Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laska17

Czy to naprawdę Ciąża?

Polecane posty

Gość Laska17

Witam wszystkich ... może wy mi jakoś pomożecie... zrobilam test 3tyg. od namiętnego wieczoru wyszly mi 2 kreski powtórzyłam i znowu 2 kreseczki lecz bladsza jedna byla bordowa a druga jasnoróżowa na nastepny tydzien poszlam do lekarza powiedzial ze nie wyklucza ciazy zebym zdobila pobranie krwi pod kontem ciążyi powiedzial zebym za 3 tyg. przyszla . wczoraj zauważyłam niebieskie linie na piersi prowadzącą aż ro brodawki.i szczerze mowiąć brzuszek mi troszkę urósł mineły 6 tygodniu od tamtego wieczoru. co o tym myślicie może być to ciąża?

Gość Mala_09
wszystko jasno i wyraznie wskazuje na ciaze

Gość laska17
ale martwi mnie troche to co lekarz powiedzial bo myslalam ze mi odrazu powie i wogole a on ze nie wyklucza ciazy i zrobic badanie na ciaze a za 3 tyg. przyjsc

Gość Mala_09
Moze idz do innego lekarza bo 3 tyg. to faktycznie dlugo.

Gość Laska17
powiedzial ze za 3 tyg. bo beda wyniki i zobaczymy nie wiem co myslec o tym wszystkim

Gość Zapytajnik........
Zrób Bete i zmień lekarza :)

Lekarz ma zdrowe podejście. Potem spanikowane panny pizą "ratunku, test pozytywny, nie widać pęcherzyka, czy to ciąża pozamaciczna?" alb "ratunku, na usg nie widać zarodka, czy to puste jajo płodowe?" albo "ratunku, na usg nie widać serca, czy moje dziecko nie żyje?.rzadko to pisze, ale: litości! Nie wmawiajcie dziewczynie, że lekarz jest do de tydlatego, że nie leci jej prześwietla zaraz po dodatnim teście ciążowym! Z USG njlepiej wstrzymać się do 8 tygodnia ciąży (+/- 5/6 tygodni po zapłodnieniu) bo dopiero wtedy można stwierdzić z całą pewnością prawidłowo rozwijającą się ciążę.

ale ona sie pyta CZY JEST W CIAZY! Lekarz powinien wykonac badanie a nie odsylac Cie z kwitkiem...zreszt zrob bete wyniki bedziesz miala na drugi dzien

Lekarz na tym etapie powinien umówić na wizyte późniejszą, co zostało zrobione. Nie każdy lekarz leci prześwietlać a badanie dopochwowe na tak wczesnym etapie jest niewskazane (może wywołać plamienie i skurcze, co w efekcie daje duże ryzyko poronienia).A akie ma znaczenie o co Ona pyta? Skoro test wyszedł pozytywny, to znaczy, że jest w ciay. Test z krwi to tylko potwierdzi. A ja odnosiłam się do dpowiedzi na Jej post.

ngLka - dzieki za odpowiedz kocham cie normalni naprawde bo nie wiedzielam co myslec i wogoel :)

Wielu nie zakłada karty ciazy przed 8 tygodniem ciazym, bo istnieje duże ryzko poronienia. I takie zachowanie NIE jest oznaką, że lekarz jest do de. Proste to jest jedynie klasyfikowanie jakości po tym kiedy lekarz robi badanie - nie znając motywów i ryzyka. Ja po USG przezpochwowym zaczęłam plamić i co mi po karcie ciąży w 6 tc?

Laska, niczym ie nie stresuj. Jeśli lekarz nie budzi Twojego zaufania to owszem, zmień ale wierz mi, że odsyłanie Cię "z kwitkiem" ma swój cel, głównie ochronę przed przedwczesną utrata (badanie) a także przed przedwczesnym emocjonowaniem się, gdyby ciąża samoistnie się nie utrzymała (co trzecia jest roniona w I trymestrze).

wiesz co ngLKa moze to dziwne ale zauwazlam ze moj brzuch sie troche zmienil zrobil sie twardszy i poszedl jakby do gory i szpiczasy jaki jest ..

acha zapomnialam he :) nie spojarzylam ze to ty przperaszam :) a ile masz lat?

o to fajnie widac juz brzuszek? u mnie to gdzies 6-7 tydzien :) powiedzialas juz swojemu chlopakowi?

Widać jakoś dużo przytyłam jak na ten czas....powiedziałam ale się zdenerwował, że on nie jest na to gotowy itp.

a moze on jest w szoku? moze daj mu troche czas i jakos bedzie dobrze zobaczysz :)wiesz u mnie bylo tak ze po pierwszym tescie napisalam chlopakowi smsa (aktualnie nie ma go w polsce) cieszyl sie jak dziecko jakies :) a mi bylo trudno w to uweirzyc w ten test... to teraz mi tak jakos dziwnie a on sie cieszy mysle z w waszym przypadku tez tak jest tylko na odwrót

Gość ty masz 17 lat
???????