Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palaczkaPAPIER

e papierosy bezpieczniejsze w ciązy?

Polecane posty

Gość palaczkaPAPIER

Jestem w ciąży i niestety nie mogłam pozbyć sie swojego nałogu, ostatnio głośno o elektronicznych papierosach zawierających bardzo małą ilość nikotyny w porównaniu do standardowych papierosów.Co myślicie na ich temat? może zakupić coś takiego?czy może ktoś ma

Gość ja mam e papierosa
stosowalam kiedys nie palilam juz 3 miesiace ale strasznie mnie ciagnelo wiec kupilam przez niego zaczelam znow palic :( ale to nie tylko nikotyna nie wolno go stosowac w ciazy bo ma wiele substancji ktore nie sa zbadane do konca!!!

Gość ja mam e papierosa
wiem co czujesz bo ja tez jestem w ciazy i tez mam ogromny problem z tym , probolwalam przestac przed ciaza , nie palilam 3 miesaice ale stosowalam plastry , pozniej znow zaczelam palic jak pisalam , jak zaszlam w ciaze znow wrocilam do plastrow , kilka razy zapalilam papierosa , teraz nadal stosuje plastry juz slabsze z 14mg na 10mg przeszlam i tylko w ciagu dnia na noc odklejam plaster nie jest latwo ale staram sie jak moge , tobie tez sie uda :) musisz probowac !! jak sie nie uda i zapalisz nie zalamuj sie tylko sprobuj jeszcze raz :) kazdy nie wypalony papieros to zdrowie dla Ciebie i twojego dziecka !!!

Gość glupota ludzka nie zna granic
kobieta jak chce to góry przeniesie

Gość kaaaaaaaasia
Ja nie jestem w ciazy ale wzielam sie za rzucanie fajek, nie pale juz tydz i nie uzywam zadnych wspomagaczy po prostu z dnia na dzien stwierdzilam NIE PALE i koniec. ludzie jest ciezko nie palic ale nie robcie z tego tragedii!!! kobieto jestes w ciazy, jestes odpowiedzialna za to dziecko, znam jedna suke ktora palila w ciazy i rok temu urodzila dziecko - CHORE!!! dziecko juz mialo ok 5 opeacji. Nie rozumiem takich kobiet, jak mozna stawiac wlasne zachcianki ponad zdrowie wlasnego dziecka?? zadne e papierosy, zadne cygara ani inne dziadostwo nie jest zdrowe dla dziecka

Gość Ja też nie jestem w ciąży
ale od 25 grudnia 2009 r. nie zapaliłam ani jednego papierosa. Palę wspomniane e-papierosy, ale ciągle coś z nim się dzieje. Dzisiaj właśnie w ciągu 2 m-cy drugi raz już przyszło mi go reklamować. Ale to tak na marginesie. One faktycznie działają i pomagają rzucić palenie, ale niestety od nich też idzie się uzależnić... I jak się wyzwolić od tego nałogu?

ja nie rozumiem niektorych kobiet.Przeciez nie palicie napewno do tego stopnia,ze wypalacie po dwie paczki dziennie wiec co to za problem nie palic na czas ciazy??Ja palilam przed ciaza paczke dziennie.Jak zaszlam to odstawilam ale w pierwszym miesiacu zdarzylo mi sie kilka spalic.I przez nastepne miesiace nic nie zapalilam.I jak karmilam tak samo.To nie jest zadna wielka trudnosc.Zawsze sie ludzie tlumacza,ze nie ma motywacji,a jak juz jest ta motywacja to jest taaaaaak trudno.Ale nikt nie mowi,ze bedzie latwo:P

e-papierosy zawierają związek pt. glikol propylenowy,którego działanie na DOROSŁY organizm ludzki nie jest do końca wyjaśnione. Już z tego powodu bym nie ryzykowała...... Rozumiem Cię bo sama miałam problem z tym nałogiem w ciąży i do czasu aż nie straciłam pokarmu......... Jednakże (pomimo mojej słabej - silnej woli) się zawzięłam i nie zapaliłam od czasu gdy przeszłam zabieg inseminacji. Może to dlatego, że ponad 5 lat starałam się o Potomstwo...... Nie zapaliłam też przez 4 tygodnie po porodzie, później staciłam pokarm i wróciłam do nałogu. Nie zapaliłam - podczas wspomnianych 4 tygodni - pomimo, że miałam powody. Poważne powody, biłam się sama ze sobą, nie raz sięgnęłam po papierosa, ale..........zaraz wyrzucałam, bo jeszcze miałam pokarm, tak ważny dla moich Dzieci wówczas........ Jak zechcesz dasz radę............lekko nie będzie, ale dasz radę, uwierz mi. Jeśli Ci dotychczas napisane słowa przeze mnie nie wystarczą, opiszę Ci co działo się po pordzie i dlaczego wwczas jeszcze ciężej tęskiłam i ptrzebowałam papierosa niż podczas ciąży, może to Cię w jakiś sposób zmobilizuje i dada sił w powstrzymaniu się na czas ciąży od dymka.

