Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawyzone wymagania motywacyjne

L4 od początku ciąży.

Polecane posty

ja tam jestem na zwolnieniu o 5 tc i wcale sie tym nie chlubie.. ale dobro dziecka jest dla mnie najwazniejsze.. wymotuje po 16 razy w ciagu dnia, schud lam juz 8 kg i mam plamienia.. oo nie zana praca nie jest warta zeby ryzykowac zdrowie i zycie dziecka.. ale mam zamiar wrocic do pracy jak tylko mi sie polepszy.. dlatego ze lubie swoja prace a naoodpoczywac sie jeszcze zdarze w zyciu.. szkoda tylko ze nienktorzy autorzy wyzszych postow wkladaja wszystkie ciezarne do jednego pudelka.. ja tam rozumiem kazda pania ciezarna na zwolnieniu.. i ta co sie zle czuje i to co sie czuje lepiej ale prace ma ciezka i stresujaca.. nasze dzieci zasluguja na zdrowie moje panie a jak sie komus nie podoba.. to niech idzie o internisty i udaje ze widzi szare myszki i tez dostanie zwolnienie i sobie poodpoczywa. Boze jak mozna mowic ze leże na kanapie i odpoczywam jak ja glowy z kibla wyjac nie moge chocby na kwadrans.. moze i naciagam panstwo ze mi placi ale nosze w brzuchu dziecko ktore zarobi na moja emeryture spokojna wasza rozczochrana!

Gość do do gr ....
ciąża NIE JEST CHOROBĄ. Ciąza to wyjatkowy stan dla kobiety ale NIE ZAWSZE wymaga lezenia. Miliardy kobiet rodziły, rodzą i rodzic będą. Ciąza to stan naturalny dla kobiety tak jak miesiączka i menopauza.

Gość qwemn
Jestem na zwolnieniu od 5 tc i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia. Ważniejsze jest zdrowie dziecka i moje od bufiastych urzędasów, którzy żyją z moich składek. Zdanie innych mnie nie interesuje. Każdy robi, co uważa za stosowne.

Gość do do do gr ....
zastanów się co ty piszesz?? ciąże porównujesz do miesiączki czy menopauzy??? wybacz ale na miesiączkę i na menopauzę to jeszcze nie słyszałam żeby L4 ciągnąć przez całą umowę`... po za tym ciąża wymaga leczenia tj badań kontrolnych itd wię dlaczego niby kobieta,która dobrze czuje się w ciąży ma nie iść na L4, niech leży i odpoczywa, szykuje pokoik dla dziecka itd itd bo później jak urodzi to już nie będzie miała tyle czasu dla siebie

Gość bez przeeeesady
ciąża to nie choroba. jakaś debilka tutaj pisze że się w ciąży L4 należy. ZA CO?????????????? tylko dlatego że jest ciąża???????????? kretyństwo.

ja jestem w 5mc i od 2 mies. ciazy mam zwolnienie poszłam prywatnie do kobiety to dała mi ale od niechcenia bo powiedziała ze ciaza to nie choroba !! ale ja sie czułam fatalnie wymiotowałam cały czas! wiec nastepnym razem poszłam do tej samej kliniki ale do faceta i dał mi bez zadnego ale po prostu powiedziałam ze zle sie czuje i juz ! a po za tym chciałam isc bo prace mam ciezka spozywke i trzeba sie nadzwigac i nie ma w niej przyszłosci bo niedługo beda ja burzyc :)

Gość gość
ja jestem od 4 tygodnia ciazy na L4 a juz mamy 9 tydzien:))) co miesiac musze donosic zwolnienie i jezeli poprosisz o L4 da Ci ze zwgledu na prace. Ja mam prace typowo fizyczna i dlatego dostalam odrazu:))

Gość mama Ewuni
ja byłam na L4 od 6 tyg Wcześniej wzięłam 2 tyg urlopu Efektem jest to że mam na świecie wspaniałą córeczke Nie pozwoliłabym by moja praca i obowiązkiz nią związane zagroziły jej życiu Kolejne ciąże też będą na L4

Gość Flavia234
mój ginekolog juz na pierwszej wizycie zapytał czy potrzebne zwolnienie. powiedzialam że nie bo jeszcze popracuje, na drugiej juz wypisał sam bez pytania bo zaczął mi twardniec brzuch i zabronił pracowac. chodze na nfz

Gość gość
efektem siedzenia w domu jest zdrowa córka?!? czy aby na pewno?:>

Gość TI2013
Zapraszam do zapoznania się z nowoczesnymi narzędziami do rekrutacji pracowników: tomastest.eu

Gość dagadaga123456654
Ja pracuje w przedszkolu, dzieci chorują, chcę na ręce, biegają, nie mam tyle siły i cierpliwości aby ogarniać taką gromadkę. Jeszcze na zw nie jestem (jestem w 5tc) ale pójdę. W domu nudzić się nie będę, bo mam dwoje dzieci;) i jeszcze studia do tego. A pieniądze nam siedzącym w domu się należą, w końcu płacimy składki ;) A tak btw, jedną ciąże straciłam właśnie przez to, że byłam w pracy. Zaraziłam się ospą od dziecka i w 6 tc poroniłam, więc idę na zwolnienie i koniec kropka.

Gość gość
A po co się w ogóle tłumaczysz anonimowym ludziom na forum?

Gość gość
zawsze i wszedzie mozna sie czyms zarazic.Wasze zwolnienia ti wymowki na koszt podatnika ! Kazda pisze,ze ma super prace a jak zajdzie w ciaze to jest juz ona ciezka,stresujaca,itd.Ech,banialuki.

Gość gość
Temat z 2009 roku a w temacie 'Dwa dni w ciazy i L4 do jej konca' nadal tak samo...............