się boicie, co? hehe

Gość www.tnij.org/tanieopony
Dobrze że przynajmniej chcesz płacic na dziecko a nie uciekasz do UK jak niektórzy robią

Gość wspolczuje ci
niefajnie ona zrobila .

A jesteś pewien, że chciała Cie wkręcić-nie swojego chłopaka, narzeczonego -tylko kumpla-oj coś mi sie wydaj, ze to raczej była wpadka i dziewczyna tez jest przerażona...