Gość sucha gacie na dnie morza
pierdol8888cie jak powalone!!!!! Jesli dziecko jest chore, to na pewno tak mialo byc!! Sama nie jestem zwolenniczka palenia w ciazy, choc to robilam. Wiecie czemu? Bo kiedys lekarze nie byli co do tego zgodni. Jeden mowil rzucic, drugi nie rzucac juz teraz, trzeci stosowac plastry, a czwart, ze polastry absolutnie nie! i co? badz tu madrym! Dziecko jest zrowe, biega, skacze, uczy sie dobrze, NIC MU NIE JEST!! Choc uwazam osobiscie, ze jesli nie mozna rzucic, to lepiej juz tego epapierosa sobie zapalic czy wlasnie plastry (choc to tez nikotyna, ktora przechodzi do krwi!)

Gość rob jak jestes po
ja tez mialam ten problem, pomoc otrzymalam od lek bo sama powiedzialam ze chce przestac ale jakos ne moge-dostalam inhalator nicorette i jakos daje rade, czasami ciagnie do papierosa ale nie mozna tego laczyc wiec siegam po inhalator i jest coraz lepej

Gość dsjvguighiore
jestescie poprostu egoistkami ;/ ja wypalalam paczke dziennie , od kiedy jestem w ciazy nie dotykam sie papierosow w ogole :( zdrowie mojego malenstwa jest dla mnie wazniejsze niz jakis szlug skopcony ;/

Gość coraz bliżej
zanim zaszłam w ciążę paliłam ponad 8 lat, nie wyobrażałam sobie życia bez papierosa - kiedy jednak dowiedziałam się, że zostanę mamusią odstawiłam je momentalnie. Zapaliłam tylko jednego, a paląc go nastawiłam się, że to ostatni - nie byłam już sama!!! Nie trujcie tych biednych, nienarodzonych dzieci!!! Rzucenie palenia jest REALNE!!! I piszę to ja - jeszcze 8 m-cy temu nałogowa palaczka!!!

Gość lokomotywaaa
ja jestem w ciąży i na szczęście nie miałam problemów z rzuceniem palenia. Jeszcze zanim dowiedzialam sie o fakcie, czulam straszne obrzydzenie przez ok miesiac czasu i wypalalam do 3papieroskow dziennie. zapach dymu mnie odrzuca, jakby wlaczyl mi sie mechanizm, ktory kieruje mnie. moj facet widzac to, zaczal uzywac e-papierosa. ja rowniez zapalilam (zeroweczke o smaku czekoladowym - nie moglam sie powstrzymac tak ladnie pachnial dym :o) ale po pierwszych 3 machach zastanowilam sie nad tym czy nie bedzie to szkodliwe. z opini ktore znalazlam na internecie wynika, ze jest to szkodliwe... wiec papa czekoladowy dymku. dla dziecka trzeba rzucic wszystko!

Gość Taka jedna Ola :)
Dla wszystkich, którzy chcą rzucić palenie mam jedną radę. Istnieje coś takiego jak BICOm. Ja dzięki temu nie palę od kwietnia 2006 :D W sumie to nie wierzyłam, że mi pomoże pozbyć się nałogu, ale wtedy kosztowało 50zł więc stwierdziłam, że warto zaryzykować i udało się :) Tylko trzeba mieć silną wolę i chcieć rzucić palenie, bo przez pierwszy tydzień jest dziwnie- tzn. nie odczuwa się fizycznie chęci zapalenia, ale w psychice pozostaje myśl- "a zapalę sobie"... a po chwili przychodzi refleksja- przecież ja już nie palę... :) Życzę Wam powodzenia w rzucaniu palenia!

Gość Taka jedna Ola :)
sorry- od kwietnia 2007 :)

Gość loris26
Jak można truc własne dziecko? Dla mnie niepojete.

Po testach pozytywnych jeszcze ciągnęło, jeszcze musiałam walczyć. Pózniej, w okresie nudności, odrzuciło mnie. A gdy znów dobrze się poczułam i nachodziła mnie ochota na papierosa, włączała mi się wizualizacja, jak moje dziecko we mnie dusi się od dymu. Skuteczne. W obu ciążach nie paliłam. Po pierwszej wróciłam do nałogu, teraz po drugiej póki co się trzymam bez papierosów.

Gość o matkoooo
To ja założyłam ten topik :) w 2009 roku :) maskara ze teraz znalazł sie na pierwszej stronie :) Moja córcia ma już 1,5 roku i jest zdrowa jak rybka :) co do papierosow, nie kupilam tego e-papierocha i sama rzucilam, niestety od pół roku pale, jak tylko przestalam karmić. Jak sie czegos bardzo chce mozna to osiagnać.

