Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niebieska sukienka

Jak poinformować rodziców o ciąży?

Polecane posty

Gość no ma poddawane te pomysły
i za wszystkie dziekuje. co w tym złego że sie dziewczyna cieszy ma do 12 go tygodnia siedziec i nic nie mowic..... ludzie co za ciemnogrod nawet jak by cos sie stało czego nie zycze to wtedy w kim ma miec oparcie w mezu i rodzicach .... matko ale wy jadem plujecie

zdecydoanie zawistne jestescie.. fajny temet, wchodze zeby sobie poczytac i na przyszlosc tez moze cos wymyslic a tu jak zawsze zamiast milej wymiany zdan znajdzie sie ktos wredny, i po co ? jak komus nie pasuje to niech nie pisze. a czy autorka jest w ciazy czy nie to nie wasza spawa, nie jedna staraczka sie zastanawia jak powiedziec rodzinie jak juz sie uda, .. taka natura kobiety wiec nie robcie z tego czegos zlego.... A tak pozatym to autorka chyba wie najlepiej czy jest w ciazy czy nie... Do autorki - GRATULACJE ;)

Gość olaboga olaboga
Nie jesteśmy zawistne, no ale sorry !! 4tydzień i 2dzień to nawet nie wiadomo czy ciąża się nie wchłonie tfu, tfu. Takiej ciązy to nawet gin jeszcze nie widzi, ale życze Ci jak najlepiej

ja dowiedzialam sie o ciazy w swieta a rodzicom powiedzialam w sylwestra :) mieli kolejny powod do swietowania:)

Gość nie chcę być malkontentką ale
O ciąży dowiedziałam się w Dzień Matki (super, nie?) Zaprosiliśmy moją mamę i teściów do nas, że niby kolacja z okazji święta mam. Wręczyliśmy po róży i kartce (z tej serii zdjęć małych dzieci np na pączku piwoni). W środku napisaliśmy coś w stylu: "to ja,dziś mama dowiedziała się o moim istnieniu, już nie mogę się doczekać żeby Cię zobaczyć babciu/dziadku, do zobaczenia za 9 miesięcy" Teściowa wylewna nie jest ale moja mama dostała spazmów (tak się rozryczała za szczęscia)

Gość dolores_V
A my powiedzieliśmy w 7 tygodniu ciąży rodzicom, wręczając im na dłonie po małej pestce z jabłka i zapytaliśmy czy wiedzą co to jest? Wyczytałam bowiem, że na tym etapie ciąży dziecko jest właśnie wielkości pestki od jabłka... Tata był sprytniejszy i powiedział nasionko, po czym się uśmiechnął i zaczął nas ściskać - mama stała chwilę zakręcona, ale załapała w końcu :D

a ja uwazam że to swietny temat :))) a czytajac o tej karteczce samej mi sie lezka w oku zakrecila :D

Gość gość
macie jeszcze jakis oryginalny pomysl na poinformowanie rodziny o ciazy ?