Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niebieska sukienka

Jak poinformować rodziców o ciąży?

Polecane posty

Gość sdfghjkdfg
a co mam powiedziec ze bocian przylecial:O mamo tato jestem w ciazy:O proste

Gość powiedz do nich babciu dziadku

Gość pestkaaaaaaaaaaa
Myśle, że na pewno jak najwcześniej, ale spokojnie, wyczuj właściwy moment, możesz spróbować też wyczuć grunt zadając im pytania na zasadzie wyczucia co myślą np o ciąży...ale myślę, że nie powinnaś zrobić tego sama, tylko z Twoim facetem, w końcu on też niech poczuwa sie do odpowiedzialności. Życze powodzenia, ja mam to już za sobą...ale moja dzidzia nie czuje się najlepiej w moim brzuszku...no nic muszę mieć nadzieję, trzymaj się, bedzie dobrze :-)

Gość tak samo jak powiedzialas mezo
wi czy tez ojcu dziecka -po co robic ceregiele zrob uroczysta kolacje i obwiescie radosna nowine

Gość tujeeeeeeeeeeeeeeeeee
CAŁE NASZE ŻYCIE W DEPOZYCIE BRZUCHA MEGO ŚPI

Gość koszulka z napisem
najlepsza babcia na swiecie etc

Gość ale ma to sprawic radosc cz za
zawod rodzicom?

Gość moja kolezanka kupiła
takie malusie buciki czy tam kapciuszki jedne rozowe i jedne niebieskie ładnie je zapakowali i zrobili u siebie kolacje , zaprosili rodzicow i mamy dostały w prezencie własnie ... dodam ze przyszłe babcie od razu sie poryczały a dziadkowie nie wiedzieli o co chodzi :) a moja mama jakos tak jak do niej poszłam to wypaliła córcia a ja babcia nie bede wiec co zostało mi potwierdzic tylko :)

Radość ma to sprawić. Mają nas za nastawionych na pracę karierowiczów a nam się priorytety poprzestawiały i oni się tego totalnie nie spodziewają. Ciągle sugerują nam dziecko ale już bez przekonania. A to ich zaskoczy bardzo. Dlatego chcemy zrobić to oryginalnie. Mama ma niedługo urodziny i chcielibyśmy dać jej jeden normalny prezent a drugi rodzicom wspólnie, nie wiem jakieś małe buciki ale wiem, że to banalne.

Gość owulka33
pokaz im zdjecie usg maluszka ja tak zrobilam ,ale bylo zdziwienie ,, a ile radosci

Gość pestkaaaaaaaaaaa
heh, widzę, że troszkę się pomyliłam, bo myslałam, że chodzi tu o sam fakt powiedzenia, a Wy po prostu chcecie zrobić suprise! O.K. Może dokładnie, kupcie buciki w dwóch kolorach, chyba , że znacie płeć, zróbcie uroczysta kolacje i myślę, że bedzie w porządku ;-) trzymam kciuki ;-)

Gość rozalindaaaa
kobieto....wyluzuj, wczesniej pisałaś ze zrobiłas test 5 dni przed @, nawet jeszcze nie masz 100% pewności ze jestes w ciązy, proponuje zaczekać kilka tygodni, jak wszystko bedzie ok to im oznajmisz radosną nowinę strasznie jestes " w gorącej wodzie kąpana" a do tego niedowartościowana i widze ze szukasz sposobu zeby " zapunktować " u rodziców.... dziwne to troche jak na dorosłą kobiete....

Gość cioteczka dobra radaa
a ty wogole jestes w ciazy? bo wczesnuej zakladalas topic ze dopiero na test czeksz.. wyluzuj moze OK? potem bedziesz zakladac topici typu "nie udalo sie, jestem zalamana, co robic " itp

Gość olaboga olaboga
dokładnie! Wyluzuj, bo jeszcze nie wiadomo jak będzie. Ja moim powiedziałam jak skończył się 3-ci miesiac ciązy aby nie było potem rozczarowania :) Masz czas. Dopiero co byl test więc poczekaj np. do Świąt :) Wiem, że nie będzie łatwo, ale faktycznie jesteś w gorącej wodzie kąpana.

Gość ja tez zauwazylam
ze autorka dopiero co nie byuła w ciazy a juz info do rodzicow ps karierowicze tez posiadaja dzieci

Żal Was czytać naprawdę. Jestem w ciąży cieszę się, zastanawiam się jak powiedzieć rodzicom. A dowiedziałam się, że jestem niedowartościowaną w gorącej wodzie kąpaną niedojrzałą małolatą, która chce zapunktować u rodziców :) I w ogóle to nie jestem w ciąży tylko czekam na nią (czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość). Na szczęście dojrzałą na tyle by nie oceniać ludzi na podstawie kilku zdań. Nie widzę powodu by tłumaczyć, że najpierw chce iść do lekarza, że rodzicom chcę powiedzieć później, że najpierw chce się upewnić. Zadaję proste pytanie a dostaję stos pseudo rad z tyłka wziętych. Pozdrawiam.

Gość olaboga olaboga
Po prostu nie rozumiem po co pytasz "jak powiedzieć rodzicom" coś czego jeszcze nie ma ? :) b e z s e n s u :P Pozdrawiam

Gość ja mam plan
poczekam do 21 stycznia i wtedy dostaną kosz słodyczy i kartę z życzeniami z okazji dnia babci i dziadka.

Gość tylko potem na kafe
nie placz ze test cie w huja zrobil albo ze poronilas...

Wy macie naprawdę nierówno. Weź się jedna z drugą zastanów zanim uraczy nas kolejnym postem bez sensu. Od was sie dowiem, ze nie jestem w ciąży ale jeśli jestem to pewnie ciąże stracę lub test się pomylił. Żegnam bo poziom żenujący.

Gość ale ty autorko chcesz
udowodnic ze nie jestes karierowiczka a potrafisz byc matka-sama wyzej to podkreslilas i tak na prawde nie chopdzi ci o fakt przekazania jak to zrobic ale zeby przestali cie traktowac jako karierowiczke

Gość poza tym pytasz jakby to byla
wpadka i miałąs 14 lat i nie wiedziałas jak to :ugryzc:

Gość ma w stopce ze 5ty

Gość no a jestes w ciazy
?bylas chociaz u lekarza? przedwczoraj bylas zrezygnowana, wczoraj juz w ciazy, dzis juz informujesz rodzine.a jutro co? w takim tempie to za tydzien urodzisz... nikt tu ci dopiec nie chce ale ludzie nawoluja do odrobiny realizmu bo niejedna kobieta zrobila po kilka/kilkanascie testow i yszly pozytywnie i w ciazy nie byla. nie jedna tez uslyszala zla diagnoze od lekarza i niejedna poronila. wiec zamiast sie obrazac jakbys naprawde byla niezrownowazona albo zdrowo jebnieta wez do serca to co ci pisza... troche dystansu i spokoju bo jak prysnie twoj super sen to sie nie pozbierasz i naprawde rodzina uzna cie za karierowiczke co nawet nie wiedziala ze nie jest w ciazy albo bizneswomen ktora w dupie miala ciaze i specjalnie poronila.

Gość Czy was już całkiem Bozia
opuściła? Dziewczyna zaszła w ciążę cieszy się, chce poinformować najbliższa rodzinę chce żeby było wyjątkowo bo rodzice czekali na ten moment, a wy jej opowiadacie o poronieniach. Babska bez serc i odrobiny taktu.

Gość no dobra ale ma swoje lata
i tu cudow nie stworzy-poza tym ma poddane pomysły