Gość Maria555500
No i co, rzuciła jedna z drugą papierosy w ciązy a teraz, zrobiły z dzieci biernych palaczy, bo wróciły do nałogu. Myślicie, że brak wiedzy i własna głupota daje wam prawo do trucia własnych dzieci ? To ja wam tą wiedzę daję na tacy i uświece Wasze głowy, byście przynajmniej miały wyrzuty sumienia. Palenie przy dziecku po ciąży, lub narazanie go na przebywanie w zanieczyszczonych pomieszc zeniach dymem z papierosa jest jeszcze gorsze niz palenie w ciąży. Narażacie je na raka i uzelażniacie od nikotyny juz za młodu ! Tu są wyniki badań e papierosa ale odnosnikim są papierosy analogowe, czyli zwykłe papierosy ... P;opatrzciei dobrze posłuchajcie. http://www.youtube.com/watch?v=783FFPJK418

Gość dsfgsgsdgfgf
jak można całować babę której cuchnie z japy po papierochach ... i jeszcze dzieciaka z nią mieć??? to też dotyczy facetów!

Gość a ja tez palilam
e papieros jest bardziej szkodliwy od zwyklego ja palilam cala ciaze i dziecko zdrowe 10 pkt 3800 waga zdrowa jak ryba teraz ma 10 miesiecy i nic jej nie jest

Gość gość
może też dołożę słówko, mam 2 dzieci, nie paliłam papierosów w ciąży, popalałam przed ciążą, tak do towarzystwa. W ciąży z pierwszym dzieckiem nie paliłam ale mąż palił w domu po przyjściu z pracy, w korytarzu, nie w moim pokoju. Po porodzie pytali mnie lekarze czy paliłam, bo łożysko było całe podziurawione od dymu, a to tylko był efekt biernego palenia. Dziecko urodziło się z alergią a w 5 roku życia miało już astmę, można powiedzieć, że wyzdrowiał dopiero gdy miał 18 lat. Tak więc nie pozwalajcie na palenie w swojej obecności. To że sąsiadka czy babcia paliła w ciąży i miała zdrowe dzieci o niczym nie świadczy, jeden zachoruje od papierosów na raka inny umrze z powodów naturalnych paląc całe życie, nie ma na to reguły, nie możesz wiedzieć, która reguła będzie dotyczyć akurat twojego dziecka, nikt nie zna przyszłości. Zresztą zdrowe w tej chwili dziecko może zachorować jak mój synek w wieku 5 lat, więc to że jest zdrowe teraz gdy ma rok nie daje gwarancji, że tak zostanie. Spodziewam się następnego dziecka, mój facet przerzucił się na e-papierosa, właściwie zabrałam faceta do sklepu i już, bo nie był przekonany. Wychodzi świństwo palić na balkon, bo nie mam zaufania co do całkowitej nieszkodliwości dla osób z otoczenia palacza. Drugie dziecko też ma alergię i astmę więc w tej ciąży jeszcze bardziej uważam,bo powiem wam, to straszne patrzeć potem jak dzieciak się męczy, nie może jechać na każdą wycieczkę, czy grać w nogę gdy zimniej, leży w łóżku i truje się lekami zamiast być w szkole, przebywa w szpitalu. Ratuje mnie tylko to, że ja świadomie w ciąży dzieciom nie zaszkodziłam. Jeśli ktoś ma alergików w rodzinie powinien uważać. Ja mam alergików w dalszej rodzinie, sami z mężem jesteśmy zdrowi a dzieci niestety chore. Gdybym paliła w ciąży nie wiem jak bym sobie poradziła z wyrzutami sumienia, bo zawsze dopadła by mnie myśl, że pewnie są chore przeze mnie i papierochy. W drugiej ciąży nie pozwalałam już palić przy sobie i córka ma astmę o łagodniejszym przebiegu niż miał syn. Ciekawe co będzie teraz? Jestem w drugim związku, mój mąż ma już dwójkę dzieci z pierwszego związku i są zdrowe, jest więc szansa, że to dziecko również urodzi się zdrowsze niż poprzednia moja dwójka, na to liczę, ale na wszystko uważam. Teraz choróbska pojawiają się w rodzinach, w których do tej pory nikt nie chorował, kiedyś moje dzieci dostawały zasiłek pielęgnacyjny bez problemu, teraz tyle dzieci jest chorych, że zaczęli stosować gęste sito, moim zabrali zasiłek bo były zadbane i nie było po nich widać choroby a pobyty w szpitalu, leki i dieta się nie liczyły. Koleżanki dziecko zasiłek dostało choć mniej chorowało i nie miało astmy tylko alergię, bo było drobne i miało niedowagę i wyglądało gorzej od moich - takie państwo :)

Gość gość
Nie powinno to w jakiś sposob zaszkodzić polecam Inter smoker

Gość michał00001
Ktoś pisał o intersmoker - widziałem negatywną opinię jednak postanowiłem zakupić tam papierosa i przyznam jedno. Jakość, cena znakomita, wysyłka błyskawiczna zastanawia Mnie jedno. Ktoś kto piszę negatywną opinię o sklepie powinien mieć jakieś argumenty tak ? a tak osoba chyba ich nie miała. pozdrawiam michał00001