Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja pojde na cmentarz

a ja pojde na cmentarz dopiero jak bedzie ciemno, wtedy jest klimat

Polecane posty

Gość a ja pojade na cmentarz
pomaluje się na biało ,założe moje prześcieradło i będe wyskakiwać zza nagrobków z okrzykiem : Uhahaha nasza zima zła :)

Gość Latoyaa
Też chodzę wieczorem... Wtedy jest magicznie...

Gość MagdLenaMagda
A ja pójdę z mamą jak będzie jasno a z chłopakiem jak będzie ciemno :)

Gość fsefefse
glupi człowieku świeto zmarłych nie jest czasem spacerów przy klimatycznych zniczach tylko czasem refleksji!!chesz okazać szacunek zmarłym bliskim idz i spraw by ich groby sie rozświeliły trwały tak mozliwie przez cały przeznaczony im dzień a nie wtedy kiedy masz ochote na spacer! normalnie za włosy i o ściane takie cudactwo jak ty, dziwaku!

Gość .....ot ..co.....
nie poszlabym na cmentarz jak jestciemno bo wtedy roi sie og gowniarzerii, ktora robi sobie zabawe na cmentarzu :O

Gość fsefefse
taaa pamiec o zmarłych powinno sie miec codziennie a w swieto zmarłych chodzi sie na spacery po ich grobach żeby bylo klimatycznie!! litości!! ja może i chrzanie ale ty pierdolisz!

narobie se fotek na naszom klase

Gość ....apia...
zrozumcie, ze inaczej na to swieto patrza osoby, ktore stracily bliskie im osoby i takie, ktorym nikt nie umarl. trudno jest zrozumiec bol i smutek, jaki towarzyszy kazdemu przy stracie bliskich, wiec pozwolcie, zeby kazdy przezywal to swieto jak chce.dla jednych jest to dzien zadumy, inni z kolei lubia spacerowac wieczorem i podziwiac palace sie znicze 🖐️

Gość Latoyaa
Uważam, że Ty czepialska/ki powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Nikt tutaj nie napisał, że idzie na SPACER :o :o Ja wieczorem chodzę zapalać znicze, bo tak wolę. I fakt - jest zupełnie inaczej niż za dnia. W powietrzu czuć zapach palących się zniczy, bije od nich ciepło... Taki obraz skłania ludzi do myślenia... To jedyny dzień w roku, kiedy na cmentarzu robi się tak magicznie. Mam w nosie takie opinie jak Twoje. Bo na cmentarz chodzę kilka razy w tygodniu do rodziców, ale ten dzień jest dla mnie szczególny i wyjątkowy :o

chciała bym zaznaczyć ze dziś jest wszystkich świętych!! Czyli święto tych którzy poszli do nieba, zaduszki będą jutro i to jutro jest dzień na zadumę i modlitwę za zmarłych! Dziś jest jedno z najbardziej radosnych świat w Kościele katolickim. Ktoś tu chce być oświeconym na siłę ale nie wychodzi mu...:O

Gość ja też idę bo w moim
mieście jest duży cmentarz, który jest na zboczy góry i w nozy widać wszystkie wszsytkie światła i wogóle efekt jest supr, bo pełno takich poniemieckich grobowców z kopułami itp :)

Gość Latoyaa
Julia without Romeo --> Ale to dziś większość ludzi idzie na cmentarz zapalić znicze bliskim i pewnie stą ta zaduma, refleksje...

Gość a ja pojade na cmentarz dupcyc
upuję bo zacny tematen

Gość black metal forever
ja na dzien zmarlych udalem sie w swoim miescie na cmentarz w nocy ubrany jak na okladce plyty Darkthrone "Transilvanian Hunger" i puscilem na maxa z komorki tytulowa piosenke z owej plyty, sam tez krzyczalem "Transilvanian Hunger...cold..soul Your hands are cruel...to haunt..to haunt !!!!!" wszyscy ludzie od razu pouciekali w poplochu bo mysleli ze to szatan zawladnal ziemia

Gość czastopieniądzaczasemwięcej
Na cmentarz nie chodzi się po ciemku. Tyle wiem. Bo nie i już. Tylko w dzień. Ew. 1 -2 listopad to tam jak nie zdążysz, a normalnie w dzień się chodzi i koniec. MOJE ZDANIE.