Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parówko żerca

Jak zrobić PARÓWKĘ oczyszczająca?

Polecane posty

Gość parówko żerca

Nie chodzi mi oczywiście o tą parówkę do jedzenia :D:D:D tylko taką do oczyszczania. Pamiętam że jak dawniej siedziałam nad miską z gorącą wodą to po kilu dniach byłam chora. Coś źle musiałam robić. Mam straszny problem z trądzikiem i myślę że to byłby dla mnie dobry sposób w uzupełnieniu innych metod walki z nim. Jak zrobić parówkę oczyszczająca?

ja zawsze rumianek zaleje wrzatkiem i nad tym wisze z recznikiem nad glowa, staram sie jak najdluzej wytrzymam :)

Gość werkaaaaa
do miski rzuć 3 saszetki rumianku i zalej wrzątkiem.. nastepnie sie przykryj recznikiem i pozwlol przez 5 - 10 min para paruje na Ciebie ;) potem przez chusteczke powyciskaj wągry - czarne lub zołtawe punkciki .. swietny sposob - ja tak robie srednio raz w tyg.. mam 22 lata i tradzik od 13 roku zycia i jest znaczna poprawa, oczyszczenie to podstawa

Gość werkaaaaa
aha i koniecznie pamiętaj o jakis płynie lub tonkiku antybakteryjnym i sciagajacym pory na koniec ..

Wyciskanie krostek, szczególnie nieumiejętne nasili problem !! Parówki nie są za dobre, bo mocno rozgrzewają, tym samem wzmagają pracę gruczołów łojowych. Lepiej przemywaj twarz naparem z rumianku, pokrzywy, bratka. Mogą to być zwykłe herbatki.