Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość endoska

endometrioza raz jeszcze.

Polecane posty

Gość endoska

szukam osób które chorują na endometrioze żeby pogadać i podzielić się informacjami.

Gość endoska
witam.od 6 lat mam endometrioze w bliznie po cc.chciala bym sie dowiedzieć czy można to wyleczyć bezoperacyjnie,czy konieczny jest zabieg?moze ktoś mógłby coś więcej powiedzieć na ten temat.

Gość marikka77
ja jestem po zabiegu, tylko zabieg leczenie z tego co wiem nic nie daje.

Gość owszem daje
mozna probowac hormonalnie

Gość trisomia 21 chromosomu
To kara boska, za tabletki anty :D Przeciez one nie szkodzą.............. :P

Gość co ty pieprzysz
?:O

Gość endoska
fajnie ze ktoś sie odezwal:))jakie leki miałyście???ja juz po raz drugi przechodziłam kuracje danazolem i nic.moj gin namawia mnie na zabieg ale ja sie boje:(mam dwa ogniska tego cholerstwa i powiem wam ze boli okropnie.a moze ktos mi powiedziec jak to jest z tym zabiegiem????a jesli chodzi o te tabletki anty. to nie sądze zeby byly przyczyną endo bo ja osobiscie nie stosowałam pigułek.

Gość endoska
ale te leki ci pomogły ?wyleczyłaś endo??bardzo bym chciala sie tego pozbyć.dzięki za adresy napewno tam zajrze.

Gość WYLECZYŁAM
I Tobie tez zyczę zdrówka!:)Pozdrawiam:)

Gość endoska
dzięki wielkie:)naprawde mnie podbudowałaś.może i mnie sie uda.lekarz upiera sie przy zabiegu,ale teraz kiedy wiem że może sie udac farmakologiczne to po co sie kroić:)))

Gość radzę skonsultować się
z drugim ginem!

Gość endoska
no i pewnie tak zrobie.dużo czytałam na temat endo ale niestety w necie sa czasami tak sprzeczne informacje ze zawrotu glowy można dostac:))pozdrawiam.

Gość endoska
a czy wiecie coś na temat działania kuracji hormonalnej zoladeksem(czy tak jakoś).podobno pomaga ale powoduje farmakologiczna menopałze.ja mam 28 lat i nie wiem czy warto ryzykować.ktoś używał tego leku?jak to tak naprawde jest?

Gość endoska
lekarz powiedział mi na ten temat tylko tyle ze nie ma serca mi tego przepisać:(to naprawde az takie paskudztwo?

Gość danazol tez powoduje
sztuczną czasową menopauzę, na szczęście odwracalną :)

Gość endoska
no tak masz racje:)tylko że danazol nie działa w niektórych przypadkach i trzeba zastosować coś silniejszego:(ja zjadłam już 500 tych pigułeczek a efektu nie widać niestety.ale na szczescie kuracja danazolem nie miała u mnie żadnych skutków ubocznych,bo z tego co czytałam niektóre kobiety czuły sie strasznie.

Gość ja po danazolu bralam mnostwo
innych leków hormonalnych, na szczęście pomogły:)Czego i Tobie życzę!

Gość endoska
a możesz mi napisac jakie to były leki?tak dla orientacji chciała bym wiedzieć.moze warto byloby napomknąć o nich lekarzowi.długo sie leczyłas na endo?

Gość leczyłąm się ponad dwa lata
nazw nie pamiętam, często miałam zmieniane w zależności od stanu zaawansowania podczas badań kontrolnych.

Gość endoska
a i mam jeszcze takie pytanko,czy endometrioza może przekształcić sie w raka to znaczy zezłośliwieć?czy ktoś slyszal o takim przypadku?wszedzie pisze ze endo to nie rak i lekarze też sa zdania ze endo moze bolec i utrudniac życie ale nie zezłosliwieje ale sama nie wiem???????

Gość pierwsze słyszę
wiem tylko, że nieleczona może prowadzić do niepłodności... No i boli, bo tworzy się coraz więcej ognisk w różnych narządach :(

Gość endoska
wielki e dzięki za odpowiedz.pozdrawiam.

Gość endoska
a moze ktoś wie jak łagodzić te bóle od endo????

Gość endoska
no cóż szkoda że jest tak mało osób chetnych do rozmowy:(czyżby ten problem dotyczył tylko mnie????piszcie mi o swoich doświadczeniach z chorobą.chętnie podziele sie swoja wiedza i może dowiem sie wiecej od was.

hej, ja równiez na to choruję, w styczniu mialam laparoskopię i wypalane ogniska endo.. teraz biorę tabletki hormonalne, ostatnio zmieniłam na nowowsc-qlaira, ponoć maja skład zblizony do hormonow które sa wydzielane podczas menopauzy. jak na razie jest ok, alczkolwiek jakies pobolewania znow czuje. poki co moj lekarz nie chce wprowadzac mnie w stan menopauzy, zobaczymy jak sie to wszytsko pooczy..

Gość endoska
no wlasnie z ta menopalza to jest roznie.lekarze nie sa do tego pozytywnie nastawieni.podobno duzo zalezy od wieku pacjentki.mi tez nie chce przepisac tej kuracji.

Gość endoska
a one pomagają?ja brałam tylko danazol.dopiero skonczyłam kuracje i prawde mowiac teraz mnie juz tak nie boli,ale problem pozostał:(a ten lek który proponujesz jak dziala i jak dlugo trzeba go przyjmowac?Pozdrawiam!!!

Gość endoska
a czy ktos stosowal pigułki anty. przy endo.mi lekarz nie dal bo powiedzial ze moga mi tylko zaszkodzic.jak to tak naprawde jest????